Про пасту карбонара: рецепт з беконом, як приготувати спагетті з вершками

Класика кухні Італії — знаменита паста карбонара. Це спагетті, зварені до стану “аль денте”, шматочки бекону, твердий сир пармезан, курячі жовтки, оливкова олія і сухі прованські трави. Ніжний унікальний соус з яєць і тертого сиру додається в пашать жаром спагетті і надає їм чудовий вершковий смак. Кілька зубчиків часнику збагачують пікантними нотками італійське блюдо на вашому столі. Приготувати домашній гарнір нескладно і дуже швидко. У вас піде не більше 20 хвилин.

О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

Це цікаво: рецепт карбонари відомий в кулінарії вже близько 100 років. Вважається, що її придумали вуглярі, які працюють у шахтах району Лаціо. Їм потрібна була поживна і ситна їжа, а макарони і в’ялена свинина з твердим овечим сиром, а також яєчний порошок могли довго зберігатися.

Початковий спосіб приготування не передбачає використання вершків. Однак сьогодні багато кулінари світу додають і готують пасту саме з цим інгредієнтом. Вершки стали класичним компонентом в рецепті. Нетрадиційні способи приготування досить різноманітні. Сьогодні пасту Карбонара готують з грибами, свіжими овочами, морепродуктами.

Замість свинини можна використовувати курку. Але так як її м’ясо сухувато, рекомендується додавати більше вершків. Якщо необхідно зробити блюдо вегетаріанським, то можна використовувати в’ялені помідори або інші овочі: брокколі, цибуля, солодкий перець.

Італійська паста з беконом у вершковому соусі дуже поживна страва. Однак можна приготувати спагетті карбонара, калорійність яких буде вдвічі нижче, ніж у традиційній італійської пасти.

Порада: знизити харчову цінність допоможуть альтернативні продукти, наприклад, знежирений сир. Також це можна зробити, замінивши бекон на шинку.

Калорійність традиційної пасти Карбонара на 100 грам продукту майже 385 ккал. Після такого прийому їжі ситі ви будете на протязі довгого часу. Як і інші види пасти карбонара, рецепт з беконом не викликає труднощів, особливо якщо він з докладним описом і фото.

Читайте також:  Про пасту карбонара: рецепт спагетті з шинкою і вершками, як приготувати

Рецепт карбонара з беконом

Інгредієнти

  • оливкова олія 2 ст. л.
  • 200 г спагетті
  • часник 2 зубчики
  • куряче сире яйце 2 шт.
  • бекон 150 г
  • вершки 20% 200 мл
  • сир 70 г
  • сіль за смаком
  • вода 2.5 л
  • базилік 1-2 гілочки
  • петрушка кілька листочків
  • чорний мелений перець за бажанням

На порцію

Калорії: 381.1 ккал

Білки: 12.4 р

Жири: 20 г

Вуглеводи: 37 г

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

    У першу чергу потрібно приготувати макарони. Для цього в каструлю влийте води, посоліть, додайте спагетті, не ламаючи їх. Поставте на вогонь. Час варіння 5-7 хвилин. Щоб вироби не злипалися, рекомендується додати в каструлю 1 столову ложку оливкової олії.

  • О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

    Поки варяться макарони, слід приготувати бекон. Натиск вогню — середній. Так м’ясо не підгорить і не стане сухим, а жир менше бризкати. Тушкуйте бекон з двох сторін. Який робити ступінь прожарювання, кожна господиня вирішує самостійно. Якщо жир залишиться на сковороді, їм можна полити пасту. Сильно обсмажений бекон вийде хрустким.

  • О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

    Як тільки м’ясо буде готове, потушкуйте газ. Остудіть скибочки. Після наріжте їх соломкою розміром 1.5-2 сантиметра. Бажано вибрати саме таку форму бекону для того, щоб під час повторної обжарювання він не усох ще більше.

  • О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

    Пармезан подрібніть за допомогою дрібної терки.

  • О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

    Відокремте білки, використовуючи шкаралупу. Жовтки помістіть в піалу і збийте вінчиком до утворення пінистої маси. З’єднайте її з сирною крихтою. Перемішайте.

  • О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

    Сковороду попередньо змастіть оливковою олією. Через прес продавіть часник. Для цієї задачі можна використовувати плоску сторону ножа. Часничок обсмажуйте 2 хвилини разом з соломкою з бекону на середньому вогні. Залийте інгредієнти вершками, завчасно злегка збитими віночком в окремому посуді. Краще всього для пасти з беконом купувати жирні вершки. Перемішайте. Необхідно довести рідину до кипіння. Після встановіть максимальний напір вогню і тушкуйте компоненти не більше 3 хвилин.

  • О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

    Спагетті повинні бути зварені. Зніміть каструлю з вогню і гарячу воду злийте, використовуючи друшляк. До макаронів додайте вершковий соус з шматочками бекону. Гарненько перемішайте.

  • О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

    Слідом відправте яєчно-сирну масу. Знову з’єднайте інгредієнти.

  • О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

    Викладіть макарони порціями на тарілки. Так як спагетті довгі, то зручніше за все буде перекладати їх спеціальними щипцями. Якщо таких на кухні не знайшлося, використовуйте вилку і столову ложку.

  • О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

    Прикрасьте гарнір листочками свіжої зелені — петрушки і базиліка. Посипте чорним меленим перцем. Італійське страву у вас вдома готово.

Порада: для успішного приготування такої страви, як паста карбонара з беконом, потрібно дотримуватися одна умова: м’ясо повинно бути достатньо просолено і провялено. Хороший бекон роблять холодним копченням. Тому перед покупкою ознайомтесь з інформацією на етикетці.

Для приготування пасти від кулінарів Італії підійдуть різні види макаронів. Це можуть бути традиційні спагетті, а також фетучіні і лінгвіні. Головний критерій, за яким варто вибирати вироби — вони повинні бути зроблені з твердих сортів пшениці.

Читайте також:  Про пасту карбонара: рецепт з куркою і вершками, як правильно приготувати

Також для спагеті у вершковому соусі можна купити будь-які сири. Вони повинні бути твердих сортів. Деякі кулінари використовують навіть види з цвіллю.

Макарони не можна переварювати. Тому обов’язково прочитайте на упаковці виробів, скільки вони повинні готуватися. Переварені макарони менш смачні. До того ж паста “аль денте” вважається корисніше продукту, який перетримали на плиті.

Як подавати на стіл

О пасте карбонара: рецепт с беконом, как приготовить спагетти со сливками

Традиційно спагетті карбонара з беконом викладається у формі гнізда. Щоб здивувати гостей, до центру можна помістити сирий жовток. Однак стежте за тим, щоб макарони були тільки з запалі з жару. Тоді яйце схопиться і моментально приготується. Прикрашати карбонару прийнято свіжою зеленню. Підійде петрушка, базилік або розмарин. Кілька гілочок, акуратно викладених зверху, підкреслять яскравість страви. Крім того, можна прикрасити помідорами черрі або нарізаними кільцями маслинами.

Щоб відчути всі нотки ніжних спагетті, часникового бекону і м’якого соусу, страву потрібно відтінити. Для цього використовуйте в якості напоїв напівсолодке біле вино або сухе червоне. Для закуски найкраще підійдуть легкі овочеві салати, приправлені оливковою олією і збризнуті лимонним соком.

Порада: якщо макарони вийшли трохи сухуватими, рекомендується не виливати рідину, в якій вони варилися. Вона стане в нагоді, щоб додати кілька столових ложок в готову пасту.

Справжня карбонара — соковита і ніжна. Макарони стають блискучими, бекон м’яким, а сир тягучим. Вважається, що секрет аромату страви полягає в чорному перці. Запашні нотки приправи поєднуються з беконом і вершками і розкривають абсолютно нові смакові якості. Кулінари радять використовувати чорний перець горошком, а не мелений. Його краще розім’яти вручну товкачем. Так приправа буде яскравіше.

Карбонара у вершковому соусі — прекрасний варіант для “лінивого” вечері. Компоненти для цього рецепта доступні, і майже завжди їх можна знайти у господині в холодильнику. Швидке і просте приготування страва дуже вдалий варіант як для щоденного прийому їжа, так і для святкового застілля. Інгредієнти відмінно поєднуються між собою і не залишать байдужим навіть найвибагливішого гурмана.

Читайте також:  Про фетучіні з беконом у вершковому соусі: рецепт, як правильно приготувати
DvaGusya