Паску в мультиварці 7 смачних і простих рецептів покроково

Щороку, з наближенням Великодня, багато любителі домашньої кулінарії починають продумувати меню для святкового столу. Головними стравами світлого свята є всім відомий великодній кулі і фарбовані яйця. Незважаючи на те, що більшість магазинів будуть пропонувати покупцям різноманітні варіанти солодкого десерту не кожна господиня зважитися на покупку, а пов’язано це з давньою традицією робити домашній паска своїми руками.

У нинішнє століття передових технологій, для готування зовсім не обов’язково використовувати духовку, можна скористатися допомогою мультиварки. Особливі рецепти, технології приготування, корисні поради все це знайдеться в статті далі.

Великодні паски в мультиварці — рецепти приготування з фото

Приготувати звичну великодню випічку не так вже й важко, але іноді хочеться спробувати чогось новенького. Шоколадна паска при використанні мультиварки виходить пишним, ароматним і апетитним.

Шоколадна паска

Пасхальный кулич в мультиварке 7 вкусных и простых рецептов пошаговоПерш ніж займатися створенням кулінарного шедевра потрібно подбати про наявність наступних інгредієнтів:

  • молока – 50 мл;
  • курячих яєць – 1 штука;
  • води – 100 мл;
  • цукрового піску – 2 столові ложки;
  • солі – 2/3 ложки чайні;
  • гіркого какао – порошку – 1,5 – 2 столові ложки;
  • розм’якшеного вершкового масла – 50 грам;
  • пшеничного борошна – 400 грам;
  • родзинок – 90 грам;
  • чорнослив – 50 грам;
  • кураги – 50 грам;
  • сухих дріжджів – 1 і 2/3 чайної ложки;
  • вершкового маргарину – 30 грам.

Покрокове приготування

  1. Перед тим як починати готувати потрібно покласти в окріп сухофрукти, зазначені в рецепті. Потім їх потрібно висушити, при необхідності порізати на дрібні шматочки і обваляти в борошні (приблизно 2 столові ложки).
  2. Розігріти молоко з водою, покласти сюди ж для розтоплення масло вершкове, потім додати цукор з сіллю.
  3. Отримана суміш остуджується до теплого стану, і в неї додають сухі дріжджі, трохи збите куряче яйце, какао і просеянная борошно.
  4. В результаті замішування повинна вийти наполовину густа маса, яку ставлять підійти протягом години. Потім процедура ще раз повторюється.
  5. У тісто кладуть сухофрукти.
  6. Суміш ретельно перемішати до однорідного стану. Перед викладанням в чашу мультиварки, її потрібно змастити маргарином.
  7. Закрити машину кришкою.
  8. Поставити режим «Випічка» і таймер на 40 хвилин.
  9. Після того як мультиварка подасть звуковий сигнал, перевірити готовність десерту використовуючи дерев’яну паличку. При наявності на ній шматочків тіста, необхідно допекти паска використовуючи все той же режим, але час виставити на 10 – 15 хвилин.
  10. Після приготування випічку потрібно остудити в чаші, потім акуратно дістати і змастити яєчним білком, збитим з цукровою пудрою, замість цього можна використовувати глазур або розтоплений шоколад. Для прикраси використовується кондитерська посипання, кольоровий цукор і т. д.

Паска з сухофруктами

Пасхальный кулич в мультиварке 7 вкусных и простых рецептов пошаговоЩе один оригінальний рецепт включає в себе різні сухофрукти і не тільки. Для приготування знадобиться підготувати наступні компоненти:

  • пшеничне борошно – 350 грам;
  • цукровий пісок – 70 грам;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • дріжджі сухі – 1 чайна ложка;
  • молоко (найкраще взяти з найвищим відсотком жирності) – 180 мл;
  • сіль – 1 щіпка;
  • цукор ванільний – 20 грам;
  • масло вершкове – 50 грам;
  • ізюм – 50 грам;
  • курагу – 50 грам;
  • чорнослив – 50 грам;
  • коньяк (темний ром) – 50 мл
Читайте також:  Заливний пиріг з капустою в духовці — 4 рецепту приготування. Швидко, просто і дуже смачно.

Поетапне приготування

  1. Просіяти борошно в ємність відповідного розміру, зробити в ній виїмку і додати туди молоко в підігрітому вигляді. Збити яйця, додати дріжджі і обидва види цукру. При замішуванні виходить тісто в’язкою, липкою консистенції. Масу закрити і поставити в теплому місці на 2 – 3 години.
  2. За цей час варто зайнятися сухофруктами. Обполоснути все по списку, обсушити, при необхідності порізати, покласти в миску і залити коньяком або ромом, накрити кришкою і залишити.
  3. Після того як тісто відстоїться, потрібно додати тепле вершкове масло в масу і як слід все обім’яти до повного всмоктування жиру. Потім настає черга сухофруктів в коньяку, при замішуванні варто звернути увагу на те, щоб всі шматочки родзинок і т. д. були рівномірно розподілені по всій масі заготовки. Підготовлену суміш залишити на 30 хвилин.
  4. Через півгодини маса обминается, і тепер можна закладати в мультиварку. Чашу машини попередньо застеляють пергаментом або спеціальним папером для випічки. Після закладки тесту закривається кришка мультиварки, але прилад поки включати ще рано. Заготівля повинна постояти ще 40 хвилин.
  5. По закінченні цього часу можна починати випікати, поставити на режим «Випічка» і таймер на 30 хвилин. Після цього паску потрібно обережно перевернути і довести до готування ще 30 – 40 хвилин на тому ж режимі.
  6. Після того як мультиварка подасть сигнал про завершення циклу, не варто відразу відкривати кришку, потрібно почекати 15 хвилин, потім потрібно вийняти чашу, остудити і дістати паска.
  7. Для прикраси десерту використовується цукрова пудра або щось інше, на розсуд кухаря.
  8. Як варіант, можна змастити паска сиропом від абрикосового варення і зверху покласти сухофрукти і горіхи. Сироп готувати так: змішати в маленькій каструльці абрикосове варення 0,5 склянки води 1/4 склянки. Суміш довести до кипіння на середньому вогні. Потім вогонь зменшити і ще кип’ятити 2-3 хвилини, поки маса не стане сиропоподібну.

Паска великодня з родзинками

Пасхальный кулич в мультиварке 7 вкусных и простых рецептов пошаговоДесерт з родзинками є традиційним великоднім частуванням, але цей рецепт не є самим простим, а тому кулінару варто врахувати, що для його приготування знадобиться певний час і сили.

Перед приготуванням потрібно переконатися в наявності наступних продуктів:

  • борошна – 500 – 550 грам;
  • дріжджів – 11 грам;
  • солі – ½ чайної ложки;
  • молока – 100 мл;
  • цукрового піску – 150 грам;
  • масла вершкового – 70 грам;
  • олії соняшникової – 50 мл;
  • яєць – 3 штуки;
  • родзинки – 100 грам;
  • ваніліну – 1,5 грам.

Етапи приготування

  1. Розігріти молоко до теплого стану, додати борошно 2 – 3 столові ложки, і цукровий пісок в кількості 1 чайної ложки, все ретельно перемішати і дати опарі підійти в теплому місці 20 хвилин.
  2. За цей час яйця збиваються з цукровим піском.
  3. Перекласти опару в глибокий посуд, додати цукрово-яєчну суміш, сіль і ванілін. Борошно засипається невеликими кількостями до отримання м’якого тіста.
  4. У тісто замішується масло мають кімнатну температуру. Для даної процедури можна заготовку покласти на стіл або залишити в мисці (як зручніше кулінару). Важливий момент. Масло не виливається в тісто, кухар змочує в ньому руки і починає перемішувати тісто. Щоб випічка вийшла смачною тісто вимішується протягом півгодини. Наприкінці формується куля.
  5. Ємність де тісто треба накрити рушником або використовувати харчову плівку, закутати і поставити в теплому місці, щоб піднімалося (4 – 5 годин). Важливо щоб заготовка як слід расстоялось.
  6. За цей час можна зайнятися приготування родзинок, його замочують на 10 – 15 хвилин, потім вода зливається, сухофрукти обсушиваются і обвалюються в борошні, втім, останній етап на розсуд кулінара.
  7. Після того, як підійде заготівля потрібно її викласти на поверхню, намазаний маслом і замішати сухофрукти, сформувати кулю.
  8. Змастити чашу мультиварки будь-яким маслом і викласти тісто.
  9. Включити режим підігріву (3 – 4 хвилини), потім вимкнути і дати десерту деякий час на збільшення, щоб він став об’ємом в 2 – 3 рази більше.
  10. Час на випікання встановлюється на максимальний час готування займає 1:40. Найчастіше доводиться задіяти 2 циклу. Після того, як пролунає перший сигнал, дах відкривати не потрібно, необхідно відразу виставити наступне час.
  11. Для прикраси можна використовувати будь-глазур. (З рецептами глазурі можна ознайомитися за посиланням або в кінці статті у відео матеріалі).
Читайте також:  Рецепти торта з печива без випічки: Смачний торт у домашніх умовах

Смачний твороженный паска

Пасхальный кулич в мультиварке 7 вкусных и простых рецептов пошаговоДля приготування такого десерту не знадобиться витрачати багато часу, і приготувати блюдо досить просто. У результаті виходить відмінна випічка з приголомшливим смаком.

Попередньо необхідно подбати про наявність наступних компонентів:

  • молока – 110 мл;
  • масла – 100 грам;
  • сиру (з найбільшим відсотком жирності) – 150 грам;
  • яєць – 2 штуки;
  • цукру – 100 грам (можна збільшити);
  • борошна – 500 грам;
  • сухих дріжджів – 3 чайні ложки;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • сухофрукти (курага; цукати; родзинки).

Як приготувати:

  1. Розігріти молоко до теплого стану, додати борошно (в кількості 2 – 3 столових ложок) цукор – 1 чайна ложка, все розмішати і поставити опару в тепле місце, щоб вона могла підійти (20 – 30 хвилин).
  2. Збити яйця з цукровим піском. Додати до опарі вершкове масло в розтопленому вигляді, сіль, ванілін і сир, все ретельно розмішати.
  3. Борошно додається поступово, до отримання м’якого еластичного тіста.
  4. Тісто накрити, поставити в теплому місці, щоб воно піднялося. Обсяг повинен збільшитися в кілька разів.
  5. У готове тісто замісити сухофрукти, надати тесту форму кулі.
  6. Чаша мультиварки змащується маслом, тепер можна закладати тісто і залишити його до підйому в машині.
  7. Час приготування 1:30. Встановлюється спочатку 60 хвилин, потім 30. Після того, як прозвучить сигнал про завершення першого режиму прозвучить, кришку відкривати не потрібно включити другий режим.

Для прикраси паски, можна приготувати білкову глазур. Для неї знадобиться: цукрова пудра – 0,5 склянки, білок від одного курячого яйця, лимонний сік. Білок і цукрову пудру збити, додати лимонний сік (кілька крапель), так щоб вийшли стійкі піки.

Після того як паска буде готовий його треба витягти з мультиварки випічку і нанести білкову глазур. Десерт готовий.

Апельсиновий паска

Пасхальный кулич в мультиварке 7 вкусных и простых рецептов пошаговоПриготувати смачну випічку з додаванням апельсинової цедри завдання не найскладніша, головне підготувати наступні інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 500 грам;
  • курячі яйця – 4 штуки;
  • цукровий пісок – стакан (можна взяти півтора);
  • вершкове масло – 130 грам;
  • апельсиновий сік (свіжовичавлений з одного фрукта);
  • апельсинова м’якоть – з одного фрукта;
  • дріжджі в сухому вигляді – 2 чайні ложки;
  • сіль – ½ чайної ложки;
  • ванільний цукор – 15 грам;
  • родзинки – 100 грам.

Покрокове приготування:

  1. У глибоку ємність просіяти весь обсяг борошна, додати ванільний цукор, сіль і дріжджі.
  2. У мисці збити до піни яйця, цукровий пісок, додати вершкове масло в кількості 100 грам (воно повинно бути підталим), додати сік з апельсиновою цедрою.
  3. Змішати всі компоненти з пунктів 1 і 2, замішати тісто, щоб воно вийшло пластичним, надати кулясту форму заготівлі, накрити і поставити в тепле місце на 3 – 4 години.
  4. Родзинки пропарити гарячою водою, просушити.
  5. Після того як тісто буде готове, додати сухофрукти, ретельно перемішати.
  6. Вершкове масло використовувати для змазування чаші мультиварки, після цього можна викладати тісто.
  7. Включити машину в режим підігріву на 10 хвилин, після того як програма закінчиться залишити тісто (не відкриваючи кришку) на півгодини.
  8. Після закінчення цього часу встановити режим «Випічка», а температуру встановити на 150 градусів.
  9. Час приготування 50 хвилин, перевертати паска не потрібно.
  10. По завершенні режиму, остудити паска, витягнути і прикрасити білкової глазур’ю.
Читайте також:  Сметанник класичний: 5 простих домашніх рецептів

Глазур готуватися за аналогічним рецептом, який був представлений вище. В даному випадку замість лимонного соку використовується апельсиновий в кількості половини чайної ложки. (З іншими рецептами глазурі можна ознайомитися за посиланням або в кінці статті у відео матеріалі).

Паску в мультиварці без дріжджів

Пасхальный кулич в мультиварке 7 вкусных и простых рецептов пошаговоЦей рецепт дозволяє приготувати відразу кілька невеликих пасочок, звичайно розміром вони будуть менше звичного десерту, але це ніяк не вплине на смакові якості кінцевого продукту.

Щоб приготувати паски в кількості 6 штук знадобиться:

  • курячі яйця – 4 штуки;
  • цукровий пісок – 1 – 2 склянки;
  • розтоплене вершкове масло – 200 грам;
  • йогурт (натуральний або фруктовий), можна замінити на кефір – 2 склянки;
  • борошно – 4 склянки;
  • розпушувач для тіста – 2 чайні ложки;
  • сухофрукти (курага з родзинками);
  • формочки з паперу.

Процедура приготування:

  1. Спочатку готуватися тісто. Для нього змішуються всі сухі компоненти (борошно, цукровий пісок, розпушувач). Що стосується кількості цукру, то його кухар бере на свій розсуд, і ще варто врахувати який йогурт буде використовуватися.
  2. Потім в окремій ємності перемішуються інші інгредієнти (йогурт, масло в розтопленому вигляді, яйця).
  3. Окремо готуються сухофрукти. Хтось їх замочує, хтось просто миє і ріже курагу.
  4. Всі компоненти з пунктів 1 – 3 змішуються до однорідної маси.
  5. Формочки змащуються маслом (можна використовувати вершкове або рослинне, головне, воно не повинно мати запах).
  6. Викласти тісто, заповнивши формочки на 2/3 і поставити в попередньо розігріту каструлю, поставити режим «Підсмажування», закрити кришку, але клапан залишається у відкритому стані.
  7. Випікання триває 30 – 40 хвилин, потім потрібно відкрити кришку, повернути паски і через 10 хвилин повернути їх знову. Це потрібно для рівномірного підрум’янення випічки.

Приблизний час приготування: 60 хвилин, готовність визначається дерев’яною шпажкою або паличкою. Прикрасити випічку можна будь глазур’ю з рецептів вище.

Сімейний паску в мультиварці. Дуже смачний і домашній! — відео

Рецепти глазурі для пасок, які не кришаться і не липнуть — відео

Поради по приготуванню

Завершити статтю хочеться підбіркою корисних порад, які може бути знадобляться кулінарам:

  • секрет смачної випічки криється в правильно замешанном тесті, а потім не варто економити час на даному етапі;
  • всі інгредієнти для готування повинні бути свіжими;
  • краще всього, якщо компоненти для паски будуть мати кімнатну температуру на початкових етапах приготування. Виняток становлять яєчні білки, які підуть на глазур;
  • після того як готується опара їй потрібно дати час постояти (тривалість визначається рецептом);
  • замішується тісто і з’єднується з опарою. Потім суміш залишають, щоб вона піднялася. Після того, як цей процес відбудеться, тісто обминають і дають полежати ще деякий час. Така процедура повторюється 2 – 3 рази;
  • після викладення тесту в чашу мультиварки, його рекомендується прогрівати 5 – 10 хвилин, і тільки після цього можна починати випікати паску використовуючи відповідний режим;
  • приблизний термін приготування десерту – 60 хвилин;
  • залишається остудити паска, дістати і прикрасити.

За смаковими якостями великодні паски, приготовані в мультиварці, жодним чином, не поступаються за смаком та товарного вигляду того, що був випечений в духовці. Розумна кухонна машина дозволяє зробити смачну випічку і заощадити час.

DvaGusya