Печиво на швидку руку: Секрети кращих рецептів

Якщо раптом ваші домочадці просять що-небудь смачненьке до чаю, а у вас немає ні сил, ні часу готувати щось хитромудре, вас завжди може виручити печиво, приготоване на швидку руку, і до речі дуже підійде торт з печива без випічки. Воно може бути зроблено з різних інгредієнтів, як солодке, яке можна подавати з чаєм, так і солоне, виступає альтернативою чіпсам.

Смаки у всіх різні і завжди з безлічі різних варіантів можна вибрати щось для себе. У всякому випадку мати у своєму кулінарному арсеналі, хоча б кілька рецептів, просто необхідно будь-якій домогосподарці.

Отже, давайте ж у сьогоднішній статті розглянемо найкращі рецепти печива на швидку руку, які в подальшому можна буде з легкістю готувати, як для друзів, так і для своїх близьких! І до доповнення, я вам хочу порадити 5 рецептів сирної запіканки.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Як приготувати печиво на швидку руку зі сметаною в духовці

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Борошно — 300 гр
  • сметана — 100 гр
  • вершкове масло — 150 гр
  • яєчний білок — 1 шт
  • цукор
  • сіль — 1 щіпка.

Спосіб приготування:

Першим ділом просіваємо все борошно в глибоку миску, туди ж кладемо вершкове масло і щіпку солі. Потім, з допомогою виделки, все гарненько перемішуємо.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Далі, додаємо сметану і замішуємо тісто до того моменту, поки воно не перестане прилипати до рук. Якщо цього не станеться, потрібно додати трохи борошна.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Тепер розкачуємо тісто, квадратної або прямокутної форми, в тонкий пласт, при цьому присипаючи борошном, товщиною 3-5 мм.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Потім ділимо на горизонтальні смужки приблизно 10 см і вже їх поділяємо на вертикальні смужки шириною — 4 див.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Після чого на кожну заготовочку викладаємо, бажано густе варення або джем. Якщо начинка рідка, в такому випадку потрібно додати для зв’язки крохмаль.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Беремо печиво і акуратно з’єднуємо його краю руками.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Потім надаємо йому ту форму, яка вам більше подобається і відправляємо на вистелений пергаментним папером деко. Змащуємо кожну заготовочку з допомогою кулінарної пензлика або бинтика яєчним білком. При бажанні ще можна присипати цукром і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин, до рум’яного кольору.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Виймаємо готове печиво з духовий печі, даємо йому трохи охолонути і пригощаємо ним своїх домочадців.

Рецепт пісочного печива

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Дуже ніжне і смачне пісочне печиво за півгодини всього з трьох інгредієнтів. Насправді в магазин сходити довше, ніж його приготувати!

Інгредієнти:

  • Вершкове масло — 170 гр
  • борошно — 250 гр
  • цукор — 100 гр.

Спосіб приготування:

У глибоку миску викладаємо розм’якшене вершкове масло, туди ж додаємо цукор і гарненько перемішуємо.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Потім частинами додаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідного стану.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Тепер, з отриманого тіста, робимо форму ковбаски і розгортаємо її на разделочном столі в цукрі.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Після чого, нарізаємо наповнену цукром ковбаску з тіста на невеликі круглишки, приблизно шириною 1-1,5 см і викладаємо їх на пергаментний папір, выстеленную на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-25 хвилин до легкого рум’яна.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Печиво готове, їжте на здоров’я!

Дуже смачне печиво на кефірі

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Кефір — 1 склянка
  • масло вершкове — 100 гр
  • цукор — 1 скл.
  • борошно — 2 скл.
  • яйця курячі — 2 шт
  • розпушувач — 1 чайна ложка
  • сіль — щіпка.

Спосіб приготування:

У підготовлену за раніше глибоку миску вливаємо кефір засипаємо цукор.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Далі, вбиваємо яйця і гарненько збиваємо до однорідності за допомогою віночка.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Тепер вливаємо розтоплене (в даному випадку) в мікрохвильовці, вершкове масло і ще раз перемішуємо.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Додаємо розпушувач або гашену соду, просіяне від грудочок і бруду борошно і доводимо до однорідного стану. Тісто має вийти не рідким і не густим.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

За допомогою столової ложки викладаємо заготовочки на выстеленную на деко пергаментний папір, або на силіконовий килимок.

Якщо тісто вийде рідкуватим, то заготовки будуть розпливатися, а якщо переборщити з борошном, тоді печиво вийде твердоватым.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Відправляємо деко або силіконовий килимок в духову піч, розігріту до 180 градусів, на 15-25 хвилин до рум’яної скоринки.

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Готове печиво виходить м’яким і досить пишним. Приємного Вам чаювання!

Печиво з простих продуктів приготоване на сковороді

Печенье на скорую руку: Секреты лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Яєчний жовток — 1 шт
  • цукор — 80 гр
  • сметана — 3 ст. л
  • масло вершкове — 3 ст. л
  • борошно — 240 гр
  • розпушувач — 1 чайна л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску всипаємо вище вказане кількість цукру, додаємо курячий жовток і три столові ложки сметани. Потім за допомогою міксера, гарненько збиваємо.

Далі вливаємо 3 ст. л. розтопленого вершкового масла, туди ж додаємо просіяне борошно, розпушувач і акуратненько замішуємо тісто. Воно вийде досить пластичним і не повинно прилипати до рук.

Тепер скачуємо тісто в ковбаску діаметром близько 5 см і розрізаємо його з допомогою ножа на шматочки шириною приблизно 2-3 див.

Після, кожну заготовочку скачуємо в кульки і задаємо яку-небудь форму, або можна скористатися спеціальними формачками.

Кожну заготовку відправляємо на розігріту, суху сковороду і обсмажуємо (постійно поглядаючи, щоб не перетримати) по 2-4 хвилини на середньому вогні з кожного боку.

Після чого, подаємо до чаю!

Печиво без масла і маргарину (відео)

Приємного Вам чаювання!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: