Про фетучіні з беконом у вершковому соусі: рецепт, як правильно приготувати

Паста — одне з найпоширеніших страв італійської кухні. Здавалося б, найпростіший продукт, але приготовлений з різними соусами, він може перетворитися на справжній делікатес — наприклад, паста карбонара.

Це ніжне поєднання смаків: вершків, бекону і короля сирів — пармезану. В основі страви спагетті, але вони не є обов’язковим компонентом. Можна спагетті замінити на фетучіні — ті ж довгі макарони, тільки плоскі, як стрічка. Саме так з італійської це назва і перекладається — «стрічка». Якщо трохи поекспериментувати з іншими інгредієнтами, можна отримати нові яскраві смаки.

О фетучини с беконом в сливочном соусе: рецепт, как правильно приготовить

Фетучіні з беконом у вершковому соусі рецепт з фото

Щоб освоїти варіації страви, потрібно спочатку навчитися готувати за класичним рецептом, а вже потім експериментувати з заміною інгредієнтів. Єдиний компонент, який можна вилучити без втрат для класичного смаку, шинки прошутто. У цьому випадку просто покладіть в пасту більше бекону.

Інгредієнти

  • фетучіні 250 г
  • бекон 200 г
  • прошутто 100 г
  • пармезан 50 50 г
  • яйця 1 шт.
  • цибуля 100 г
  • вершки 80 мл
  • молоко 80 мл
  • біле сухе вино 80 мл
  • оливкова олія 50 мл
  • петрушка 1 пучок

На порцію

Калорії: 468 ккал

Білки: 22.5 м

Жири: 28.6 р

Вуглеводи: 27 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • О фетучини с беконом в сливочном соусе: рецепт, как правильно приготовить

    Очистіть цибулину від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і обсмажте на сковороді в оливковій олії до рум’яного кольору.

  • О фетучини с беконом в сливочном соусе: рецепт, как правильно приготовить

    Наріжте тонкою соломкою бекон і прошутто і відправте їх в сковороду з цибулею. Обсмажуйте протягом пари хвилин.

  • О фетучини с беконом в сливочном соусе: рецепт, как правильно приготовить

    Тепер влийте вино і тушкуйте близько 5 хвилин, не накриваючи кришкою.

  • О фетучини с беконом в сливочном соусе: рецепт, как правильно приготовить

    Вершки змішайте з молоком, трохи підігрійте і вмішайте туди яєчний жовток. Влийте отриману суміш в сковороду, де гасяться цибуля, бекон шинка.

  • О фетучини с беконом в сливочном соусе: рецепт, как правильно приготовить

    Петрушку промийте під проточною водою, обсушіть і наріжте як можна дрібніше. Пармезан натріть на дрібній тертці.

  • О фетучини с беконом в сливочном соусе: рецепт, как правильно приготовить

    Доведіть вміст сковороди до кипіння, додайте петрушку і пармезан. Готуйте, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.

  • О фетучини с беконом в сливочном соусе: рецепт, как правильно приготовить

    Відваріть фетучіні в підсоленій воді до напівготовності. Відкиньте на друшляк, перекладіть в сковороду з соусом і готуйте все разом ще хвилин 5. Розкладіть фетучіні карбонара по порційних тарілках і подавайте до столу.

Важливо: готуйте фетучіні карбонара з такого розрахунку, щоб воно з’їдалося за одну трапезу, оскільки якщо залишити карбонару «на потім», після розігрівання вона не буде мати насиченого смаку.

Фетучіні з беконом у вершковому соусі: рецепт з грибами і овочами

Багатий смак будь-яких варіантів пасти карбонара надає сир пармезан. Цей інгредієнт в даному блюді вважається незамінним, але все ж можна підшукати альтернативу. Використовуйте, наприклад, майже такі ж за смаком Пикорино Романо і Грана Падана, Джюгас. А допоможе приготувати фетучіні карбонара рецепт з фото.

О фетучини с беконом в сливочном соусе: рецепт, как правильно приготовить

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність продукту

  • білки – 15.1 г;
  • жири – 21.4 г;
  • вуглеводи – 18.1 г;
  • калорійність – 328 ккал.

Інгредієнти

  • фетучіні – 200 г;
  • бекон – 100 г;
  • гриби – 200 г;
  • пармезан – 150 г;
  • цукіні – 100 г;
  • помідори черрі – 200 г;
  • цибуля – 200 г;
  • часник – 2 зубки;
  • яйця – 3 шт.;
  • вершки – 150 мл;
  • вершкове масло – 10 г;
  • оливкова олія – 60 мл;
  • сіль – за смаком.

