Про пасту карбонара: рецепт з вершками, калорійність на 100 грам, як приготувати

Традиційна італійська паста карбонара готується з сирним соусом, беконом і сирим жовтком. Рецептів і способів приготування цього знаменитого страви безліч, про що говорять кулінарні шоу та відео в Мережі. Часто замість класичного м’ясного компонента в нього кладеться шинка, курка, ковбаса, морепродукти, гриби і т. д. Зміни іноді стосуються і заправки – багато кухарі готують пасту карбонара з вершками.

О пасте карбонара: рецепт со сливками, калорийность на 100 грамм, как приготовить

Смачні спагетті з пікантним часниковим акцентом, приправлені ніжним соусом, виходять ідеальними. Це універсальне блюдо для повноцінного домашнього сніданку, обіду або вечері. Ми розповімо, як приготувати макарони карбонара з вершками і беконом, щоб це було незабутньо. Дивіться наш покроковий рецепт з фото.

Важливо: пам’ятайте, що макарони з карбонатом у вершковому соусі – досить калорійне блюдо, іноді воно може містити понад 1000 кілокалорій. Якщо використовувати знежирений сир і замінити бекон шинкою, можна істотно скоротити кількість калорій і одержати більш дієтичний варіант пасти.

Паста карбонара – рецепт з вершками

Інгредієнти

  • 200 г спагетті
  • бекон-100-150 г
  • вершки (30%) 100 мл
  • яєчні жовтки-4 шт.
  • часник 2-3 зубчики
  • твердий сир пармезан 50 г
  • петрушка свіжа 2-3 гілочки
  • сіль, перець за смаком

На порцію

Калорії: 317.4 ккал

Білки: 13.4 р

Жири: 18.1 р

Вуглеводи: 23.1 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: рецепт со сливками, калорийность на 100 грамм, как приготовить

    Бекон необхідно нарізати тонкими скибочками.

  • О пасте карбонара: рецепт со сливками, калорийность на 100 грамм, как приготовить

    Відокремлюємо листя від стебел петрушки, подрібнюємо. Часник очищаємо і тремо на дрібній тертці.

  • О пасте карбонара: рецепт со сливками, калорийность на 100 грамм, как приготовить

    У сотейнику або широкій каструлі смажимо смужки бекону протягом 2-3 хв. на повільному вогні, потім кидаємо до м’яса часник для обсмажування ще на 2 хвилини, щоб воно краще просочилося ароматом.

  • О пасте карбонара: рецепт со сливками, калорийность на 100 грамм, как приготовить

    Закладаємо в сковороду зелень, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

  • О пасте карбонара: рецепт со сливками, калорийность на 100 грамм, как приготовить

    Тепер прийшла черга приготування соусу для пасти карбонара. Яєчні жовтки відділяємо від білків і викладаємо в невелику ємність. Твердий сир тремо на тертці з самими маленькими отворами, засипаємо до жовтків і вливаємо вершки.

  • О пасте карбонара: рецепт со сливками, калорийность на 100 грамм, как приготовить

    Соус солимо, перчимо за смаком, старанно збовтуємо віночком або ж звичайною вилкою;

  • О пасте карбонара: рецепт со сливками, калорийность на 100 грамм, как приготовить

    Варимо спагетті на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці, щоб не переварити. Солити їх треба з обережністю, так як і бекон, і соус вже подсолены.

  • О пасте карбонара: рецепт со сливками, калорийность на 100 грамм, как приготовить

    Зварені макарони відкидаємо на друшляк, даємо стекти, і відразу ж кладемо в посуд з смаженим м’ясом. Швидко вливаємо до них яєчно-вершковий соус і ретельно перемішуємо блюдо. Можна не хвилюватися, що жовтки сирі – гарячі спагетті доведуть їх до готового стану.

Вишукане італійське блюдо вийшло незвичайним! Розкладайте його по тарілках. Для красивої подачі і кращого смаку кожну порцію посипати подрібненою петрушкою і тертим пармезаном.

Порада: щоб паста не злиплася, під час варіння треба додати столову ложку оливкової олії. Якщо ж спагетті все-таки склеїлися між собою, можна підлити трохи води, в якій вони варилися.

О пасте карбонара: рецепт со сливками, калорийность на 100 грамм, как приготовить

За допомогою кухонного приладу теж можна приготувати такі спагетті, причому вони вийдуть нітрохи не гірше тих, що робляться на плиті. Макарони не злипаються, аромат, ніжний смак і апетитний зовнішній вигляд повністю відповідають усім уявленням про цьому популярному італійському блюді. Варто спробувати!

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність – 207.1 ккал;
  • білки – 12.1 м;
  • жири – 10.7 м;
  • вуглеводи – 15.2 р.

Інгредієнти

  • спагетті – 250 г;
  • бекон – 100 г;
  • вершки 10% – 250 г;
  • сушений базилік – за смаком;
  • сир пармезан – 150 г;
  • цибуля ріпчаста – 1шт.;
  • часник – 2 зубчики
  • вода – 550 мл;
  • яйце (жовток) – 1 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Нарізаємо бекон на тонкі скибочки, шаткуємо цибулю. Складаємо ці інгредієнти в чашу мультиварки, куди попередньо наливаємо оливкову олію.
  2. Виставляємо режим “Смаження” на 10 хвилин.
  3. Часник подрібнюємо через прес або тремо на тертці, кладемо до піджарки і пасеруємо, періодично помішуючи.
  4. Після закінчення програми вливаємо вершки і перемішуємо.
  5. Викладаємо спагетті, переламавши так, щоб вони вміщалися в чашу мультиварки, заливаємо продукт водою. Всі інгредієнти необхідно змішати, інакше макаронні вироби можуть злипнутися. Зверніть увагу на те, що вода повинна покрити вміст ємності. Готуємо страву на програмі “Спагетті/Рис” стільки хвилин, скільки передбачено приладом.
  6. Поки макарони варяться, займемося приготуванням ніжного соусу. Необхідно відокремити жовток від білка, натерти сир на дрібній тертці. Це потрібно, щоб він якомога швидше розплавився. Жовток і тертий сир ретельно змішуємо між собою.
  7. За 2 хвилини до завершення програми заливаємо в пасту отриманий соус і базилік. Перемішуємо, щоб заправка рівномірно розподілилася по спагетті. Смачний гарнір можна подавати до столу.

Як ви бачите, рецепт макаронів карбонара з вершками дуже простий, і готуватися це апетитне блюдо швидко, адже паста вариться, поки для неї робиться соус. Ви також можете замінити будь-які інгредієнти на свій розсуд.

Не забувайте про головну умову – подається паста в гарячому стані. Тому якщо спагетті охололи, перед трапезою їх треба підігріти в мікрохвильовій печі. Страву прикрашають свіжою зеленню, зверху додають кілька грам тертого пармезану. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: