Торт Медовик класичний – 7 покрокових рецептів в домашніх умовах

Медовик або медовий – один з найпопулярніших тортів, його рецепти є в кожному блокноті для запису рецептів. Серед усіх, які пекли наші бабусі і мами, він одним з улюблених.

Рецепт цього чудового ласощі з’явився близько 200 років тому, коли таємничий кухар імператора Олександра I приготував для його дружини Єлизавети Олексіївни чудовий десерт. Ім’я кулінара не збереглося в історії, але ця випічка стала класикою кондитерського мистецтва. Через стільки років існує безліч рецептів цієї випічки.

Сьогодні пропонуємо Вам 6 простих рецептів торт «Медовик». Ми познайомимо Вас з різними рецептами і поділимося варіантами кремів. А так само хочу поділитися з Вами рецептами Класичного Наполеона радянського часу.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Торт медовик — класичний рецепт

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти для коржів:

  • Борошно — 3,5 склянки
  • Цукру — 1 стакан
  • Мед — 2 ст. ложки
  • Яйце — 2 шт.
  • Сода — 1 ч. ложки
  • Вода — 2 ст. ложки
  • Вершкове масло — 50 гр.
  • Сіль — щіпка.

Для крему:

  • Сметана – 800 гр
  • Цукор – 1 склянка
  • Ванілін.

Спосіб приготування:

Почнемо приготування нашого чудесного ласощі з коржів. У великій каструлі нам потрібно розтопити мед, помішуємо, доводимо до кипіння.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Потім додаємо соду (соду не гасити) і цукор, перемішуємо, додаємо сіль. Вогонь робимо середнім, готувати медове тісто ми приблизно 15-20 хвилин.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

При постійному помішуванні доводимо масу до темно-оранжевого кольору. Через 20 хвилин знімаємо каструлю з плити, додаємо вершкове масло, перемішуємо і охолодити масу до 40-50° С.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Додаємо яйця і ретельно збиваємо нашу масу.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Насипаємо борошно, замішуємо тісто і ставимо на баню, на середній вогонь ще на пару хвилин, помішуючи ложкою, злегка заварюємо тісто.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Накриваємо і залишаємо на годину.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Тісто має бути м’яке, пластичне, не дуже круте. Після того, як наше готове тісто розгортаємо його в довгу ковбаску і ділимо його на 11 частин.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Беремо 1 частину тіста розкачуємо її до товщини 2-3 мм.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Потім, беремо тарілку потрібного діаметру і вирізаємо коло. Обрізки залишаємо з них ми спечемо коржі для крихти.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Наколюємо тісто виделкою.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Перекладаємо на деко, застелений пергаментним папером. Випікаємо в розігрітій до 200С духовці, 8-10 хвилин. Повторюємо наше дія з іншими шматочками тіста.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Поки наша випічка набувають золотистий рум’янець, ми займемося кремом. В миску, додаємо сметану, насипаємо цукор і ванілін, ретельно перемішуємо. Наш крем готовий.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Фінальна частина – збірка. Беремо один корж, кладемо його на блюдо і змащуємо кремом. Тепер беремо наступний, кладемо зверху і злегка придавлюємо руками по всій поверхні.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Те, що ми спекли з обрізків подрібнюємо в блендері.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Посипаємо отриманої крихтою наш торт.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Прибираємо його в холодильник на 6 годин. Якщо почати їсти його відразу, він здасться вам сухим.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Приємного апетиту!

Смачний торт зі згущеним молоком

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Мед – 3 ст. ложки
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 1 чайна ложка.

Для крему:

  • Вершкове масло – 300 гр.
  • Згущене молоко (варене) – 1 банка
  • Горіхи волоські – 10 гр.

Спосіб приготування:

Тісто готуємо на водяній бані. Для цього нам знадобиться глибока каструля скляна миска. На каструлю з киплячою водою ставимо нашу миску, при це вода в каструлі не повинна зачіпати дна нашої посудини.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Кладемо в миску вершкове масло, цукор і мед, добре все перемішуємо до однорідної маси. Кладемо соду і ретельно збиваємо.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Знімаємо миску з водяній бані і по одному додаємо яйця, швидко перемішуємо.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Поступово додаємо просіяне борошно, перемішуємо. Готове тісто охолоджуємо в холодильнику 30 хвилин, після чого вимішуємо.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Ділимо тісто на однакові шматочки за кількістю коржів. Кожен шматочок скачуємо в кулю і розгортаємо їх.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Обрізаємо краю формою або тарілкою. Наколюємо тісто виделкою.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Випікаємо на пергаменті, розігрітій до 200С духовці від 3-5 хвилин, до появи рудуватого відтінку. У гарячому вигляді обрізаємо краю по формі. Викладати на рушник до охолодження (не складати один на один у гарячому вигляді, можуть прилипнути), так з кожним млинцем.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Готуємо крем. Для цього ми викладаємо масло в глибоку посуд, збиваємо блендером до пишноти. Невеликими порціями додаємо варену згущенку.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Горіхи волоські подрібнюємо в блендері, обрізки від коржа так само подрібнюємо. Змішуємо крихту і частину горіхів для прикраси торта.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Збираємо торт, кожен корж добре змащуємо кремом і посипаємо меленими горіхами.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Боки і верх зібраної випічки добре змащуємо кремом, обсипаємо сумішшю горіхів і крихти коржів. Все готово.

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Даємо йому настоятися в холодильнику 6-8 годин, а після подаємо до чаю.

Рецепт медовика з заварним кремом

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Борошно – 360 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Мед – 80 гр.
  • Сода – 1 ч. ложка.

Для заварного крему:

  • Молоко – 700 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль – 35 гр.
  • Цукор – 160 гр.
  • Лимонний сік – 2 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. Почнемо готувати заварний крем.

Для початку в глибокій каструлі змішуємо 700 мл. молока і 80 гр. цукру і ставимо на вогонь, періодично помішуючи доводимо до кипіння.

2. Беремо миску розбиваємо 3 яйця до них додаємо 80 гр. цукру, що залишився, 35 гр. крохмалю і змішаємо в однорідну масу. Розмішуючи додаємо отриману суміш у каструлю з молоком і поставимо на вогонь, помішуючи доводимо до загустіння.

3. У гарячий крем додаємо 100 гр. масла 2 столових ложки лимонного соку, добре змішаємо.

4. Залишаємо крем при кімнатній температурі до повного охолодження періодично помішуючи, для того щоб не утворювалася плівка.

5. Приступимо до коржам. У каструлі 80 гр. меду змішаємо з чайною ложкою соди і поставимо на вогонь. При постійному помішуванні, дамо суміші закипить, далі доварим протягом однієї хвилини, щоб вона придбала красивий карамельний колір.

6. До гарячої суміші додамо 100 гр. розтопленого вершкового масла, 100 гр. цукру, 2 яйця і все добре змішаємо. Потім додаємо 360 гр. просіяного борошна і замішуємо еластичне тісто.

7. Остуджуємо тісто при кімнатній температурі протягом 20 хвилин, для того щоб воно не прилипало до рук.

8. Розділимо на 9 однакових частин.

9. Посипаємо борошном папір для випічки, кладемо на нього тісто і розгортаємо.

10. В якості шаблону для коржів візьму тарілку. Розкатаний пласт повинен слега виходити за краї шаблону.

11. Наколюємо його виделкою.

12. В розігріту до 180С духовку ставимо на середній рівень і випікаємо протягом 8-10 хвилин до легкого золотистого кольору.

13. Гарячий корж за допомогою шаблону обріжемо, а обрізки використовуємо для приготування крихти. Точно так само випікаємо та інші.

14. Остиглі намазуємо кремом.

15. Обрізки з кладемо в щільний пакет і подрібнити качалкою (якщо є можливо подрібнюємо в блендері)

16. Обсипаємо тортик крихтою.

17. Поставимо в холодильник на 5-6 годин, для того щоб він добре просочився.

Ну, а коли він буде готовий до вживання, ви безсумнівно здивуйте своїх близьких і рідних.

Зі сметанним кремом

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти для шкірою:

  • Борошно – 3-4 склянки
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Мед – 3 ст. ложки
  • Сода – 1 ч. Ложка.

Для крему:

  • Сметана – 500 гр.
  • Цукру – 1 стакан.

Спосіб приготування:

1. Збиваємо яйця з цукром в круту, пишну піну.

2. Робимо водяну баню, кип’ятимо воду на середній потужності. Додаємо вершкове масло і мед, коли вони растопились додаємо збиту яєчну масу.

3. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, приблизно через 10 хвилин додаємо соду, як тільки маса піднялася в 2 рази, відразу знімаємо її з парової лазні.

4. Одразу поки гаряче тісто додаємо борошно, ретельно перемішуємо. Можна домесить вручну. Тісто не повинно липнути до рук.

5. Обмотуємо плівкою і прибираємо в холодильник на годину.

6. Коли тісто вже готове, скачуємо його в ковбаску. Тепер розподіляємо на рівні частини.

7. Коржі розкачуємо до товщини 2-3 мм.

8. Обрізаємо краю формою або тарілкою. Наколюємо тісто виделкою.

9. Перекладаємо на деко, застелений пергаментним папером. Випікаємо в розігрітій до 200С духовці, 3-5 хвилин. У гарячому вигляді обрізаємо краю по формі, обрізки подрібнюємо в блендері. Повторюємо наше дія з іншими шматочками тіста.

10. Тепер, коли коржі готові. Приступаємо до крему. Беремо сметану, додаємо в неї цукор і добре перемішуємо.

11. Охолоджені заготовки змащуємо сметанним кремом боки і верх торта.

12. Далі рясно посипаємо подрібненими в блендері залишками і прикрашаємо на свій смак.

13. Прибираємо його в холодильник на ніч або на кілька годин для просочення.

«Медовик» виходить солодким, ніжним, дуже м’яким. Дивовижно смачний! Вдалої Вам випічки!

Торт медовик на сковороді

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Нам знадобиться:

  • Борошно – 400 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Яйця – 3шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Мед – 3 ст. ложки
  • Сода – 1 ч. Ложка.

Для крему:

  • Сметана – 600 гр.
  • Цукру – 1 стакан
  • Волоські горіхи – 100 гр.

Спосіб приготування:

Почнемо з приготування коржів. На замітку, для того щоб вони краще пропікалися, візьміть сковорідку з товстим дном.

1. Почнемо приготування. У великій каструлі нам потрібно розтопити мед, помішуємо, доводимо до кипіння.

2. Потім додаємо соду і цукор, перемішуємо, додаємо сіль. Вогонь робимо середнім, готувати медове тісто ми приблизно 15-20 хвилин.

3. При постійному помішуванні доводимо масу до темно-оранжевого кольору. Через 20 хвилин знімаємо каструлю з плити, додаємо вершкове масло, перемішуємо і охолодити масу до 40-50°.

4. Додаємо яйця і ретельно збиваємо нашу масу.

5. Насипаємо борошно, замішуємо тісто і ставимо на баню, на середній вогонь ще на пару хвилин, помішуючи ложкою, злегка заварюємо тісто. Накриваємо на годину.

13. Ділимо тісто на 7-8 однакових частин, розгортаємо в тонкий корж, відразу ж за допомогою тарілки вирізаємо рівну заготівлю, орієнтуємося на діаметр сковороди. Смажимо їх на сухій сковороді, без олії, до золотистого кольору.

14. У гарячому вигляді обрізаємо краю по формі, обрізки від коржів подрібнюємо в блендері. Повторюємо наше дія з іншими шматочками тіста.

15. Приступаємо до крему. Перемішуємо сметану, цукор, можна додати ваніль.

16. Волоські горіхи подрібнюємо в блендері.

17. Починаємо збирати. Кожен корж змащуємо кремом, зверху присипаючи волоськими горіхами, коли всі промазано, ми рясно посипаємо з усіх боків крихтою.

Зі згущеним молоком та сметаною

Торт Медовик классический - 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Мед – 3 ст. ложки
  • Сода – 2 ч. ложка.

Для крему:

  • Згущене молоко – 1 банка
  • Сметани– 700 гр.
  • Лимонний сік – 4 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. Приготування торта починаємо з коржів. Беремо глибоку миску розбиваємо 2 яйця, до них додаємо склянку цукру, все це збиваємо міксером (віничками) 3-4 хвилини до однорідної маси.

2. Мед і розтоплене масло додаємо в отриману суміш.

3. Ставимо на водяну баню на 20 хвилин періодично помішуючи, щоб вона не закипіла.

4. Знімаємо з плити масу, додаємо соду і борошно, добре вымесив тісто, накриваємо його рушником і на годину в холодильник.

5. Поки тісто доходить до потрібного стану, ми приготуємо сметанний крем. Для цього ми беремо сметану додаємо в неї згущене молоко і лимонний сік, збиваємо крем.

6. Наше тісто готове, відрізаємо шматок від загального тесту і розгортаємо в тонкий коржик. І відразу ж з допомогою тарілки вирізаємо рівний заготовку.

7. Обрізки з’єднуємо з рештою тестом і так до кінця розкачуємо всі коржі.

8. Випікаємо їх окремо в розігрітій до 180 градусів духовці 5-7 хвилин кожен, до золотистого кольору.

9. Загальна кількість має вийти приблизно 7-8 штук, а з тих залишків з яких не вистачить на цілий, випікаємо невелику коржик, яку після використовуємо в якості крихт на обсипання.

10. Починаємо збирати випічку. Беремо плоске блюдо. Наливаємо в середину трохи сметанного крему і укладаю перший корж.

11. Зверху рясно змащую сметанним кремом. Так поступово вкладаю все.

12. Останній корж теж поливаю кремом. Змащую кремом бічні частини торта. Потім щедро посипаю крихтою. Приємного Вам чаювання з таким прекрасним і запашним Медовиком!

Відео про те, як приготувати простий Медовик

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: