Про пасту карбонара: класичний рецепт від Юлії Висоцької з беконом і вершками

Pasta alla carbonara – візитна картка італійської кухні. “Правильні” макарони, ніжний яєчний соус, хрустка засолена свинина, тягучий сир “Пармезан” – ось основні чотири інгредієнти зарубіжного гарніру. Вважається, що рецепт пасти придумали ще в минулому столітті. А назва “карбонара” походить від слова “carbone”, що означає “вугілля”.

Існує кілька версій, чому паста іменується саме так. За однією з них, вуглярі, що працюють в горах району Лаціо, варили такий обід в казанках. Макарони, яєчний порошок, сиров’ялена свинина і твердий овечий сир довго зберігалися і були поживною їжею. За іншою версією, чорний перець, яким рясно посипають страву, нагадує вугілля.

О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

Сьогодні початковий рецепт пасти, або як ще її називають, “спагеті карбонара”, модифікувався. Нетрадиційні способи приготування дозволяють замінювати італійські інгредієнти альтернативними продуктами. Замість прийнятих свинячих щековин – гуанчиале – додають бекон. Це м’ясо з свинячого боки спеціально вигодуваних тварини. Частина туші засолюють. Після її можна закоптити. Таке м’ясо нежирне, але дуже соковите.

Ще один варіант – панчетта – різновид бекону. Її готують з черевця свинини. Це прошарку м’яса і сала, в’ялені в солі, перці та інших ароматних спеціях. Самі жирні шматочки, як правило, і використовуються в приготуванні пасти карбонара. Замість панчетти, бекону або гуанчиале можна купити сало з гарними м’ясними прошарками. Копчений подчеревок теж може бути аналогом.

Знаменитий російський кулінар, а також актриса і телеведуча Юлія Висоцька пропонує свій унікальний і дуже цікавий спосіб приготування з колекції рецептів спагетті карбонара “Їмо Вдома”. Про подробиці і секрети створення смачного і вишуканого гарніру читайте нижче.

Паста карбонара – рецепт “класичний” від Юлії Висоцької – таке блюдо ми розглянемо в нашій статті.

Макаронні вироби тут можна використовувати різні. Основна умова – вони повинні бути зроблені з твердих сортів пшениці. Класикою жанру вважаються спагетті, феттучині або букатіні. Однак можна зварити чудову пасту з пенне, лінгвіні або фузіллі.

Інгредієнти

  • бекон 200 г
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • вершки 30% жирності 100 мл
  • макарони 400 г
  • вода 2,5 л
  • пармезан 50 г
  • свіжі курячі яйця-5 шт.
  • чорний перець горошком 8-10 шт.
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 383.9 ккал

Білки: 12.4 р

Жири: 20 г

Вуглеводи: 37.4 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

    Каструлю, наповнену водою (до країв набирати рідину не рекомендується, так як ще додадуться макарони) поставте на сильний вогонь. Гарненько посоліть. Влийте 1 чайну ложку оливкової олії.

  • О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

    Підготуйте бекон. Для його смаження відмінно підійде непригораемая сковорідка. За допомогою ножиць наріжте копченость однаковими скибочками у формі завитий доріжки. Тонкою цівкою влийте оливкове масло на сковороду. Краще використовувати “Еxtra virgin olive oil”. Пляшка оснащена спеціальним дозатором, за допомогою якого можна регулювати напір олійною струменя. Обсмажте бекон з різних сторін до приємної золотистої скоринки.

  • О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

    Поки м’ясо гаситься, і не закипіла вода в каструлі, зробіть соус. У глибоку миску або піалу налийте 100 мл самих жирних вершків. Підійде свіжий продукт 30% жирності. Злегка збийте масу віночком, щоб вона збагатилася киснем. Вершки повинні стати густими.

  • О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

    Сирі курячі яйця звільніть від шкаралупи в піалі. Додайте щіпку солі. Збийте. Коли яєчна маса стане пишною, відкладіть її окремо від вершковою. Якщо часу на приготування макаронів піде більше передбачуваного, яйця і вершки можна буде підбити.

  • О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

    У цей час у киплячу воду додаємо макарони. Їх не можна переварювати. По-перше, виходить менш смачно. До того ж недоварені вироби з твердих сортів пшениці куди корисніше переваренного продукту. Гарнір з такого інгредієнта показана навіть людям, що стежать за фігурою.

  • О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

    Обсмажений бекон викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від жиру, який у нього залишився.

  • О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

    Пармезан натріть на дрібній тертці. Сирну крихту додайте жовтки. Змішайте. Влийте вершки і знову перемішайте інгредієнти. У цю суміш відправте скибочки бекону. Всі компоненти з’єднати, і добийтеся стану густого соусу.

  • О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

    Горошини чорного меленого перцю подрібніть вручну. Це можна зробити з допомогою рушники і пляшки із щільного скла. Додайте отриманий великий чорний порошок до соусу.

  • О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

    Відвар від киплячих макаронів злийте, використовуючи друшляк. Перекладіть вироби в окрему глибоку скляну миску. Моментально введіть соус в пашить жаром пасту. Додайте кілька крапель оливкової олії. Змішайте всі продукти. Домашній італійський гарнір готовий!

Важливо: таку пасту можна тримати в гарячій сковороді. Перекладіть спагетті в посуд, заздалегідь розігріту у мікрохвильовці або духовці. Так страва довше збереже смак, не заветрітся і не втратить апетитний вигляд.

О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

Рецепт пасти карбонара від Юлії Висоцької зовсім неважкий у виконанні. Таку смакоту зможе приготувати навіть починаюча господиня. Для того, щоб блюдо за нашою рецептурою точно вийшло, дотримуйтесь кількох порад від знаменитого кухаря:

  1. Бекон не варто подрібнювати. Його необхідно нарізати пластинками розміром 2-3 сантиметри, щоб вийшли тонкі, хрусткі скибочки.
  2. Правильна паста повинна варитися в дуже солоній воді.
  3. Ознайомтеся на етикетці від макаронів з часом їх приготування. Головне-не переварити вироби.
  4. Яйця і вершки від соусу збийте окремо, а після акуратно з’єднайте продукти. Так заправка буде ніжніше і м’якше.
  5. Оливкова олія повинна мати трав’янисто-квітковий присмак. При всьому багатстві ароматів карбонара, така заправка не зіпсує страву, а подарує свою унікальну “нотку”.

На стіл гарнір треба подавати з запалі з жару. Попередньо страву прикрасьте свіжою зеленню: листочками базиліка, петрушки, декількома гілочками розмарину. Для яскравості і контрастності тарілку, посипте сухої подрібненої паприкою або викладіть на посуд кілька розрізаних помідорів черрі. В якості прикраси також можуть послужити чорні оливки, м’ята, листя салату.

О пасте карбонара: рецепт классический от Юлии Высоцкой с беконом и сливками

На столі гарну компанію спагеті по-італійськи складуть салати зі свіжих або запечених на грилі овочів, а також морепродукти і гриби. В келихи до такого вечері або обіду краще наливати сухе червоне або напівсолодке біле вино. З неалкогольних напоїв запропонуйте гостям виноградний, яблучний соки або воду без газів.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: