Про пасту карбонара: простий рецепт, як приготувати своїми руками, без сиру

Паста карбонара — відоме блюдо класичної італійської кухні. До її складу входять солона щоковина свиняча, бекон або карбонад, ніжний яєчний соус і, звичайно ж, якісні спагетті з твердих сортів пшениці. Додають також сири, які виробляються на батьківщині страви.

Існує багато варіацій пасти карбонара з використанням інших інгредієнтів. Можна приготувати її і вдома, навіть злегка спростити рецепт, за умови, що буде підібрана заміна всіх інгредієнтів. В такому випадку ви отримаєте смачне, але не витратне блюдо.

Важливо: за рецептом яйця не проходять достатню теплову обробку, тому використовуйте тільки той продукт, в якості якого ви впевнені. Зберігати пасту карбонара також не можна, так як яйця створюють сприятливе середовище для розвитку бактерій.

Рецепт карбонари без сиру

О пасте карбонара: простой рецепт, как приготовить своими руками, без сыра

Багато хто вважає, що паста без сиру не надто смачна, але цей компонент можна виключити. Ніжність соусу вершки додадуть. А для пікантності використовуйте горіхи. Краще всього підійдуть волоські. Можна провести заміну і в спрощеному рецепт, додавши інші види горіхів.

Інгредієнти

  • 200 г спагетті
  • шинка або бекон 200 г
  • волоські горіхи 1-2 шт.
  • вершки 100 мл
  • яйце (жовтки) 4 шт.
  • соняшникова олія для смаження
  • петрушка 1 пучок
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

На порцію

Калорії: 859.22 ккал

Білки: 33.69 р

Жири: 46.66 р

Вуглеводи: 74.34 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: простой рецепт, как приготовить своими руками, без сыра

    Шинку наріжте тонкими смугами або маленькими квадратиками. Обсмажуйте на олії кілька хвилин до золотистої скоринки.

  • О пасте карбонара: простой рецепт, как приготовить своими руками, без сыра

    Закип’ятіть воду, підсолити і поставте варитися спагетті. Відокремте жовтки і збийте разом з вершками.

  • О пасте карбонара: простой рецепт, как приготовить своими руками, без сыра

    Петрушку обполосніть, обтрусіть і дрібно наріжте. Подрібніть зубчик часнику. Очистіть горіхи, роздушіть їх або нарубаєте.

  • О пасте карбонара: простой рецепт, как приготовить своими руками, без сыра

    Макарони відкиньте на друшляк, поверніть в теплу каструлю або перекладіть в іншу ємність.

  • О пасте карбонара: простой рецепт, как приготовить своими руками, без сыра

    Введіть вершково-яєчну масу, швидко перемішайте, щоб сире яйце встигло «схопитися» поки спагетті не охололи.

  • О пасте карбонара: простой рецепт, как приготовить своими руками, без сыра

    Додайте петрушку, часник, горіхи.

Порада: окремо збийте компоненти соусу, а потім з’єднайте і знову попрацюйте віночком. Так ви досягнете ідеальної однорідності і ніжної консистенції.

Як бачите, паста карбонара своїми руками — це досить легко. Найголовніше — підібрати правильну заміну продуктів і слідувати рецептом з фото. Така страва може стати справжньою паличкою-виручалочкою, адже воно готується швидко, а результат здивує домашніх і гостей.

Паста карбонара: простий рецепт з сосисками

О пасте карбонара: простой рецепт, как приготовить своими руками, без сыра

Замініть шинку сосисками. Вибирайте якісний продукт сорту «Молочні». Краще, щоб оболонка ковбасного виробу була натуральною, яку можна вживати в їжу.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 495.72 ккал;
  • білки – 19.42 г;
  • жири – 25.18 г;
  • вуглеводи – 46.19 р.

Інгредієнти

  • спагетті – 250 г;
  • сосиски – 4 шт.;
  • вершки – 300 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • петрушка – ½ пучка;
  • соняшникова олія – 2 ч. л.;
  • сир твердий – 80 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – щіпка.

Покрокове приготування

  1. Закип’ятіть воду, підсолити і відваріть макарони аль денте (до стану “на зубок”). Відкиньте на друшляк і поверніть в каструлю, попередньо зливши воду.
  2. Зніміть пакувальну плівку з сосисок, якщо вона штучна, і наріжте їх кільцями. Петрушку обполосніть, часник очистіть. Нарубаєте. Натріть сир на дрібній тертці.
  3. Розігрійте сковороду, налийте масло. Спочатку викладіть сосиски, а потім киньте часник. Готуйте 5 хвилин.
  4. Збийте яйця і вершки. Додайте сіль, сир, петрушку і перець. Знову змішайте.
  5. Введіть соус до спагетті. Викладіть сосиски. Акуратно з’єднайте всі.

Порада: замість вершків можна взяти молоко високої жирності, тоді сирна паста буде не такою калорійною, а соус – менш густим.

Подача страви

О пасте карбонара: простой рецепт, как приготовить своими руками, без сыра

Дуже важливо, щоб паста алла карбонара як можна довше залишалася теплою. Тому подавайте її негайно. Великі плоскі тарілки попередньо підігрійте в мікрохвильовій печі і використовуйте їх в якості підставки під основна страва. Щоб паста довше залишалася теплою, візьміть глибокі товстостінні тарілки, також підігрів їх.

Викладайте спагетті виделкою, формуючи завитки чи гніздо. В центр «гірки» помістіть яєчний жовток. Декорується паста зеленню, нарізаними навпіл або часточками помідорами черрі або оливками. З приладів подаються вилка і їдальня ложка.

До страви підійде червоне або біле сухе вино. Людині, не вживає алкоголь, або запропонуйте дітям склянку охолодженої мінеральної води. Такий варіант навіть краще, адже тепер напій не буде відволікати від смаку пасти.

Ніколи не готуйте занадто велика кількість спагетті з соусом — їх потрібно з’їсти відразу. Вживається блюдо теплим, але ні в якому разі не розігрітим. Паста карбонара, приготовлена за таким нескладним рецептом, може стати вашим коронною стравою. Випробуйте цей спосіб, а потім перейдіть до більш складним, яких досить багато на нашому сайті.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: