Про пасту карбонара: рецепт зі сметаною, яка калорійність порції, як готувати

Одне з найпопулярніших страв з макаронних виробів — паста карбонара. Це італійське блюдо являє собою спагетті щедро присмачені вершковим соусом і присипані тертим сиром пармезан або пекоріно. При подачі в центр пасти розбити свіже куряче яйце. Часто для поживності спагетті доповнюють беконом або шматочками копченої свинячої щековины, прошутто або грибами.

О пасте карбонара: рецепт со сметаной, какая калорийность порции, как готовить

Паста карбонара рецепт зі сметаною

Сиров’ялену щековину (гуанчале), бекон (панчетту), які використовуються в оригінальній рецептурі, можна замінити шинкою або сыровяленым свинячим карбонадом, у народі відомими, як карбонат. Замість пармезану і пекоріно романо підійде будь-який якісний твердий сир. Для заміни оливкової олії використовуйте рафінована соняшникова.

Інгредієнти

  • 400 г спагетті
  • Бекон 350 г
  • Яйце (жовток) 4 шт.
  • Олія оливкова для смаження
  • Часник 2 зубчики
  • Сметана 225 г
  • Твердий сир 75 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

На порцію

Калорії: 1017.41 ккал

Білки: 26.94 р

Жири: 82.73 р

Вуглеводи: 73.89 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: рецепт со сметаной, какая калорийность порции, как готовить

    Підготуйте продукти: почистіть часник і дрібно нарубаєте, натріть сир, відокремте жовтки, наріжте кубиками бекон.

  • О пасте карбонара: рецепт со сметаной, какая калорийность порции, как готовить

    Нагрійте воду, підсолити, доведіть до кипіння і варити спагетті, злегка не доварив їх. На це піде 8-10 хвилин в залежності від товщини локшини. Ламати макаронні вироби не можна.

  • О пасте карбонара: рецепт со сметаной, какая калорийность порции, как готовить

    Поки варяться макарони, розігрійте сковороду. Налийте масло. Обсмажте часник протягом 1-2 хвилин. Додайте бекон і обсмажуйте 3 хвилини.

  • О пасте карбонара: рецепт со сметаной, какая калорийность порции, как готовить

    Жовтки з вершками збийте вінчиком. Додайте сир, змішайте. Додайте сіль і перець за смаком.

  • О пасте карбонара: рецепт со сметаной, какая калорийность порции, как готовить

    Спагетті відкиньте на друшляк і додайте в сковороду до смаженого бекону. Поступово влийте соус, перемішуйте виделкою, поки не побачите, що заливка «схопилася». Погасіть вогонь і подавайте блюдо.

Порада: вибирайте якісні макарони. У їх складі допустимі тільки два інгредієнти – борошно і вода, а в кольорових виробів повинні бути натуральні барвники, наприклад, сік моркви, шпинату.

О пасте карбонара: рецепт со сметаной, какая калорийность порции, как готовить

Рецепт пасти карбонара

Більш яскравий смак додасть страві щоковина або свиняча грудинка. При цьому воно буде менш калорійним, ніж з беконом.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 675.875 ккал;
  • білки – 27.87 г;
  • жири – 29.46 г;
  • вуглеводи – 72.27 р.

Інгредієнти

  • щоковина свиняча або грудинка – 150 г;
  • спагетті – 400 г;
  • твердий сир – 60 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • базилік – 2 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

О пасте карбонара: рецепт со сметаной, какая калорийность порции, как готовить

Покрокове приготування

  1. Наріжте бекон брусочками. Сир натріть.
  2. Сметану розведіть в невеликій кількості води і з’єднайте з яйцями і базиліком в зручній посуді. Збийте. Додайте половину сирної крихти і поперчіть соус.
  3. Відваріть спагетті в підсоленій воді. Готові макарони повинні бути злегка твердими. Відкиньте на друшляк.
  4. Розігрійте масло і обсмажте шматочки щековины 5-10 хвилин.
  5. Зменшіть вогонь. Тоненькою цівкою влийте соус. Постійно помішуйте, щоб не дати йому згорнутися.
  6. Додайте до соусу і бекону спагетті, перемішайте. Готову пасту викладіть на тарілки і посипте сиром, що залишився.

Порада: щоб соус не згортався, сметана повинна бути розведена холодної або ледь теплою водою, і тільки потім поступово її потрібно нагрівати, вводячи інші компоненти.

О пасте карбонара: рецепт со сметаной, какая калорийность порции, как готовить

Спагетті з беконом, грибами і сметанним соусом

Гриби допоможуть зробити смак заправки багатшими, пікантніше. По можливості використовуйте свіжі печериці або білі гриби (свіжі або сушені).

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 714.68 ккал;
  • білки – 28.9 м;
  • жири – 28.43 г;
  • вуглеводи – 83.42 р.

Інгредієнти

  • спагетті – 450 г;
  • бекон – 150 г;
  • печериці – 250 г;
  • сметана – ½ склянки;
  • сир – 70 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • рослинне масло – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • суміш перців – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Вимийте гриби. Почистіть цибулю. Гриби наріжте тонкими пластинами, бекон — соломкою, цибулю — дрібно нарубаєте. Сир натріть.
  2. Закип’ятіть воду. Посоліть і занурте спагетті в окріп. Вони повинні отвариваться 8-10 хвилин.
  3. Розігрійте сковороду, налийте масло. Обсмажуйте цибулю з грибами до золотистого кольору.
  4. Введіть сметану до грибів і цибулі, розмішайте і тушкуйте масу 2-4 хвилини. Окремо обсмажте бекон протягом 1-2 хвилин.
  5. Відкиньте готові макарони на друшляк. Порційно викладіть їх на тарілки, формуючи «гнізда» вилкою. Зверху кожної гірки покладіть бекон. Приправити страву соусом і посипте сиром.

Рада: час варіння макаронів залежить від їх складу і вказано на упаковці. Щоб отримати стан аль денте, готуйте вироби на 2-3 хвилини менше.

О пасте карбонара: рецепт со сметаной, какая калорийность порции, как готовить

Як подати страву

Традиційно паста подається на великих плоских тарілках, але подавши її в глибокій, попередньо нагрітої посуді, як зараз нерідко роблять у ресторанах, ви довше зберегти блюдо теплим. Такий спосіб виручить вас, якщо ви очікуєте спізнюється до столу гостя. В домашніх умовах підігріти ємність можна, поставивши її в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини на невелику потужність або обдавши окропом, а потім висушивши кухонної серветкою.

Після того як ви розкладіть спагетті і сформуєте з допомогою виделки акуратні завитки, по центру помістіть яєчний жовток. З приладів подають вилку і ложку для зачерпування соусу і яйця.

В якості напоїв до пасти пропонують вино або воду. Алкоголь підбирають до соусу, а, точніше, до поєднання спецій і сирів в ньому. До пасти карбонара відмінно підійдуть білі сухі вина.

Декорують страву за бажанням. Використовують нарізані помідори черрі і зелень.

О пасте карбонара: рецепт со сметаной, какая калорийность порции, как готовить

Порада: якщо ви змішуєте пасту з соусом перед подачею, накрийте кришкою і залиште на 2-3 хвилини – так вона вбере в себе смак приправи.

Який би ви не вибрали метод готування карбонари зі сметаною — ви не прогадаєте. Це страва прикрасить ваш святковий стіл і різноманітить повсякденний раціон. Процес приготування не забере багато часу, адже на процес піде від сили півгодини. Користуйтеся покроковим рецептом, і все вийде дуже швидко і смачно.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: