Смачне і хрустке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Це блюдо прийшло до нас від монгольських і тюркських народів. Готувалися традиційні чебуреки з прісного тіста з рубаним м’ясом і різними приправами, в тому числі і гострими. Смажилися в основному на баранячому жирі. Сьогодні під цим блюдом розуміється той же пиріжок з м’ясною начинкою з прісного тіста, проте м’ясо частіше перекручується, і доводиться до готовності у рослинній олії. У наш час вони стали дуже популярні, так само як і хачапурі по-аджарськи і мегрельські, у нас і серед багатьох народів кавказу.

Приготовлені в домашніх умовах набагато смачніше виробів, куплених у вуличних забігайлівках і готуються не складно. Таку смачну випічку дуже люблять як діти, так і дорослі. А цей вабливий аромат, який доноситься з тих місць де їх готують, нікого і ні де не залишить байдужими.

У сьогоднішній статті будемо розглядати рецепти смачного і хрусткого тіста, усіма нам улюблених чебуреків. Адже якщо їх приготувати за правилами, тоді вони виходять із золотистою скоринкою і з надзвичайним ароматом. Варто лише запастися потрібними компонентами і слідувати моїм рекомендаціям.

А так само для любителів смачної шаурми можна перейти, подивитися і оцінити мій рецепт тут.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Хрустке тісто для чебуреків на горілці

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 склянки
  • вода — 1/3 склянки
  • яйце — 1 шт
  • масло рослинне — 2 ст. ложки
  • горілка — 2 ст. л
  • сіль — 1 чайна ложка.

Спосіб приготування:

Воду наливаємо в каструлю, ставимо на вогонь, додаємо в неї сіль, рослинне масло і доводимо до кипіння.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Коли вміст каструлі закипить, знімаємо її з вогню, засипаємо в неї 1/2 склянки просіяного борошна і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. І залишаємо до охолодження.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Наливаємо горілку і вбиваємо куряче яйце. Доводимо до однорідного стану.

Ні в якому разі не з’єднувати яйця з гарячим тестом інакше білок згорнеться і все піде нанівець.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Тепер підсипаємо невеликими порціями борошно і одночасно замішуємо гладке, пластичне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на 20 хвилин у спокої.

Секрет приготування тіста для чебуреків як в чебуречних

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Інгредієнти:

  • Вода — 500 мл
  • борошно — 10 склянок
  • масло вершкове розтоплене — 6 столових ложок
  • цукор — 1 чайна л
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Щоб тісто вийшло легким, повітряним і пузырчатым нам потрібно підготувати теплу воду в яку додаємо сіль, цукор і розтоплене вершкове масло.

У глибоку миску просіваємо борошно, робимо рукою посередині невелике поглиблення, заливаємо невеликими порціями підготовлену воду і ретельно перемішуємо.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Для того, щоб було зручніше місити тісто, його необхідно перемістити на підготовлений стіл і на ньому вже доводити справу до кінця.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Потрібно обов’язково знати, що тісто повинно вийти щільним, інакше при смаженні чебуреки будуть лопатися і весь сік витече.

Після загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на одну годину.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

А далі вже починаємо ліпити всіма улюблену випічку.

Смачне і хрустке тісто для чебуреків на кефірі

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Інгредієнти:

  • Кефір — 1 склянка
  • борошно — 4-5 склянок
  • яйце — 1 шт
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

У цьому рецепті нам знадобиться взяти глибоку мисочку, наливаємо в неї кефір, вбиваємо яйце і солимо за смаком.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Збиваємо всі компоненти з допомогою віночка або вилочки і поступово вводимо просіяне борошно. Після того, як воно стане густіти, нам необхідно підготувати робочу поверхню, підсипаємо борошна і викладаємо на нього наше тісто. Місимо його стільки часу поки воно не перестане липнути до рук і по консистенції вийде густим і еластичним. Але тільки не перестарайтеся, а то може стати надто густим і тугим. Тоді працювати з ним буде просто не можливо.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Готове тісто накриваємо рушником і ставимо хвилин на 30 в холодильник, можна потримати трохи довше. Далі, формуємо довгу ковбаску і поділяємо на десять рівних частин, які розкачуємо і ліпимо чебуреки. Все дуже просто, удачі вам у приготуванні.

Заварне тісто для чебуреків

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно — 4 склянки
  • вода окріп — 1,5 склянки
  • яйце куряче — 1 шт
  • вершкове масло — 30 гр
  • рослинна олія — 2 ст. л
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Борошно в цьому рецепті засипаємо в комбайн, туди ж додаємо сіль і рослинне масло, перемішуємо. А вершкове масло кладемо в окріп і даємо йому розтанути, після чого тонкою цівкою вливаємо в суміш і туди ж додаємо куряче яйце і доводимо до однорідності.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Тісто вийшло дуже м’яке, еластичне, ніжне. Трохи підмішуємо його на чистому столі без додавання борошна, так як воно вже не липне. Після чого загортаємо в харчову плівку і прибираємо на пів години в холодильник.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Цей рецепт тіста багато хто вважає ідеальним, воно підходить не тільки для чебуреків, але й так само для вареників, пельменів і галушок. Готуйте на здоров’я.

Тісто для чебуреків на мінералці

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Інгредієнти:

  • Вода мінеральна — 500 мл
  • яйця — 2 шт
  • борошно — 8 склянок
  • цукор — 4 чайні ложки
  • сіль — 2 ч. л.

Спосіб приготування:

У чашку наливають мінеральної води, туди ж додаємо цукор, сіль і яйце. Все ретельно перемішуємо з допомогою віночка. Після чого просіваємо в моєму випадку в миску борошно, проробляємо в ньому посередині поглиблення і заливаємо суміш на водній основі. І починаємо замішувати руками тісто.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Після того, як воно перестане липнути до рук, викладаємо його на підготовлений стіл і доводимо до готовності, тобто ретельніше проминаем і робимо, таким чином, більш еластичною. Далі загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Чебуреки на такому тесті виходять просто дивовижними. Спробуйте і напишіть в коментарях свої враження.

Рецепт тіста на окропі

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Інгредієнти:

  • Окріп — 150 мл
  • борошно — 500 гр
  • яйця курячі — 3 шт
  • олія соняшникова — 2 ст. ложки
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску всипаємо просіяне борошно і вливаємо туди ж крутий, підсолений однією чайною ложкою солі окріп і перемішуємо.

Далі додаємо три яйця, дві столові ложки соняшникової олії і доводимо до однорідної консистенції з допомогою ретельного замішування.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Ось таке тісто має у вас вийде, яке практично не липне до рук. Накриваємо його кришкою і залишаємо на 20-30 хвилин у спокої.

Дуже смачне тісто на чебуреки з додаванням молока

Інгредієнти:

  • Борошно — 3 склянки
  • молоко — 200 гр
  • яйце — 1 шт
  • рослинне масло — 2 ст. ложки
  • сіль — 2 щіпки.

Спосіб приготування:

Нам знадобиться так само, як і в попередніх рецептах глибока миска, в яку наливаємо молоко, вбиваємо яйце, додаємо сіль, олія рослинна, після чого збиваємо все з допомогою віночка до отримання однорідної маси.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Тепер починаємо поступово всипати просіяне борошно і одночасно замішувати тісто. В той момент, коли вже буде важко в мисці його місити, викладаємо весь ком на присипану мукою стіл і починаємо добряче проминать його руками. Єдине не переборщити, інакше воно вийде занадто туге.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Накриваємо наше тісто рушником або харчовою плівкою і залишаємо його на пів години. Після чого застосовуємо його за призначенням.

Тісто для чебуреків на пиві

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр
  • пиво — 250 мл
  • яйце — 1 шт
  • сіль — 1 чайна ложка без гірки.

Спосіб приготування:

Вбиваємо в миску одне яйце, до нього туди ж додаємо сіль і добре перемішуємо.

Далі всипаємо просіяне борошно і вливаємо пиво.

Тепер все ретельно перемішуємо до того моменту, поки вся маса не стане густою.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Виймаємо тісто з миски і доводимо його до однорідності вже на підготовленій поверхні, присипаної борошном, щоб воно вийшло як на фото.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Ось ще був один не хитромудрий, в принципі легкий і швидкий гідний рецепт.

Як приготувати листкове тісто

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно — 3 склянки
  • рослинне масло — 50 гр
  • вода — 100 гр
  • горілка — 1 чарка
  • яєчний жовток — 1 шт
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

У склянку наливають горілку, додаємо жовток, сіль, воду і ретельно перемішуємо.

Далі просіваємо борошно в глибоку миску, тоненькою цівкою вливаємо суміш і одночасно доводимо до стану у вигляді пластівців.

Вкусное и хрустящее тесто для чебуреков: Топ 10 рецептов от А до Я

Тепер вводимо олія замішуємо тісто. Як вже було описано вище, в попередніх рецептах, справу доводити до кінця краще на підготовленому столі, так наше тісто виходить еластичним, після чого загортаємо його в пакет і прибираємо в холодильник хвилин на 30. А далі готуємо чебуреки, які виходять дуже смачними і смачними.

Тісто для чебуреків на холодній воді (відео)

По цьому рецепту тісто виходить хрустке і дуже тонке, але є дуже важливий момент, потрібно воду перед використанням протримати в холодильнику приблизно дві години…

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: