Манник на кефірі: Дуже смачні і повітряні рецепти лепешняку

Смачний маннік на кефірі, так само, як і класичний готується швидко і не вимагає якоїсь серйозної підготовки. І не треба забувати те, що для його приготування не потрібні якісь дорогі інгредієнти. Тих продуктів, які зазвичай є в будинку у хорошої господині, буде достатньо.

Багато зовсім недооцінюють користь манної крупи для людського організму, що я вважаю, марно. Адже її корисні властивості полягають у наступному: вона містить велику кількість вітамінів В1 і Е, які життєво необхідні для людського організму; Фітин сприяє хорошому процесу травлення і протистоїть появі ракових клітин, навіть саме тому варто включати в свій раціон цей не тільки дуже смачний, але і досить корисний пиріг.

Сьогодні я пропоную розглянути рецепти дуже смачного і повітряного пирога на кефірі, адже варто Вам приготувати його хоч один раз за моїми рецептами, як він перетвориться в коронне блюдо, яке домочадці будуть чекати з нетерпінням. А так само пропоную Вам, дорогі мої читачі спробувати приготувати за моїми рецептами Торт медовий.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Манник на кефірі за класичним рецептом в мультиварці

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Інгредієнти:

  • Кефір — 180 мл
  • манка — 1 мультистакан
  • борошно — 1 мультистак
  • цукор — 1 мультистак
  • яйця — 3 шт
  • сода — 1/2 ч. л
  • ванілін — 1 пакетик
  • сіль — щіпка.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці з’єднуємо кефір з манкою, перемішуємо і залишаємо хвилин на 15-20 для того, щоб манка як слід розбухла.

Якщо Ви хочете, щоб манник вийшов смачним і пухким, то я Вам рекомендую попередньо замочити манку і залишити її для розбухання.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Далі сюди ж вбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль і ретельно перемішуємо до однорідного стану.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Потім додаємо пакетик ваніліну, соду, просіяне борошно і доводимо всю масу до однорідності.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Тепер змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом і перекладаємо в неї підготовлене тісто, після чого закриваємо кришку і включаємо режим «Випічка» на 60 хвилин.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Після того, як пролунає звуковий сигнал готовності, відкриваємо кришку мультиварки і з допомогою сірника або зубочистки перевіряємо пиріг на готовність, якщо вона виявиться сухою, значить випічка готова.

Рецепт смачного лепешняку з яблуками без борошна та яєць

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Інгредієнти:

  • Кефір — 500 мл
  • манка — 400 гр
  • яблука — 2 шт
  • цукор — 160 г
  • вершкове масло — 100 гр
  • ванілін — 0,5 гр
  • розпушувач — 1 ч. л.

Для помадки:

  • Сметана — 100 гр
  • цукрова пудра — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

У миску вливаємо кефір, потім додаємо манку і ретельно перемішуємо. Залишаємо на 20-30 хвилин для того, щоб манна крупа як слід розбухла.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Яблука миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо тоненькими четвертинками.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Тепер у настоявшуюся масу додаємо ванілін, цукор, розпушувач і гарненько перемішуємо.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Розтоплюємо вершкове масло, додаємо його в тісто і доводимо до однорідного стану.

Готове тісто по своїй консистенції повинно вийти як густа сметана, якщо ж воно вийшло рідкуватим, у такому разі необхідно додати трохи борошна.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Далі змащуємо форму для запікання шматочком вершкового масла і виливаємо в неї рівно половину тіста.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Потім поверх, рівним шаром розкладаємо нарізані яблука, заливаємо їх другою половиною тіста, розрівнюємо і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Перевіряємо запекшийся пиріг на готовність, з допомогою зубочистки, після чого даємо йому трохи охолонути, приблизно хвилин 10.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Тим часом приготуємо помадку і для цього змішуємо сметану з цукровою пудрою, ретельно перемішуємо і акуратно змащуємо зверху помадкою остиглий пиріг і при бажанні поливають ягідним сиропом.

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Залишилося тільки нарізати порційними шматочками і подати до столу, приємного апетиту!

Ніжний лимонний пиріг в духовці

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Інгредієнти:

  • Кефір — 200 мл
  • манна крупа — 1 склянка
  • цукор — 1 скл
  • лимон — 1 шт
  • яйця — 2 шт
  • розпушувач — 1/2 пакетика
  • ванілін — 1 пакетик.

Для сиропу:

  • Вода — 3/4 склянки
  • цукор 3/4 стак
  • лимон — 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Манку заливаємо кефіром, як слід перемішуємо і залишаємо на пів години.

2. У миску всипаємо цукор, вбиваємо яйця і збиваємо з допомогою віночка до розчинення цукру.

3. Тепер до набряклої манці додаємо яєчну суміш, натерту на дрібній тертці цедру одного лимона, ванілін, розпушувач і всю масу гарненько перемішуємо.

4. Форму застеляємо фольгою або пергаментним папером, змащуємо маслом і виливаємо тісто.

5. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

6. Тим часом, поки випічка готується, нам потрібно підготувати сироп і для цього необхідно в невелику каструльку налити води, додати цукор і, постійно помішуючи варити на середньому вогні до повного розчинення цукру.

7. Потім туди ж вливаємо сік одного лимона і продовжуємо варити ще протягом 5 хвилин.

8. Готовий і ще гарячий манник поливаємо сиропом і даємо йому повністю просочитися.

Ставимо на стіл і кличемо своїх домочадців до столу!

Як приготувати мокрий манник

Манник на кефире: Очень вкусные и воздушные рецепты манника

Інгредієнти:

  • Кефір — 200 мл
  • манка — 1 стакан
  • цукор — 1 скл
  • борошно — 1 скл
  • молоко — 200 мл
  • яйце — 1 шт
  • сода — 1 ч. л
  • ванілін — 1 пакетик.

Спосіб приготування:

1. У ємність вливаємо кефір, додаємо манку, перемішуємо і залишаємо на 20-30 хвилин для набухання.

2. В окремий посуд вбиваємо яйце, додаємо цукор і ретельно перемішуємо.

3. Потім з’єднуємо набряклу манку, яйця, соду, ванілін і доводимо всю суміш до однорідного стану.

4. Всипаємо просіяне борошно, її може знадобиться трохи більше або менше, ніж вказано в рецепті, так як тісто має нагадувати по своїй консистенції густу сметану.

5. Тепер змащуємо форму для запікання і переливаємо в неї тісто. Ставимо в розігріту до 180 градусів духову піч і запікаємо приблизно 30-35 хвилин до готовності.

6. Тепер беремо склянку кип’яченого молока і поливаємо їм готовий манник, вам може здатися,що він сильно намокне, не переживайте, не мине й кілька хвилин, як усе молоко добряче вбереться в тісто.

7. За цим рецептом випічка виходить дуже соковита, ніжна і смачна!

Пишний манник з какао (відео)

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: