Про спагетті карбонара: класичний рецепт з вершками і беконом, як приготувати

Паста Карбонара — італійське блюдо, відоме у всьому світі. Це спагетті, приготовані з тонко нарізаною свининою, твердим сиром, чорним меленим перцем і соусом з яєць. Нехитре Блюдо, простий і не займе багато часу. Однак, для карбонари є свої секрети успішного приготування, про яких ми розповімо в подробицях.

Це цікаво: вважається, що рецепт італійського делікатесу придумали працівники вугільних шахт в 20 столітті. Їм потрібна була поживна і не швидкопсувна їжа: щоковина свиняча і макарони з овечим сиром.

Кулінари Італії готують пасту з спагетті з твердих сортів пшениці, яєць, різних різновидів бекону і сиру, зробленого на основі овечого молока — пекоріно романо. До речі, соус з його присутністю у складі володіє різким запахом і не всім припадає до смаку. Тому пекоріно можна замінити і робити з будь-яким видом твердого сиру. Наприклад, підійде Едам, Емменталь або Швейцарський, Гауда, Пармезан.

Крім того, багато кухарі додають в класичний рецепт вершки і часник. На основі жирного молочного продукту виходить ніжний соус, який просочує макарони і надає пасті м’який смак. На 100 грам готового продукту доводиться близько 390 кілокалорій, тому страва вважається поживним і ситним.

О спагетти карбонара: рецепт классический со сливками и беконом, как приготовить

На нашому сайті опублікований рецепт класичний з вершками і беконом (з фото). З цієї статті ви дізнаєтеся, як смачно приготувати пасту в домашніх умовах. Рекомендації та поради допоможуть зробити правильну карбонару і не зіпсувати блюдо.

Рецепт спагетті карбонара

Інгредієнти

  • 400 г спагетті
  • бекон 150 г
  • сирі курячі яйця 3 шт.
  • твердий сир 80 г
  • вершки 20% 120 г
  • часник 2 зубчики
  • свіжа зелень петрушки 1 пучок
  • сіль за смаком
  • вода 3 л
  • чорний мелений перець за бажанням
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • прованські подрібнені сухі трави за бажанням

На порцію

Калорії: 387.6 ккал

Білки: 12.7 м

Жири: 20 г

Вуглеводи: 37.2 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • О спагетти карбонара: рецепт классический со сливками и беконом, как приготовить

    Головний секрет успіху полягає у швидкості дій кулінара. В першу чергу, розпечену сковороду змастіть оливковою олією. Додайте обсмажуватися продавлений через прес часник до рум’яного кольору. Слідом відправте скибочки бекону. Залиште готуватися на середньому вогні 2-3 хвилини.

  • О спагетти карбонара: рецепт классический со сливками и беконом, как приготовить

    В цей час спагетті вже повинні бути зварені в підсоленій воді до стану “на зубок”. Як кажуть італійці, “al dente”. Правильний час для варіння – не більше 5 хвилин на середньому вогні.

  • О спагетти карбонара: рецепт классический со сливками и беконом, как приготовить

    Злийте з макаронів рідина, використовуючи друшляк. Моментально відправте спагетті на сковороду нудитися з беконом. Змішайте. Встановіть мінімальний напір газу.

  • О спагетти карбонара: рецепт классический со сливками и беконом, как приготовить

    Приготуйте соус. Для цього відокремте білки від жовтків. Останні влийте в миску і збийте до стану білої пінки. Використовуйте блендер або віночок. Якщо на кухні не знайдеться таких приладів, то підійде звичайна вилка.

  • О спагетти карбонара: рецепт классический со сливками и беконом, как приготовить

    Влийте вершки. Знову ретельно перемішайте компоненти.

  • О спагетти карбонара: рецепт классический со сливками и беконом, как приготовить

    Твердий сир повинен бути натерт так, щоб швидко розтанути на гарячих спагетті. Тому використовуйте бік терки з самими дрібними отворами. Сирну крихту додайте до вершково-яєчної суміші. Знову збийте продукти.

  • О спагетти карбонара: рецепт классический со сливками и беконом, как приготовить

    Майже готову пасту заправте соусом. Перемішайте. Погасіть вогонь. Залиште страву нудитися під кришкою на плиті на 7 хвилин.

  • О спагетти карбонара: рецепт классический со сливками и беконом, как приготовить

    Розкладіть порції карбонари по тарілках. Прикрасьте зеленню.

Відмінною рисою класичного рецепту є соус на основі сирих яєць. У гарячих макаронах жовток швидко доходить до стану готовності. Італійські кухарі вважають, що найголовніше в цьому рецепті — дотримання пропорцій.

Важливо: щоб соус вийшов і його було досить, рекомендується на півкілограма макаронів використовувати 4 сирих жовтка.

Які заміни інгредієнтів допустимі

Класичний спосіб приготування відомий вже більше 100 років. Ресторани багатьох країн пропонують в меню це блюдо. Однак кулінарія не стоїть на місці, рецепт часто доповнюють або замінюють в ньому деякі інгредієнти. Як їстівного експерименту можна спробувати пасту з грибами або тушкованими овочами. Замість м’ясних італійських свинячих щековин або панчетти, використовують подчеревок, сиров’ялені шинку, копчену курку (найчастіше її грудку). Пасту їдять також з креветками або мідіями.

Соус на 1 порцію

Якщо ви готуєте на одну людину, знадобляться: 30 мл вершків з коров’ячого молока 20% жирності, 1 яйце, дрібно натертий сир (приблизно 25 грам). Відокремте білок від жовтка. Останній влийте в зручну піалу і збийте вінчиком до утворення пінки. Додайте вершки. Ще раз ретельно змішайте. Всипте сирну крихту. Спагетті поливається соусом після того, як макарони з’єднуються з беконом.

Скільки часу займає приготування

Блюдо робиться дуже швидко. Максимально — 30 хвилин. Тому здивувати гостей домашнім італійською стравою можна буде на швидку руку. Крім того, варто відзначити, що в мультиварці карбонара виходить не гірше. А вільного часу у вас залишиться набагато більше, так як не потрібно буде стежити за тим, щоб інгредієнти не підгоріли, а також регулювати натиск вогню. Достатньо вибрати відповідну опцію, встановити час.

Порада: щоб спагетті охололи не так швидко, рекомендується подавати їх у загальній тарілці, нагрітої завчасно в духовці або мікрохвильовій печі. Так блюдо збереже тепло і стоятиме на столі довше.

Секрет рецепта спагеті по-італійськи простий. Але страва виходить дивовижний і дуже ситним. Воно легко вгамовує голод і насичує. Після такого обіду або вечері є не захочеться ще довгий час.

Як можна красиво подати карбонару

О спагетти карбонара: рецепт классический со сливками и беконом, как приготовить

Найчастіше паста стає головною стравою святкового столу. Тому слід знати, як красиво можна подати смакоту. Щоб здивувати гостей, приготуйте оригінальну підсипку. Наприклад, підсмажте крихти чорного хліба або підсушіть їх у духовці. Також можна дрібно нарізати маслини. Все це красиво виглядає на фотографіях, а ще краще — в тарілці на столі.

Зверху макаронів покладіть листочки базиліка або кілька гілочок свіжого розмарину. Компанію пасті складуть овочі — помідори, огірки, селера. В якості закуски можна запропонувати кілька видів сиру з горіхами в меду.

Порада: з напоїв краще всього на стіл поставити келихи з білим або червоним напівсолодким вином. Воно підкреслить смак ніжних макаронів і ароматного соусу.

У деяких рецептах пропонується готувати Карбонару з додаванням сухого білого вина. Смак пасти виходить екзотичним. На блюдо з 5 порцій використовуйте 70 мл напою. Додавати його слід до бекону після того, як м’ясні скибочки стануть приємного золотистого кольору. Червоне вино для гасіння використовувати не варто, це не найкраща ідея, так як смак і колір спагетті будуть не дуже вдалими.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: