Турецький плов – рецепт з фото, як приготувати з вермішеллю і при якій температурі

Вермішелевий плов, або макарони з рисом по-турецьки – це звучить досить незвично. Але смакове поєднання продуктів в цьому блюді приємно дивує. Його можна подавати як гарнір до овочів, м’яса, птиці. Або як самостійну страву з заправкою з томатів або натурального йогурту.

Однак приготування турецького плову має безліч нюансів, і його потрібно вміти правильно варити, якщо ми хочемо отримати справжнє і оригінальне східне блюдо, а не злиплу кашу.

Турецкий плов - рецепт с фото, как приготовить с вермишелью и при какой температуре

По-перше, велике значення має сорт рису. Вибирають білий, круглозернистий, з зернятками великого розміру, ні в якому разі не дроблений. У такому рисі менше всього крохмалю. Але якщо ви не дістали спеціальний злак з позначкою “для плову”, то можна взяти звичайний і підготувати його особливим чином. Крупу слід ретельно промивати, поки вода не стане прозорою. А потім замочити в холодній солоному розчині на півгодинки.

Вибір вермішелі для турецького плову так само важливий, адже не кожен сорт підійде. Турки використовують спеціальну пасту орзо (або ризони) – одну з різновидів італійської локшини. Цей продукт схожий на довгозернистий рис, але насправді це дуже короткі вермишелинки. Паста корисна завдяки вмісту вітамінів і клітковини. Але протипоказана тим, хто схильний до зайвої ваги або мають захворювання печінки. Якщо ви не змогли придбати орзо, то використовуйте нашу звичайну тонку вермішель типу “павутинки”. Але тільки не спагетті і не фігурні макарони. Підійдуть вироби діаметром приблизно 0,8 – 1,2 мм.

Тепер вибираємо посуд. Вона повинна мати товсте дно і бути досить широкою. Підійде казан або глибока сковорода з кришкою.

Використовуйте наш покроковий рецепт приготування турецького плову з детальними фото та відео інструкцією, і нове оригінальне блюдо у вас вийде відмінно.

Інгредієнти

  • рис 200 г
  • вермішель 100 г
  • рослинна олія (оливкова або соняшникова) 50 г
  • вершкове масло 100 г
  • вода 600 мл
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 294.1 ккал

Білки: 3.6 м

Жири: 19.5 р

Вуглеводи: 25.9 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Турецкий плов - рецепт с фото, как приготовить с вермишелью и при какой температуре

    На дні сковороди розігріти рослинне масло. Засипати локшину і рівномірно обсмажувати на середньому вогні. При цьому постійно помішувати.

  • Турецкий плов - рецепт с фото, как приготовить с вермишелью и при какой температуре

    Рис ретельно промиваємо під проточною водою кілька разів, замочуємо на 30 хвилин з сіллю. Потім відкидаємо на сито, ще раз тримаємо під струменем, щоб вимити залишки крохмалю. Даємо стекти.

  • Турецкий плов - рецепт с фото, как приготовить с вермишелью и при какой температуре

    До вермішелі додаємо вершкове масло. Після того як воно розтопиться, засипаємо в сковороду рис і робимо вогонь поменше, смажимо ще 5 хвилин.

  • Турецкий плов - рецепт с фото, как приготовить с вермишелью и при какой температуре

    Заливаємо рис з вермішеллю гарячою водою (можна бульйоном), доводимо до кипіння, перемішуючи по колу. Додаємо сіль.

  • Турецкий плов - рецепт с фото, как приготовить с вермишелью и при какой температуре

    Щільно закриваємо посуд і варимо протягом 10 хвилин на самому мінімальному вогні.

  • Турецкий плов - рецепт с фото, как приготовить с вермишелью и при какой температуре

    По закінченні часу перевіряємо, чи вся википіла вода, а також пробуємо на сіль. Якщо на дні ще залишилася рідина, дуже акуратно перемішуємо плов широкої лопаткою. Треба обережно перевертати його, інакше наше кулінарне твір перетвориться на кашу.

  • Турецкий плов - рецепт с фото, как приготовить с вермишелью и при какой температуре

    Тепер страву потрібно як слід пропарити. Накриваємо посуд з них серветкою або вафельним рушником. Зверху кладемо кришку. Залишаємо на самому маленькому вогні (на рассекателе полум’я) або в слабо розігрітій духовці 30 хвилин. За цей час зайва волога вбереться в тканину і не буде стікати назад в посуд з продуктом. Вимикаємо плиту. Тримаємо страву під кришкою ще 10 хвилин. Смачний розсипчастий плов готовий.

  • Турецкий плов - рецепт с фото, как приготовить с вермишелью и при какой температуре

    Перед тим як подавати на гарнір до столу, преложите його у велику піалу, злегка утрамбуйте, так, щоб він не злипнувся і не втратив форму. Піалу накрийте широкою тарілкою, а потім переверніть всі разом. Плов вийде у вигляді гірки. Для прикраси можна викласти по колу часточки помідорів.

Порада: турецький плов подається гарячим. Його небажано вдруге розігрівати. Але якщо це все ж буде потрібно, краще використовувати водяну баню.

При якій температурі готувати

Кожен етап приготування турецького плову вимагає установки свого температурного режиму. Обсмажування вермішелі, наприклад, ми виробляємо на середньому вогні, це близько 140 градусів Цельсія. Важливо, щоб продукт у результаті смаження став золотистим, а масло при цьому не досягла температури згоряння.

Далі ми додаємо і зменшуємо вогонь в залежності від вимог рецепта. У кожної плити, газової або електричної, є своє градуювання регулятора полум’я конфорок. Тому мінімум, максимум і середній показник температури вам повинні бути відомі для вашої техніки.

Порада: при варінні турецького плову краще не заглядати постійно під кришку, щоб не порушувати процес пропарювання. Також цей гарнір “не любить” інтенсивного перемішування. Це можна зробити дуже акуратно, і всього один раз. Важливо зберегти розсипчастість страви.

Особливість приготування з вермішеллю

Турецкий плов - рецепт с фото, как приготовить с вермишелью и при какой температуре

Крім правильного вибору виду макаронів для плову по-турецьки, потрібно враховувати при готуванні деякі технологічні моменти.

  1. Завжди починайте обсмажувати вермішель на рослинному маслі, і тільки під кінець цього процесу додайте вершкове. Інакше воно заздалегідь пригорить.
  2. Під час смаження пасту потрібно постійно помішувати, не допускаючи “приставання” до дна і стінок посуду і домагаючись рівномірного кольору продукту. До речі, він повинен бути приємним карамельним, і ніяк не темно-коричневим або чорним.
  3. Пропорції рису і вермішелі для цієї страви повинні бути 2:1.

Турецький плов порадує вас не тільки своїм цікавим смаком, але і легким процесом приготування. Він внесе значну різноманітність в сімейний раціон і обов’язково знайде своїх шанувальників завдяки універсальності в комбінуванні з іншими продуктами. Кожен може вибрати, з чим їсти цей чудовий гарнір. У будь-якому випадку буде смачно. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: