Про пасту Карбонара з яйцем: рецепт з фото, як смачно приготувати спагетті

Споконвічно італійське блюдо спагетті карбонара відомо в кулінарному світі вже більше 100 років. Інгредієнти, що входять до складу рецепту, загальнодоступні і відомі. Традиційно гарнір складається з макаронів, зроблених з твердих сортів пшениці, тонких скибочок копчено-в’яленої свинини, оливкової олії і унікального ніжного соусу. Ретельно збиті жовтки курячих яєць і дрібно натертий сир “Пармезан” – основа насиченого вершкового соусу.

О пасте Карбонара с яйцом: рецепт с фото, как вкусно приготовить спагетти

Всупереч поширеним переконанням, карбонара з яйцем — рецепт нескладний. Його можна приготувати в домашніх умовах. Паста не шкодить фігурі, тому що зроблена з твердих сортів пшениці. В якості обіду її можна спожити навіть людям, котрі худнуть. Римська паста з яйцем і беконом отримала всесвітню популярність давно. Ще в середині XVIII століття її внесли в популярну книгу під назвою “Італійська кухня”.

Строгих правил по приготуванню немає. Інгредієнти можна додавати і замінювати. Сьогодні в меню ресторанів пропонують пасту з беконом, креветками або іншими морепродуктами, а також з овочами і грибами. Класикою кулінарного жанру є гарнір з вершками, беконом, сирим яйцем, пармезаном і чорним перцем.

Порада: для приготування страви підійде будь-який твердий сорт сиру. Це може бути “Швейцарський”, “Парміджано реджано”, “Чеддер” або “Грюйер”.

Карбонара з вершками і жовтком яйця

Рецепт пасти з беконом і вершками стане безпрограшним варіантом для святкового застілля або дружньої вечері. Про те, як зробити італійську пасту з беконом, читайте в нашій докладної інструкції. Припустимо замінювати частину інгредієнтів без шкоди для класичного смаку знаменитої пасти. В першу чергу, можна готувати її з різних видів макаронів. Спагетті замінюють феттучині або рігатоні. Замість свинячий щековины підходять копчений бекон, панчетта, шинка, курка.

Інгредієнти

  • спагетті 500 г
  • бекон 200 г
  • вершки 30% 200 мл
  • куряче яйце 8 шт
  • вода 2.5 л
  • сир 200 г
  • сіль за смаком
  • чорний перець 1 щіпка
  • олія оливкова 2 ст. л.
  • свіжа петрушка кілька листочків

На порцію

Калорії: 389.2 ккал

Білки: 12.7 м

Жири: 19.8 г

Вуглеводи: 37.3 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=_anHC_oWQyM

  • О пасте Карбонара с яйцом: рецепт с фото, как вкусно приготовить спагетти

    Рецепт смачною карбонари починається з варіння макаронів. Поставте каструлю з добре підсоленій водою на газ. Влийте оливкове масло. Як тільки рідина завирує, відправте варитися макаронні вироби не розламуючи. Готувати їх до стану “аль денте”, тобто “на зубок”. Для цього попередньо слід ознайомитися з інформацією на етикетці. Спагетті краще недоварити, вимкнути газ за 2 хвилини до рекомендованого терміну.

  • О пасте Карбонара с яйцом: рецепт с фото, как вкусно приготовить спагетти

    У той час як будуть готуватися спагетті, необхідно підсмажити до рум’яної скоринки бекон. Головне, не передержите продукт. Інакше скибочки м’яса стануть сухими. Викладіть їх на паперові рушники, щоб залишився жир стік. Остудіть. Наріжте соломкою шириною 2 сантиметри.

  • О пасте Карбонара с яйцом: рецепт с фото, как вкусно приготовить спагетти

    Для вершкового соусу розбийте 3 яйця і відокремте білки від жовтків. Останні помістіть в піалу, в якій буде зручно збити їх віночком або блендером до стану білої пінки.

  • О пасте Карбонара с яйцом: рецепт с фото, как вкусно приготовить спагетти

    Пармезан натріть на дрібній тертці. Надішліть сирну крихту до яєчної маси. З’єднайте продукти. Влийте вершки. Поперчіть і знову ретельно змішайте.

  • О пасте Карбонара с яйцом: рецепт с фото, как вкусно приготовить спагетти

    З макаронів зцідіть відвар. Додайте до них соломку з бекону і моментально заправте всю цю смакоту соусом. Ретельно змішайте інгредієнти.

  • О пасте Карбонара с яйцом: рецепт с фото, как вкусно приготовить спагетти

    Розкладають пасту по тарілках, використовуючи вилку або спеціальні кухонні щипці. Зверху кожної порції викладіть сире яйце. Рясно посипте блюдо листочками свіжої петрушки і крихтою пармезану. Подавайте на стіл гарячим, тим більше що простояти довго йому не вдасться внаслідок швидкого з’їдання. Паста від кулінарів Італії у вас вдома готова.

Важливо: тим, хто не любить сирі курячі яйця, не варто переживати. Так як гарнір подається з запалі з жару, жовток тут же схопиться. З ним страва виходить більш ніжним. Крім того, паста карбонара з яйцем зверху виглядає оригінально і цікаво.

Прикрасьте свіжими листочками петрушки або базиліка. Можна використовувати кілька гілочок розмарину. Для яскравості і контрастності тарілки, в яких подається страву, посипають сухою подрібненою паприкою. Для прикраси також підходять помідори черрі, оливки, суцвіття брокколі.

Особливості подачі

Рецепт приготування карбонари не займе у вас більше півгодини. Гарнір вимагає швидкості і легкості рук. Важливо вміти швидко збити яйця і змішати інгредієнти до потрібної консистенції, і щоб при цьому жовтки не перетворилися в омлет.

На стіл разом з карбонарой подавайте салати зі свіжих овочів, збризнуті лимонним соком і оливковою олією. В якості напоїв відмінно підійде пляшка червоного сухого вина або білий вермут. З безалкогольних краще вживати воду без газу, виноградний або яблучний соки.

Порада: рецепт карбонара з беконом і яйцем передбачає готування в каструлі і на сковороді. Хоча початковий спосіб приготування — в казані.

Інструкція, як робити вершковий соус для спагетті карбонара, і в цілому рецепт з фото, дозволять правильно приготувати страву. Варто враховувати деякі умови. Не слід вливати багато рідини, інакше паста буде плавати. Вершки перед змішуванням з жовтками рекомендується окремо збити віночком до стану сметани. Якщо у вас є можливість придбати домашні яйця, то зробіть це. Тоді карбонара вийде приємного вершкового кольору.

Любителі оцінять в пасті асорті сирів. Вітається поєднання пармезану з проволоне, або грюєр з пекоріно романо. Можна змішати три і більше сортів улюбленого продукту. Слідуючи нашій рецептурою, вийде ніжна ароматна карбонара, як у найкращих ресторанах Італії.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: