Про пасту карбонара з молоком: рецепт, як приготувати, чим можна замінити вершки

Легендарна кухня Італії разюче відрізняється від традиційної слов’янської. Навіть окремі продукти вони готують не так, як у нашій країні. В результаті самі схожі страви будуть зовсім різними за смаком. Але, спробувавши багато страви сонячної країни, наші люди захоплюються ними і хочуть готувати у себе. Таким чином, відкриваються італійські кафе і ресторани, де подають лазанью, піцу і, звичайно ж, знамениту пасту карбонара.

О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

Порада: в рецепті соусу карбонара з беконом можна замінити також і сир. Якщо ви не знайшли оригінальний “Пармезан”, замість нього підійдуть інші види сирів з гострим смаком від перевіреного виробника молочної продукції.

Інгредієнти

  • Бекон 200 г
  • Часник 2 зубки
  • Яйце 4 шт.
  • Сир 100 г
  • Молоко 3.2% 200 мл
  • Трави італійські 1 ч. л.
  • 400 г спагетті
  • Вода 4 л
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 559.6 ккал

Білки: 29.6 р

Жири: 22.6 р

Вуглеводи: 57.7 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

    Бажано, щоб спагетті були готові одночасно з закінченням варіння соусу. Першим ділом налийте в каструлю воду для макаронів і включіть вогонь.

  • О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

    Для створення цього соусу вам необхідно знайти хороший вид бекону, в якому приблизно рівний обсяг м’яса і сала, або грудинку. Тому шинка не дуже підходить, хіба що для її смаження додавати рослинне масло. Не беріть копчений бекон, оскільки він змінить смак підливи, а тільки сирий. Наріжте його невеликими пластинками і поставте смажити на добре розігріту сковороду. Вогонь зробіть середній.

  • О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

    Видавіть або дуже дрібно наріжте часник. Коли почне з’являтися жир від расплавляющейся свинини, додайте часник, і ще трохи зменшіть температуру нагрівання. Смажте до тих пір, поки на беконі не утворюється красива рум’яна кірочка.

  • О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

    Для соусу вам знадобляться тільки жовтки. Найпростіший спосіб їх відокремити – розбити яйце посередині, тримаючи його вертикально. Потім потрібно акуратно вилити білок, не дозволяючи жовтка випасти з шкаралупи. Відкладіть жовтки в чашку.

  • О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

    Якщо до цього часу закипіла вода, то добре посоліть її і покладіть спагетті. Не лякайтеся, якщо вони не поринули в окріп повністю. Приблизно через хвилину нижня частина розм’якне, і можна буде опустити іншу. Час варіння пасти вказано на кожній упаковці: воно залежить від складу виробів і технології виробництва. Але краще варити на 1 хвилину менше, тоді спагетті повніше вберуть підливу. До того ж, паста дійде до потрібного стану від гарячого соусу. Коли вона звариться, відкиньте на друшляк.

  • О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

    Натріть сир на дрібній тертці і залиште, він незабаром знадобиться.

  • О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

    Для того щоб паста карбонара з молоком придбала потрібний смак і консистенцію, потрібно знати одна важлива умова приготування. Не можна просто вбити жовтки в гарячий соус – вони згорнуться, і будуть відчуватися грудками. Ретельно збийте молоко і жовтки віночком, поки не змішаються повністю.

  • О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

    Вилийте суміш в каструльку, додайте приправи і нагрівайте на несильному вогні, постійно помішуючи віночком. Поступово суміш почне густіти і змінювати колір на більш інтенсивний. Коли ви побачите, що молоко з жовтками починає закипати, відразу ж вимикайте вогонь.

  • О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

    Потроху висипте сир в соус, постійно активно помішуючи його.

  • О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

    Спагетті якраз повинні були зваритися. Викладіть гарячу пасту в глибоку посуд, зверху рівномірно розподіліть смажений бекон з часником. І відразу ж заливайте свіжо приготованим соусом, а потім все добре перемішайте. Накрийте кришкою і залиште на 2-3 хвилини.

О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки

Порада: якщо ви хочете отримати по-справжньому смачне блюдо, не купуйте дешеві макарони, які можуть розваритися в “кашу” або злипнутися, так і смак їх буде не дуже приємний. Виберіть спагетті з пшениці твердих сортів відомого виробника: вони вийдуть потрібного ступеня готовності і збережуть свою консистенцію під час подачі.

Паста карбонара з беконом і молоком, приготована за пропонованим рецептом, готова. Але на цьому праці господині не закінчуються. Блюдо треба ще подати правильним чином, щоб цілком насолодитися його смаком.

Як подавати пасту карбонара

Крім цікавих страв, Італія славиться мистецтвом їх підбору і красивої подачі. Як оформляють пасту перед тим як подати? Які існують правила?

Для початку варто сказати, що італійці не визнають підігрітих страв. Їжа, яка піддається вторинній термічній обробці, сприймається ними гірше, ніж охолола. Так що пасту потрібно є тільки гарячу, відразу після приготування. Відповідно, потрібно розрахувати кількість порцій, і зробити так, щоб всю їжу з’їли за один раз, і не готувати про запас.

На батьківщині страви пасту подають, прикрашаючи декількома гілочками базиліка. Можна також посипати дрібно нарізаними горіхами. Окремо в вазочку кладуть тертий сир, який кожен сидить за столом може додати в тарілку. Існує ще один спосіб подачі, коли зверху на гаряче блюдо викладають сирий жовток, посипаючи його тертим сиром і приправами італійської кухні.

О пасте карбонара с молоком: рецепт, как приготовить, чем можно заменить сливки
Паста карбонара відмінно поєднується з червоними сухими винами – приміром, Мерло або Каберне. Якщо ж ви віддаєте перевагу соки, в такому випадку підійде томатний або помірно солодкий вишневий.

Накладають пасту за допомогою спеціального пристосування з розрізами з боків, а їдять – виключно виделкою, не використовуючи ложку, намотуючи від краю по кілька спагетті. Компоненти соусу можна накладати на моток пасти, допомагаючи ножем.

Якщо ви збираєтеся відвідати ресторан, тоді попрактикуйтесь будинку правильно їсти пасту. Справа в тому, що її не прийнято відкушувати, а на вилці макаронні “мотузки” не повинні звисати. Також вважається непристойним засмоктувати спагетті з гучним звуком. Але всі ці тонкощі можна досить швидко освоїти, і тоді ви не вдарите в бруд обличчям у присутності гостей.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: