Рисова каша на молоці: 5 смачних рецептів з фото

Рисова каша, зварена на молоці, давно вже стала традиційною, має ряд корисних властивостей. Адже не дивно, що фахівці радять починати давати прикорм для маленьких діточок саме цю кашу. Чому? Та тому що рис, один з тих небагатьох круп, які начисто позбавлені глютену — компонент, здатний викликати стійку алергічну реакцію дитячого організму.

Дане блюдо сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт, нормалізує обмін речовин, призначається при розладах і підвищеної кислотності, призначається людям, які страждають від підвищеного цукру в крові, так як цей продукт нормалізує рівень цукру, що містять складні вуглеводи і сам по собі є низькокалорійним. А що найцікавіше — вона зміцнює серцевий м’яз і кісткову тканину.

Рисова каша на молоці, ідеальне блюдо для дітей, так і для тих, хто дотримується певної дієти, тому як вона звільняє свою енергію не поспішаючи. Саме тому у людини, який поснідав цією стравою, на довгий час вистачає енергії і все це супроводжується чудовим настроєм. Ну і як завжди за традицією, хто пропустив мою минулу статтю я пропоную вам оцінити рецепти печива на швидку руку.

Рисовая каша на молоке: 5 вкуснейших рецептов с фото

Класичний рецепт рисової каші на молоці

Рисовая каша на молоке: 5 вкуснейших рецептов с фото

Дуже смачну кашу за класичним рецептом, пам’ятають ще багато з ранніх років, так як дітям її часто готують на сніданок. Це і зрозуміло, адже як у рисі, так і в молоці багато різних корисних речовин, які так необхідні нам усім у ранньому віці. Та плюс до всього, вона ще й дуже смачна, що не завжди збігається з такими якостями, як смачно і корисно.

Інгредієнти:

  • Рис круглозерний — 1/2 склянки
  • вода — 2 склянки
  • молоко — 1 стакан
  • цукор — 2 столові ложки
  • сіль — 1 чайна л
  • вершкове масло — за смаком.

Спосіб приготування:

У каструлю наливаємо дві склянки води, всипаємо попередньо промитий рис і ставимо на вогонь. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь до слабкого і продовжуємо готувати до того моменту, поки вся рідина не вбереться в крупу.

Рисовая каша на молоке: 5 вкуснейших рецептов с фото

Далі додаємо зазначену вище кількість цукру, солі і вливаємо молоко. Зменшуємо вогонь до слабкого, періодично помішуючи, щоб каша не пригоріла, доводимо її до готовності, приблизно протягом 10-15 хвилин.

Рисовая каша на молоке: 5 вкуснейших рецептов с фото

Накладаємо готову страву по тарілочках, додаємо вершкове масло за смаком і подаємо до столу!

Як зварити рисову кашу в мультиварці

Рисовая каша на молоке: 5 вкуснейших рецептов с фото

З допомогою мультиварки, яка значно спрощує увесь процес приготування, можна зварити неймовірно смачну і ароматну молочну рисову кашу.

Інгредієнти:

  • Рис — 1,5 мультистакана
  • молоко — 1 літр
  • цукор — 1-2 ст. л
  • сіль — 1/2 ч. л
  • масло вершкове — за смаком.

Спосіб приготування:

Рис промиваємо в холодній воді, після чого перекладаємо його в чашу мультиварки. Туди ж додаємо цукор, сіль і заливаємо одним літром молока.

Рисовая каша на молоке: 5 вкуснейших рецептов с фото

Далі розмішуємо, щоб весь рис розподілився по дну, потім закриваємо кришку і включаємо режим «Молочна каша» на одну годину.

Рисовая каша на молоке: 5 вкуснейших рецептов с фото

По закінченню часу, після звукового сигналу, відкриваємо кришку і бачимо, що наша страва вийшла досить рідке. Але якщо ви віддаєте перевагу більш густу кашку, в такому випадку, ще потрібно включити мультиварку на режим «Томління» часу на 30 хвилин.

Рисовая каша на молоке: 5 вкуснейших рецептов с фото

Після чого накладаємо по тарілочках, додаємо вершкове масло і подаємо до столу.

Корисна рисова каша з гарбузом

Рисовая каша на молоке: 5 вкуснейших рецептов с фото

Гарбуз – дуже корисний овоч. Багато професіоналів своєї справи, рекомендують вживати її тим, хто дотримується дієтичного харчування. Якщо у вас або ваших близьких є проблеми з шлунком і доводиться обмежувати себе в харчуванні, то таке блюдо набагато полегшить ваш стан, тому що в овочі міститься клітковина, яка без особливої праці очистить кишечник.

Інгредієнти:

  • Молоко — 400 мл
  • гарбуз — 160 гр
  • рис — 70 гр
  • цукор — 1-2 ст. л
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками, приблизно 1 на 1 див.

Тепер у каструлю наливаємо молоко, всипаємо цукор і сіль. Ставимо на включений вогонь і перед закипанням додаємо шматочки гарбуза і хорошенечко промитий рис.

Рисовая каша на молоке: 5 вкуснейших рецептов с фото

Перемішуємо і даємо всій масі закипіти, потім зменшуємо вогонь до слабкого і продовжуємо варити кашу ще 20 хвилин. Після вимикаємо, накриваємо щільною кришкою і залишаємо настоюватися протягом 10 хвилин, до повної готовності.

Рисова каша з родзинками

Рисовая каша на молоке: 5 вкуснейших рецептов с фото

Така кашка з додаванням родзинок прийдеться до смаку не кожному. Хоча любителі здорового та правильного харчування, зобов’язані звернути на неї свою пильну увагу. Адже в 100 грамах страви містяться складні вуглеводи, які з легкістю зарядять енергією до самого обіду без яких-небудь зайвих перекусів. Що стосується родзинок, то він подарує нашому організму додаткові мікроелементи, вітаміни і мінеральні речовини.

Інгредієнти:

  • Рис круглозерний — 1 стакан
  • молоко — 1 стакан
  • вода — 2 скл
  • родзинки — 80 гр
  • цукор — 1-2 ст. л
  • вершкове масло — 2 ст. л
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

У каструльку наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Хорошенечко промитий на кілька разів засипаємо рис у киплячу воду і додаємо цукор і сіль за смаком.

Зменшуємо вогонь до середнього, при цьому постійно помішуємо, щоб рис не пригорів. І як тільки він почне розбухати, додаємо молоко і засипаємо попередньо замочений, хвилин на 10 промитий ізюм.

Тепер зменшуємо вогонь на мінімум і продовжуємо варити до готовності, так само постійно його помішуючи.

Не потрібно чекати, поки вся рідина з каструлі випарується, в такому випадку каша вийде сухою.

Готова каша повинна вийти кремового кольору. Накладаємо її по тарілочках і додаємо вершкового масла, але головне не перестарайтеся, щоб вона не вийшла жирної!

Як приготувати рисову кашу в мікрохвильовці (відео)

Молочні кашки зварені на сніданок – еталон здорового та правильного харчування, справжнє джерело різних корисних речовин і мікроелементів для нашого організму.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: