Дріжджове тісто для пиріжків: 5 рецептів дуже смачного і ніжного тіста

Навчитися готувати по-справжньому смачні пиріжки, напевно хочеться кожній хазяєчці, але на жаль, не у всіх це правильно виходить? так само як і приготувати смачне і хрустке тісто для чебуреків. Насправді в цій процедурі немає нічого складного, все, що нам потрібно — це трошки вільного часу і звичайно ж бажання для цього.

Дріжджове тісто може бути приготовлена різними способами, саме тому на його приготування може бути витрачено різний час. Пиріжки, з такого виду тесту на виході виходять дуже м’якими, ароматними і тим більш пишними, але тільки в тому випадку, якщо тісто для них було приготовлено правильно, з урахуванням усіх тонкощів і нюансів, без яких просто не можна отримати правильний результат.

Отже, у сьогоднішній статті ми розглянемо рецепти правильного приготування дріжджового тіста, що будемо готувати в домашніх умовах і щоб було більш зрозуміло, обов’язково проілюструємо їх покроковими фотографіями!

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Як приготувати дуже смачне тісто для пиріжків

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Інгредієнти:

  • Сухі дріжджі — 1 чайна ложка з гіркою
  • цукор — 2 ст. л
  • тепла вода — 50 мл
  • яйця курячі — 2 шт
  • маргарин — 80 гр
  • теплий кефір або молоко — 170 мл
  • борошно — 500 гр
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Для даного рецепту, в першу чергу нам необхідно завести дріжджі. І для цього у невеликій пиалочке або чашці з’єднуємо 1 чайну ложку сухих дріжджів, щіпка цукру, 50 мл (обов’язково) теплої води і гарненько перемішуємо.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Далі готуємо глибоку миску і додаємо в неї два яйця кімнатної температури, дві столові ложки цукру і збиваємо за допомогою міксера до однорідної маси, після чого додаємо сіль і перемішуємо.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Потім додаємо сюди ж просіяне через сито борошно, піднялися дріжджі, теплий кефір або молоко і перемішуємо.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Тепер трохи подтапливаем маргарин, викладаємо його в тісто і ретельно вимішуємо, спочатку з допомогою ложки, потім руками на робочій поверхні. Місити тісто потрібно до того моменту, поки воно не стане ніжним і не перестане липнути до рук.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Після чого перекладаємо його в миску, щільно накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 1,5 години.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

По закінченню часу знімаємо плівочку і наливаємо на що піднялася масу одну столову ложку рослинної олії.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Потім знову його гарненько вимішуємо, кладемо в миску, яку щільно накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 50 хвилин.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Після того як тісто підніметься, ще раз виробляємо його заміс і починаємо ліпити нами улюблені пиріжки.

Рецепт швидкого тесту для пиріжків

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Інгредієнти:

  • Борошно — 9 склянок
  • тепла вода — 3 склянки
  • цукор — 4 ст. л
  • сухі дріжджі — 1 ст. л
  • масло рослинне — 1 стакан
  • сіль — 1 щіпка.

Спосіб приготування:

Першим ділом готуємо всі необхідні інгредієнти і починаємо робити опару. У миску наливаємо зазначену вище кількість теплої води, всипаємо цукор, сухі дріжджі і один стакан борошна.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Потім ретельно перемішуємо до однорідної маси і залишаємо хвилин на 15 до появи на поверхні миски характерною для дріжджів шапочки.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Далі наливаємо в отриману масу рослинного масла, всипаємо вісім склянок просіяного борошна і замішуємо тісто.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Вимішане тісто виходить дуже ніжне, еластичне і не має приставати до рук.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Залишаємо йому відлежатися хвилин п’ять, десять і приступаємо до виготовлення улюблених виробів.

Пишне тісто для пиріжків на молоці — рецепт з покроковими фото

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Інгредієнти:

  • Борошно — 7 склянки
  • молоко тепле — 200 мл
  • тепла вода — 200 мл
  • яйця курячі — 2 шт
  • сметана — 2 ст. л
  • дріжджі сухі — 2 ч. л
  • рослинне масло — 100 мл
  • цукор — 2 ст. л
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці з’єднуємо дріжджі, половину столової ложки цукру, теплу воду і гарненько все це розмішуємо. Залишаємо хвилин на 15 для того, щоб утворилася дріжджова шапочка.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Далі туди ж додаємо сіль, цукор, що залишився, два яйця, сметанку і рослинне масло.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Доводимо до однорідності і вливаємо тепленьке молочко.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Тепер частинами додаємо просіяне борошно і починаємо вимішувати.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Доводимо тісто до такої густоти, після якої починаємо замішувати його руками на присипаному борошном столі.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Проводячи цю процедуру, на яку йде приблизно 4-5 хвилин, потрібно знати, що забивати сильно борошном тісто не слід, інакше воно не буде м’яким, пористим і повітряним.

Після чого перекладаємо його в миску, запечатуємо щільно харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 1,5 години для того, щоб маса як слід піднялася.

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

По закінченню часу перекладаємо масу на стіл, злегка збиваємо і приступаємо до приготування пиріжків.

Тісто для пиріжків на воді без яєць

Дрожжевое тесто для пирожков: 5 рецептов очень вкусного и нежного теста

Інгредієнти:

  • Борошно — 6 склянок
  • сухі дріжджі — 15 грам
  • тепла вода — 500 мл
  • олія соняшникова — 100 гр
  • цукор — 3 ст. л
  • сіль — 1,5 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Щоб приготувати тісто по цьому рецепту необхідно в першу чергу просіяти борошно і додати до неї сухі дріжджі.

2. У підготовлену теплу воду вливаємо олію, сіль, цукор і гарненько перемішуємо масу з допомогою віночка.

3. З’єднуємо цю суміш з борошном і дріжджами, замішуємо тісто до такого стану, щоб воно перестало прилипати до рук.

4. Залишаємо його хвилин на 10 для того, щоб воно трохи настоялося, потім формуємо з нього улюблене блюдо.

Великим плюсом цього рецепту є те, що з такого тіста можна приготувати не тільки пиріжки, але так само булочки та пироги.

Рецепт дріжджового тесту на кефірі (відео)

Приготувавши за таким рецептом, ваші пиріжки вийдуть надзвичайно м’якими і ніжними, як пух.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: