Про пасту карбонара: рецепт з куркою і вершками, як правильно приготувати

Паста карбонара з куркою — дуже популярне блюдо в італійській кухні, так і в наших широтах воно стало затребуваним. Класичний рецепт — це спагеті з шматочками сиров’ялених свинячих щік і з смачним соусом з яєць і пармезану. Рецептів пасти незліченну кількість: можна приготувати з копченим беконом, курячою грудкою і навіть з грибами. Технологія нескладна, але вимагає дотримання певної послідовності, при першому приготуванні пасти карбонара з курячим філе рецепт краще використовувати покроковий. Варто відзначити, що калорійність страви досить висока, так що не зловживайте цією смачною їжею.

О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

Паста карбонара з курячим м’ясом

Перед початком приготування необхідно розморозити філе, бажано природним способом, не в мікрохвильовці. Подбайте про це задовго до того, як почнете готувати пасту.

Інгредієнти

  • спагеті 300 г
  • куряче філе 1 шт.
  • бекон 100 г
  • вершки 200 мл
  • яйце 2 шт.
  • сир пармезан 100 г
  • часник 1 зубчик
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • базилік свіжий-10 г
  • сіль 1 ч. л.
  • перець чорний мелений 1/2 ч. л.

На порцію

Калорії: 303.9 ккал

Білки: 13.6 г

Жири: 19.7 р

Вуглеводи: 18 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

    Насамперед необхідно відварити спагеті. Киплячу воду потрібно підсолити і опустити в неї пасту на 10 хвилин. Макаронне виріб перекладаємо в друшляк.

  • О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

    Курятину необхідно відварити.

  • О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

    Тим часом будемо займатися беконом. Ріжемо його на невеликі квадрати і обсмажуємо на сковороді. Перекладаємо на тарілку, щоб стік зайвий жир.

  • О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

    Очищаємо цибулю і часник від лушпиння. Цибуля ріжемо дуже дрібно і в нього видавлюємо часниковий зубчик.

  • О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

    Остуджуємо філе курки і нарізаємо великими квадратами. Не більше 3 сантиметрів.

  • О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

    На сковороду перекладаємо курку, смажимо її 5 хвилин, додаємо оливкову олію, бекон, цибуля і часник. Готуємо ще близько 5 хв.

  • О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

    Саме час зайнятися приготуванням соусу. Натираємо сир на дуже дрібній тертці. Беремо яйця і відокремлюємо білки, вони нам не знадобляться для приготування пасти карбонара.

  • О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

    Збиваємо жовтки з вершками, іноді їх замінюють сметаною, але щоб отримати справжню італійську пасту, краще дотримуватися класичного приготування. Додаємо пармезан, дрібно нарізаний базилік, сіль і перець.

  • О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

    На сковороду з беконом і курятиною викладаємо спагетті, заливаємо все вершковим соусом і тушкуємо 5 хвилин на дуже повільному вогні, поки не отримаємо густу консистенцію.

Порада: обов’язково беріть спагетті з маркуванням “А” — це твердий сорт пшениці. І не забудьте прочитати склад, тому що справжні макарони не повинні містити нічого, крім борошна і води. Краще вибирати вироби в подвійній упаковці: целофановою та картонної. Це дасть гарантію, що продукт був захищений від вологи і прямих сонячних променів.

Рецепт пасти карбонара з курячою печінкою у вершковому соусі

Перед початком приготування печінку не треба вимочувати, досить ретельно промити під холодною водою і видалити плівку.

О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

Кількість порцій: 8

Час приготування: 45 хвилин

Енергетична цінність

  • калорії – 288.1 ккал;
  • білки – 14.4 м;
  • жири – 16.8 м;
  • вуглеводи – 19.6 р.

Інгредієнти

  • спагетті – 300 г;
  • куряча печінка – 300 г;
  • сир пармезан-200 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • вершки – 150 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • петрушка – 0.5 пучка;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – 0.5 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Ставимо воду для спагетті. Коли вона закипить, додаємо сіль і макаронні вироби, проварюємо не більше 10 хвилин. Перекладаємо в друшляк, щоб стекла вся рідина.
  2. Курячу печінку промиваємо, кидаємо на сковороду. Додаємо вершкове масло і смажимо 5 хвилин.
  3. Чистимо цибулю і часник. Цибуля ріжемо кубиками, а видавлюємо часничок з допомогою спеціального пристосування. Перекладаємо інгредієнти до печінки і смажимо 7 хвилин.
  4. Саме час приступити до соусу. Відокремлюємо білки — їх можна використовувати для іншої страви, так як для приготування пасти вони не знадобляться.
  5. Жовтки збиваємо з вершками. Дрібно ріжемо зелень. Сир натираємо на тертці. Змішуємо всі інгредієнти і додаємо перець і сіль.
  6. До курячої печінки перекладаємо спагетті, тушкуємо 5 хв.
  7. Заливаємо пасту вершковим соусом, тушкуємо до загустіння. Це займе приблизно 3-5 хвилин. Прикрашаємо страву зеленню і подаємо до столу.

Порада: вершки для пасти з куркою і беконом краще брати 15%, тому що один з продуктів і так жирний. Для пасти з менш калорійною печінкою можна взяти вершки 30-33%.

О пасте карбонара: рецепт с курицей и сливками, как приготовить правильно

Спагетті карбонара з куркою або курячою печінкою — дуже швидкий і нескладний рецепт, а страва виходить апетитне і поживне. Перед подачею прикрасьте тертим сиром і зеленню. До такої страви відмінно підійде келих червоного або білого італійського вина. Зробіть в домашніх умовах пасту з привабливою назвою “Карбонара” — рецепт з куркою різноманітить стіл і порадує ваших близьких.м

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: