Про пасту карбонара: рецепт від Джеймі Олівера з брокколі у вершковому соусі

Якщо говорити простою мовою, паста карбонара — це якісні спагеті або будь-які інші макаронні вироби з твердих сортів з підливою. Коріння цього блюда — в Італії, а згодом воно підкорило весь світ.

О пасте карбонара: рецепт от Джейми Оливера с брокколи в сливочном соусе
Існує безліч варіацій рецептури. Деякі готують карбонару з креветками, інші з копченим беконом, треті — з фаршем або грибами. У підсумку виходить дуже ситне, насичене за смаком страва і, навіть судячи з фото, дуже апетитне.

Ми ж пропонуємо вам познайомитися з тим, як готується паста карбонара за рецептом від Джеймі Олівера, який прославився завдяки неординарним підходом до приготування страв і участі в кулінарних поєдинках спільно з Джиммі Доерті.

Рецепт з брокколі і соусом бешамель

Паста з брокколі у вершковому соусі від Джеймі Олівера хоч і вегетаріанське блюдо, але допоможе справитися з відчуттям голоду і запастися бадьорістю.

Інгредієнти

  • Качан броколі 1 шт.
  • Молок/вершки 80-100 мл
  • Борошно пшеничне 1.5 ст. л.
  • Масло сливичное 35-45 г
  • Чорний перець (мелений) 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Сир твердих сортів 50 г
  • Макарони (спагеті) 200 г

На порцію

Калорії: 484.5 ккал

Білки: 17.6 р

Жири: 13.5 г

Вуглеводи: 75.7 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: рецепт от Джейми Оливера с брокколи в сливочном соусе

    Розберіть за невеликим суцвіттям капусту і ретельно промийте в проточній воді. Якщо є зіпсовані або подвявшие місця, видаліть. Опустіть у закипілу і трохи підсолену воду. Варіть, поки овоч досить не розм’якне, але збереже свою природну хрусткость. Суцвіття не повинні перетворитися в ході термічної обробки на безформну масу.

  • О пасте карбонара: рецепт от Джейми Оливера с брокколи в сливочном соусе

    Одночасно поставте на плиту каструлю, в якій відваріть спагетті.

  • О пасте карбонара: рецепт от Джейми Оливера с брокколи в сливочном соусе

    Залишилося приготувати соус бешамель. Для цього в сковороду (бажано з щільним дном) всипте борошно і доведіть її до злегка золотистого стану, безперервно перемішуючи лопаткою. Додайте масло, дочекайтеся поки воно розчиниться, і з’єднуючись з борошном, перетвориться на густу масу. Влийте молоко, додайте перець і сіль, дочекайтеся однорідності консистенції. Якщо соус виходить дуже густим, влийте овочевого бульйону.

  • О пасте карбонара: рецепт от Джейми Оливера с брокколи в сливочном соусе

    Перекладіть спагетті на блюдо, прикрасьте суцвіттями капусти, здобріть щедро соусом і присипте дрібно натертим сиром.

О пасте карбонара: рецепт от Джейми Оливера с брокколи в сливочном соусе

Рецепт пасти карбонара з креветками

Воістину шикарною виходить паста з морепродуктами і ароматними травами. Вона підкорить будь-якого гурмана. Для неї рекомендується брати великі екземпляри, щоб смак креветок був більш виразним.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 367.3 ккал;
  • білки – 25.6 г;
  • жири – 2.9 г;
  • вуглеводи – 53.5 р.

Інгредієнти

  • креветки (королівські/тигрові) – 500 г;
  • томати (у власному соку) – 250 г;
  • лимон – 1/2 шт.;
  • спагетті – 200 г;
  • олія оливкова холодного віджиму – 3 ст. л.;
  • зубчики часнику – 2 шт.;
  • вино (біле) – 150 мл;
  • чилі (пластівці) – 1 щіпка;
  • базилік (сушений) – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком.

О пасте карбонара: рецепт от Джейми Оливера с брокколи в сливочном соусе

Покрокове приготування

  1. Відваріть в злегка підсоленій воді спагеті до стану “на зубок” — так, щоб вони не зварилися.
  2. В цей час вже розморожені і очищені від панцирів креветки надішліть на розігріте оливкове масло, в якому пассеруется часник (його можна не нарізати, а злегка приплюснути ножем — так він віддасть більше аромату). Обсмажте буквально 2 хвилини, після чого влийте хорошого столового вина. Коли алкоголь випарується, додайте томати, базилік і пластівці гострого сушеного чилі. Залиште в такому стані блюдо покипіти ще пару хвилин.
  3. Змішайте спагетті з соусом, посипте цедрою лимона і збризніть соком цитруса.

Порада: якщо замість покупних томатів з банки ви використовуєте свіжий овоч, попередньо позбавтеся від шкірки допомогою бланшування. Для цього досить помістити помідори на 5 хвилин в окріп.

О пасте карбонара: рецепт от Джейми Оливера с брокколи в сливочном соусе
Рецепти, що пропонує Джеймі Олівер — паста карбонара з незвичними для цієї страви акцентами, приміром, урізноманітнюють меню, додадуть в нього середземноморський колорит. Ці страви чудово підійдуть і для обіду, для вечері. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: