Класична паста Карбонара — це справжнє чоловіче блюдо, смачне і поживне. У італійців воно готується зі свинячими щічками, але у нас їх найчастіше заміняють беконом. Ще одні незмінні інгредієнти рецептури: вершки, яйце і сир. Вони знадобляться для соусу, який доходить до повної готовності від високої температури тільки що звареної пасти.
Паста карбонара рецепт з грудинкою і вершками
В кухонній шафі кожної господині завжди можна зустріти пачку макаронів або спагетті. Перетворити їх в кулінарний шедевр допоможуть різні підливи і соуси. Вершковий, мабуть, самий смачний і не складний у приготуванні. А такий інгредієнт, як м’ясо, зробить пасту ще й ситною. Дізнайтеся, що таке паста з грудинкою у вершковому соусі рецепт, і з чим її добре поєднувати. Фото і відео процесу допоможуть вам у цьому.
Порада: якщо традиційних інгредієнтів для пасти Карбонара ви не знайшли, їх завжди можна замінити. Приміром, вершки — жирним молоком або сметаною, бекон — м’ясом з прожилками жиру, попередньо запечений у духовці, або грудкою.
Інгредієнти
- паста 400 г
- грудинка 300 г
- вершки 10% – 300 мл
- сир 50 г
- часник 2 зубчики
- чорний перець, сіль за смаком
На порцію
Калорії: 210 ккал
Білки: 4.9 р
Жири: 12.7 м
Вуглеводи: 28 г
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
-
Для початку приготуйте грудинку. Наріжте м’ясо на невеликі шматочки і викладіть його в глибоку тарілку. Присипте дрібкою перцю, перемішайте і дайте просочитися так пару хвилин.
-
Тепер перейдемо до найважливішого — до соусу. Очистіть від лушпиння часник, дрібно наріжте зубчики. Візьміть сковороду великого діаметру, розігрійте в ній дві ложки соняшникової олії і обсмажте протягом хвилини на слабкому вогні часник. Так він віддасть аромат і смак маслу.
-
Дрібно нарізану грудинку додайте в сковороду до часнику, і обсмажте, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, 5 хвилин. При необхідності можете ще трохи посолити і поперчити копченості.
-
Потім влийте 300 мл 10% вершків і потушкуйте ще 7 хвилин, поки соус трохи не загусне. Якщо у вас під рукою не виявилося вершків, їх можна замінити тим же об’ємом жирного прокип’яченого молока або 150 мл 10%-й сметани.
-
Поки соус гаситься, відваріть пасту. У каструлю на 3-5 літрів наберіть води, доведіть до кипіння, трохи присолите. При бажанні можна додати у воду столову ложку вершкового масла або рослинного жиру. Це дозволить не злипнутися макаронним виробам. Закиньте в киплячу воду і відваріть пасту до готовності близько 8 хвилин.
-
Зніміть каструлю з вогню, макарони відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвій воді. Приготувати спагетті також можна в мультиварці.
-
У сковороду з соусом натріть шматочок вершкового сиру, розмішайте. Можете присипати дрібкою нарізаної свіжої зелені. В вершкову масу викладіть спагетті, перемішайте і залиште на вогні 2 хвилини, помішуючи.
Гарячу пасту розкладіть в красиві тарілки і подавайте на стіл. Макарони будуть добре поєднуватися з салатом зі свіжих овочів або з базиліком. Також можете відкрити баночку оливок, вони також прекрасно відтіняють смак страви.
Карбонара рецепт з грудинкою і вершками
Вершкова паста карбонара з грудинкою — ще один варіант смачно і ситно нагодувати сім’ю або гостей. Тільки замість звичного бекону можна використовувати копчену грудинку. Обов’язковим компонентом рецепта також будуть яєчні жовтки і твердий вершковий сир.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4
Енергетична цінність
- калорійність – 250 ккал;
- жири – 4.7 м;
- білки – 12.5 м;
- вуглеводи – 38 р.
Інгредієнти
- спагетті – 400 г;
- копчена грудинка – 150 г;
- вершки 10% жирності – 150 мл;
- яєчний жовток – 2 шт.;
- твердий сир – 50 г;
- помідори – 3 шт;
- часник – 1 зубчик;
- оливкова олія – за смаком;
- мелений мускатний горіх, харчова сіль.
Кроки приготування
- Візьміть копчену грудинку і наріжте невеликими квадратиками або пластинками. У попередньо розігріту сковороду налийте столову ложку оливкової або соняшникової олії і викладіть копченості. Обсмажте до рум’яної скоринки.
- Зубчик часнику очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Додайте до жарящейся грудинці. Вона вбере аромат часничку. Сюди ж наріжте вимиті томати і протушкувати в них м’ясо близько 5 хвилин.
- Тепер візьмемося за сам соус. У даному рецепті самої основний інгредієнт — яйце. Змішати в глибокій мисці два жовтки з вершками, ретельно збийте вінчиком інгредієнти. В даному випадку вершки бажано нічим не замінювати, інакше вийде вже зовсім інший соус.
- Сюди ж натріть на дрібній тертці 50 грам твердого сиру. Посоліть і поперчіть заливку за смаком, ретельно перемішайте ще раз.
- Поки смажиться грудинка, відваріть макарони в трохи підсоленій воді близько 6 хвилин майже до готовності. Потім злийте рідину, а пасту відкиньте в друшляк.
- Сковороду з копченостями і часником зніміть з вогню. Додайте туди ж макаронні вироби і перемішайте. А ще через хвилину вилийте в пасту вершково-яєчний соус. Важливо: вміст сковороди в цей час має бути достатньо гарячим, але не настільки, щоб жовтки в соусі могли згорнутися.
- Перемішайте спагетті з заливкою, накрийте сковороду кришкою і залиште на 5 хвилин для того, щоб макарони ввібрали весь смак і аромат соусу і м’яса.
Порада: якщо у вас в холодильнику є гриби, то їх також можна нарізати і додати до грудинці при смаженні. Смак страви стане ще багатшим.
Викладіть пасту на блюдо у вигляді гнізд, присипте зверху дрібно порізаної свіжої зеленню і тертим сиром. До вечері в італійському стилі можна подати біле сухе або напівсолодке вино. Прикрасьте карбонару листочками базиліку і половинками помідорів черрі. Приємного апетиту!