Процес приготування

  1. Очистіть від лушпиння часник і наріжте його як можна дрібніше. Потрібно саме нарізати, а не пропускати через чеснокодавку, тому що інакше піде весь сік.
  2. На великій сковороді розтопіть вершкове масло. Як тільки воно розтане, викладіть подрібнений часник. Обсмажуйте, безперервно помішуючи, півхвилини. Після цього видаліть часник з сковороди.
  3. Порізати бекон на тоненькі смужки і обсмажуйте протягом декількох хвилин на тому ж маслі, що і часник.
  4. Цибулю почистіть і поріжте на дрібні кубики. Прожарити в сотейнику оливкову олію і обсмажте в ньому цибулю, поки він не почне золотитися.
  5. Гриби гарненько вимийте. Можна брати будь-який сорт. Найчастіше використовують печериці. Обсушіть їх паперовим рушником і поріжте на тонкі пластини. Викладіть в сотейник з цибулею і готуйте протягом 10 хвилин.
  6. Кабачок цукіні вимийте і наріжте тонкими кружечками. Вони великі в діаметрі, розріжте їх ще й навпіл. Відправте кабачки до грибів і тушкуйте близько 5 хвилин.
  7. Тепер влийте 100 мл вершків, дочекайтеся, коли вони почнуть кипіти, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 5-7 хвилин. Посоліть і поперчіть.
  8. Відокремте жовтки від білків. Збийте жовтки з невеликою кількістю солі і меленого чорного перцю. Влийте вершки і добре збовтайте. Пармезан натріть на дрібній тертці і додати до жовтково-вершковою суміші.
  9. Поставте на вогонь каструлю з водою, посоліть. Як тільки закипить, додайте в неї фетучіні і варіть кілька хвилин до напівготовності.
  10. Після цього злийте воду, покладіть макарони в сковороду з беконом, влийте вершково-яєчний соус. Викладіть гриби з кабачками, добре перемішайте, потримайте на вогні буквально 5 хвилин і відразу розкладіть по порційних тарілках.
  11. Прикрасьте блюдо цілими помідорами черрі. Якщо вони крупноваты, поріжте їх на половинки. Можна також прикрасити фетучіні карбонара свіжими листям базиліка.

Порада: бекон в цьому рецепті можна замінити шинкою, копченою курячою грудкою.

Фетучіні карбонара з креветками

Дари моря надають цій страві особливий смак і користь, тому що креветки куди більш корисні, ніж бекон. Важливо правильно приготувати морепродукти, щоб вони не стали жорсткими і несмачними. Робіть це обмежена кількість часу, 3-5 хвилин. Правильно приготувати страву, дотримати всі умови, допоможуть вам покрокові фотографії.

О фетучини с беконом в сливочном соусе: рецепт, как правильно приготовить

Важливо: коли будете варити креветки, контролюйте час і готуйте їх рівно стільки, скільки потрібно. Якщо перетримати креветки в окропі, їх м’ясо стане гумовим і несмачним.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність продукту

  • білки – 16.8 м;
  • жири – 23.7 г;
  • вуглеводи – 23.6 м;
  • калорійність – 379 ккал.

Інгредієнти

  • фетучіні — 200 г;
  • креветки — 200 г;
  • цибуля — 100 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • оливкова олія — 80 мл;
  • вершки 30-35% жирності — 150 мл;
  • пармезан – 100 г;
  • помідори — 200 г;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль – за смаком.

Процес приготування

  1. Відваріть креветки. Для цього розморозьте їх, якщо вони зберігалися в морозилці, промийте, залийте водою, посоліть, додайте лавровий лист і поставте каструлю на вогонь. Як тільки вода закипить, поваріть 3 хвилини і процідіть. Очистіть креветки від панцирів.
  2. Почистіть цибулю. Наріжте її кубиками як можна дрібніше.
  3. Зубок часнику очистіть від лушпиння і роздушіть, притиснувши до робочої поверхні бічною стороною леза ножа.
  4. Прожарити На сковороді оливкове масло. Киньте в нього зубок часнику і подрібнену цибулю. На середньому вогні обсмажуйте, поки цибуля не почне золотитися. Після цього вийміть часник.
  5. Викладіть в сковороду креветки, перемішайте і обсмажуйте пару хвилин.
  6. Помідори очистіть від шкірки. Для цього занурте їх в окріп на півхвилини, а потім — у крижану воду. Наріжте очищені томати невеликими кубиками і викладіть в сковороду до креветок. Варіть близько 5 хвилин.
  7. Влийте вершки, посоліть і поперчіть за смаком. Дочекайтеся закипання соусу.
  8. Відваріть фетучіні. Для цього закип’ятіть підсолену воду, додайте в неї макаронні вироби і варіть на малому вогні близько 5 хвилин. Потім воду злийте. Надішліть фетучіні в сковороду з соусом.
  9. Готуйте пасту ще близько 5 хвилин. Потім зніміть з вогню, розкладіть по тарілках і посипте пармезаном, подрібненим за допомогою дрібної терки. Можете прикрасити страву свіжими листям базиліка.

О фетучини с беконом в сливочном соусе: рецепт, как правильно приготовить

Порада: приготувати фетучіні карбонара можна не тільки з креветками, але і з червоною рибою. Прекрасно підійде філе слабосоленої сьомги. Наріжте його невеликими шматочками і відправте в соус на тому ж етапі, що й креветки.

Неважливо, за яким рецептом ви готуєте фетучіні карбонара — за класичним або власному (авторським), її завжди потрібно подавати гарячою, на підігрітих тарілках, щоб страва якомога довше залишався теплим. Ви можете приготувати фетучіні карбонара, подати до столу з червоним вином, наприклад, мерло або к’янті, і ваш домашній вечерю перетвориться на трапезу, гідну кращих ресторанів. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: