Сирники із сиру – 6 рецептів з фото покроково

Приготування сирників в домашніх умовах в принципі не так вже і складно, і часу йде на це не багато. Рецептів звичайно ж у цієї страви існує безліч, і в кожного є своя цікава родзинка.

Готувати їх можна як у духовці, так і на сковороді. Різниця в приготування очевидна — у печених краще засвоюваність нашим шлунком і більше підходять тим людям, які сидять на дієті з-за стану здоров’я, або дотримуються за власним бажанням, наприклад для схуднення. Вони запікаються в духовці при температурі 180 -200 градусів у середньому 20-30 хвилин, а якщо їх обсмажувати на сковорідці під кришкою, то на це йде по 2-3 хвилини з кожного боку.

У цій статті я постарався зібрати найбільш прості і кращі, на мій погляд рецепти сирників з сиру і першим, звісно ж зараз буде — класичний варіант, який з’явився раніше інших, і з-за свого смаку досі не втратив свою популярність.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

Сирники із сиру з борошном на сковороді — класичний рецепт

Інгредієнти:

  • Жирний сир — 500 гр
  • яйце — 1 шт
  • борошно — 5-7 ст. ложки
  • цукор — 4 ст. ложки
  • рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Готуємо необхідні продукти і як я вже говорив вище сирок потрібно вибрати жирненькие, вистачить 5-9 %.

2. Розминаємо його ретельно виделкою, а після вбиваємо яйце, додаємо цукор і гарненько перемішуємо.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

3. Всипаємо борошно, перемішуємо і перевіряємо, тісто має вийти не дуже рідким і не сухим. Нам потрібно, щоб зібрані в руки грудочки не розвалювалися при формування коржів.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

4. Починаємо формувати сирники і для цього нам потрібно змочити руки водою. Беремо столову ложку сирної маси в руки і скачуємо з неї кульку. Придавлюємо його і обвалюємо в борошні з двох сторін.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

На замітку: Ні в якому разі при готуванні, сирники не повинні плавати в маслі, інакше вони вберуть його велика кількість і вийдуть дуже жирні. Правильніше доливати його по чуть чуть, як тільки сковорода стає сухою.

5. Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо в неї рослинного масла, столові ложки 3-4. Як тільки сковорода стане гарячою опускаємо в неї підготовлені коржі і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

6. Сирник готові, вийшли дуже смачні і ніжні.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

7. Цей рецепт є основою, всі інші є лише певною копією з зміненими та доданими інгредієнтами.

Готуємо вдома в духовці

Цей варіант приготування сирників особливо підійде тим, хто віддає перевагу і дотримується правильного харчування, адже на виході вони виходять не тільки дуже смачні, але й корисні. Ця страва ідеально не тільки для сніданку, але і в якості легкого вечері. До столу подавати їх можна зі сметаною, так і з улюбленим варенням.

Інгредієнти:

  • Сир — 300 гр
  • яйце — 1 шт
  • борошно — 3 ложки
  • ванільний цукор — за смаком
  • розпушувач — 1 ч. ложка
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. У даному рецепті нам потрібно взяти сир і протерти його через сито, додаємо яйце і додаємо цукор.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

2. З допомогою виделки розминаємо всю масу і доводимо до однорідності. Додаємо трохи солі і для аромату використовуємо ванільний цукор.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

3. Всипаємо потроху борошно з розпушувачем і ретельно перемішуємо.

4. Руки змочуємо водою і формуємо невеличкі кульки, які трохи придавлюємо і викладаємо на деко, застелене фольгою або пергаментним папером.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

У розігріту до 180 градусів духовку ставимо деко на 10 – 12 хвилин і як тільки сирника підрум’яняться, перевертаємо їх і відправляємо назад до готовності.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

У духовці найголовніше їх не перетримати, інакше вони пересохнуть і ваша праця піде на смарку.

Подаємо до чаю зі сметаною!

Пишні з манкою

Сир — це по істині корисний продукт, необхідний для росту людського організму. В першу чергу він необхідний нашим діткам, але ось одна проблема, вони навідріз від нього відмовляються. Але у мене для такого випадку є один хороший варіант, від якого практично не одна дитина не відмовиться і з’їсть сир з великим задоволенням — це такий ось дуже простий рецепт сирників з сиру з манкою.

Інгредієнти:

  • Сир 5% — 550 гр
  • яйце — 3 шт
  • родзинки — 50 гр
  • крупа манна — 180-200 гр
  • рослинне масло — 100 гр
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Викладаємо в глибоку миску сир, добряче його розминаємо з допомогою виделки, вбиваємо яйця і ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

Всипаємо приблизно 70-80 гр манної крупи, сіль, цукор і все перемішуємо. Залишаємо суміш хвилини на 2-3. Це нам необхідно для того, щоб манка розбухла.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

Далі, замочуємо на п’ять хвилин родзинки в теплій воді, для того, щоб він став м’якшим і очистився від сміття. Після його просушуємо, додаємо в загальну масу і перемішуємо.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

Тепер беремо столову ложку, з її допомогою беремо сирну суміш, і обвалюємо в манці, а після вже формуємо сирнички.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

У сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії і ставимо її на середній вогонь. Як тільки сковорода нагріється, опускаємо в неї сирники і обсмажуємо з обох боків до приємного золотистого кольору.

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

Подаємо до столу з ніжною сметанкою.

Смачні сирники із сиру без яєць

Рецепт в мультиварці

В мультиварці сирника готуються трохи довше, на відміну від традиційних, а ось виходять більш м’якими, ніжними і корисними. Раджу приготувати, виходять дуже смачними!

Сырники из творога - 6 рецептов с фото пошагово

Інгредієнти:

  • Сир 5-9% — 250 гр
  • борошно — 3 ст. ложки
  • яйце — 1 шт
  • цукор — 3 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. В розм’якшений сир додаємо яйце, цукор і борошно. Перемішуємо до однорідності.

2. Формуємо з отриманої маси коржики і обвалюємо в борошні з обох сторін.

3. У змащену маслом чашку від мультиварки викладаємо заготовки, на невеликій відстані один від одного, так як вони трохи збільшаться в розмірі і поміщаємо чашку в мультиварку.

4. Закриваємо кришкою і готуємо на режимі «Випічка» протягом 5 хвилин з одного боку, після чого перевертаємо їх і готуємо з іншого боку ще 5 хвилин.

Ось такий простий рецепт приготування, спробуйте не пошкодуєте!

Секрети приготування ідеальних сирників:

1. Використовуйте тільки найсвіжіший сир, інакше буде відчуватися не приємна кислинка, яку ні чим не замаскується , а тільки все зіпсує.

2. Сир не повинен бути вологим, так як надлишок сироватки потрібно буде компенсувати борошном, а вона позбавляє сирники сирного класичного смаку і зробить їх схожими з гумою.

3. Не потрібно класти багато яєць, тому що маса з сиру вийде рідкої і тоді доведеться додати багато борошна, а це небажано, ви вже знаєте.

4. Не потрібно робити їх занадто солодкими, оскільки від надлишку цукру, який перетвориться в сироп, вони сильно розкиснуть і так само потрібно буде багато борошна.

5. Якщо бажаєте на виході отримати дуже пишні, ніжні і м’які сирника, в такому випадку необхідно використовувати менше пшеничного борошна, або таких замінників як: рисове борошно, кукурудзяний крохмаль, манну крупу і висівок, які бажано використовувати в дієтичних рецептах.

6. Намагайтеся не робити їх занадто великими і товстими в обсязі. Тому що їм буде важче просмажиться, і всередині залишаться сирими, що сильно зашкодить їхньому смаку.

7. Для додання додаткового смакового шарму, можна в сир так само додати такі інгредієнти як: мак, стружка кокосова, сухофрукти, брусниця або горіхи.

Відео про те як приготувати дієтичні сирник

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: