Бісквіт для торта – Рецепти пишною і простий випічки

Бісквіт в перекладі з Італійського, що з Французької мови означає “двічі випекли”. Хто саме був першим в його приготуванні ніхто не знає і ніде не згадано.

Першими почали використовувати в їжу цю випічку англійські моряки (судячи по суднових журналів), вони практично тільки їм і харчувалися, вирушаючи в плавання, так як він не пліснявів, а відомо на кораблях це велика проблема. Як то раз під час чергової висадці в порту Франції, це ласощі спробував французький кондитер. Він дуже перейнявся тонким смаком і пухкої консистенції. Той же година кондитер поспішив створити його на своїй кухні так би пригостити всіх своїх знайомих. Потім, коли Англійська колонія зростала, популярність цієї випічки стала світовою. І якщо хто-то ближче до вечора сяде за кухлик чаю з повітряним, як хмари кондитерським хлібом це вважається Англійське чаювання.

З тих пір він вважається одним з кращих страв, що подаються на десерт. Раніше їм могли насолоджуватися тільки моряки, але тепер і всі люди. Нині в достатку продуктів його може приготувати навіть дилетант, щоб побалувати себе або своїх близьких. Існує величезна безліч видів, форм, начинок і рецептів. Про найпопулярніших я розповім і покажу, як їх приготувати. Люди, спробувавши ваш бісквіт, тим більше, якщо з нього приготуєте торт, захочуть дізнатися в подробицях, як ви його зробили і будуть частіше ходити до вас у гості.

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

Пишний і простий бісквіт для торта в духовці

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

Чим хороший цей рецепт, так тим, що він дуже простий і смачний. Саме ним керувалися Англійські моряки при черговому подорожі до далеких і не збагненним земель.

Інгредієнти:

  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Щіпка ваніліну.

Спосіб приготування:

1. Беремо глибоку чашку і розбиваємо в неї всі яйця.

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

2. Висипаємо цукор і ванілін.

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

3. Збиваємо все міксером (блендером) до утворення пишної світлої маси приблизно 4 хвилини. Далі вносимо склянку борошна і знову все перемішуємо.

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

4. Беремо деко, змащуємо її маслом або олією, виливаємо тісто у форму і ставимо в добре прогріту духовку на 250 градусів, 30 хвилин до готовності.

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

5. Дістаємо його, даємо трохи охолонути й нарізаємо, як хочеться. Приємного чаювання.

Простий рецепт в мультиварці з фото

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

Цей рецепт гарний тим, що бісквіт завжди виходить пишним і повітряним, як би ви не хотіли його зіпсувати. І все виходить дуже швидко і практично.

Інгредієнти:

  • Яйця – 7 шт.
  • Цукор – 14 ст. л.
  • Борошно – 14 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Розбиваємо всі яйця в глибоку тарілку, додаємо в них цукровий пісок, збиваємо 5 – 7 хвилин.

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

2. Всипаємо просіяне борошно і збиваємо.

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

3. Чашу мультиварки змащуємо вершковим або рослинним маслом. Заливаємо туди тісто і ставимо на 1 годину, режим випічки.

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

4. Через 1 годину страва готова. Відкриваємо кришку мультиварки і даємо трохи часу охолонути. Потім дістає і приємного чаювання.

Рецепт з поділом білків

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

Саме з таким рецептом виходить білий, як хмара. Офіційна назва “ангельський бісквіт” для абсолютно білого кольору його скоринку потрібно посипати цукровою пудрою.

Інгредієнти:

  • Білки – 7 шт.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Борошно – 80 гр.
  • Ванілін, сіль щіпка і лимонна кислота 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Змішуємо борошно і половину цукрової пудри.

2. Окремо в глибоку посуд виливаємо яєчні білки і збиваємо їх міксером або блендером.

3. У процесі збивання додаємо ванілін.

4. За два прийоми вносимо другу половину цукрової пудри і перемішуємо.

5. Потім кладемо лимонну кислоту і доводимо до однорідного стану.

6. Знову ж частинами за 2-3 рази всипаємо борошно з пудрою, при цьому просіваючи її і перемішуючи знизу вгору.

7. Після беремо форму діаметром 20 см і викладаємо туди тісто.

8. При температура 175 градусів випікаємо 35 – 40 хвилин.

9. Після цього дістаємо з духовки перевертаємо його і даємо час охолонути, потім нарізаємо, як подобається і приємного чаювання.

Бісквіт пишний на сметані

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

Цей спосіб приготування особ тим, що навіть скоринка виходить дуже ніжною і м’якою. А всередині він тане, як лід під палючим сонцем спекотним літнім днем. Особливо смачно з зеленим чаєм з ранку.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • цукор — 1 склянка
  • сметана — 1 стакан
  • борошно — 2 склянки
  • сода гашене – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Після додавання кожного інгредієнта потрібно збивати міксером або блендером

2. У глибоку чашу розбиваємо яйця, потім додаємо цукор і 10 хвилин збиваємо.

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

3. Після додаємо сметану, далі соду гашену оцтом або лимонною кислотою.

4. Просіваємо борошно прямо в чашу, в кілька підходів.

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

5.Викладаємо тісто у форму для випікання.

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

6.І ставимо в розігріту духовку до 180 градусів на 40 – 45 хвилин.

7. Після цього дістаємо з духовки, викладаємо на стіл, даємо час, щоб охолов, нарізаємо і приємного чаювання!

Як приготувати з какао?

Бисквит для торта - Рецепты пышной и простой выпечки

Цей бісквіт дуже підходить для приготування торта, тому що в ньому вже є з дитинства улюблений усіма какао. Приємно їсти його з молоком або кавою.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • цукор – 140 гр.
  • какао — 30 гр.
  • борошно – 70 гр.

Спосіб приготування:

1. В окремій мисочці змішуємо борошно з какао і просіваємо їх кілька разів.

2. В іншу чашку розбиваємо яйця і збиваємо їх протягом 10 хвилин.

3. Додаємо цукор поступово в процесі збивання.

4. В суміш кілька разів всипаємо борошно з какао і доводимо до однорідності.

5. Вийшло перекладаємо у форму для випікання.

6. Ставимо в розігріту до 180 градусів духову піч на 35 – 40 хвилин.

7. Дістаємо на стіл, даємо час охолонути, нарізаємо на порційні шматки і подаємо до столу.

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: