Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Ця страва прийшла до нас від монгольських та тюркських народів. Готувалися традиційні чебуреки із прісного тіста з рубаним м’ясом та різними приправами, у тому числі й гострими. Смажилися в основному на баранячому жирі. Сьогодні під цією стравою розуміється той же пиріжок з м’ясною начинкою з прісного тіста, проте м’ясо частіше перекручується, і доводиться до готовності в олії. У наш час вони стали дуже популярними, так само як і хачапурі аджарською та мегрельською, у нас і серед багатьох народів кавказу.

Приготовлені в домашніх умовах набагато смачніше за вироби, куплені у вуличних закусочних і готуються не складно. Таку смачну випічку дуже люблять як діти, і дорослі. А цей привабливий аромат, який доноситься з тих місць, де їх готують, нікого і ні де не залишить байдужими.

У сьогоднішній статті розглядатимемо рецепти смачного і хрусткого тіста, всіма нам улюблених чебуреків. Адже якщо їх приготувати за правилами, тоді вони виходять із золотистою скоринкою і з карколомним ароматом. Варто тільки запастися потрібними компонентами і дотримуватися моїх рекомендацій.

А також для любителів смачної шаурми можна перейти, подивитися та оцінити мій рецепт тут.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Хрумке тісто для чебуреків на горілці

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • вода – 1/3 склянки
  • яйце – 1 шт
  • олія рослинна – 2 ст. ложки
  • горілка – 2 ст. л
  • сіль – 1 чайна ложка.

Спосіб приготування:

Воду наливаємо в каструлю, ставимо на вогонь, додаємо в неї сіль, олію і доводимо до кипіння.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Коли вміст каструлі закипить знімаємо її з вогню, засипаємо в неї 1/2 склянки борошна, що просіює, і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. І залишаємо до охолодження.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Наливаємо горілку та вбиваємо куряче яйце. Доводимо до однорідного стану.

У жодному разі не з’єднувати яйця з гарячим тестом інакше білок згорнеться і все піде нанівець.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Тепер підсипаємо невеликими порціями борошно, що залишилося, і одночасно замішуємо гладке, пластичне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на 20 хвилин у спокої.

Читайте також:  Доставка пиццы Одесса — быстро и очень вкусно

Секрет приготування тіста для чебуреків як у чебуречних

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Інгредієнти:

  • Вода – 500 мл
  • борошно – 10 склянок
  • масло вершкове розтоплене – 6 столових ложок
  • цукор – 1 чайна л
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Щоб тісто вийшло легким, повітряним і пухирчастим нам потрібно підготувати теплу воду, в яку додаємо сіль, цукор і розтоплене вершкове масло.

У глибоку миску просіюємо борошно, робимо рукою посередині невелике поглиблення, заливаємо невеликими порціями підготовлену воду і ретельно перемішуємо.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Для того щоб було зручніше місити тісто, його необхідно перемістити на підготовлений стіл і на ньому вже доводити справу до кінця.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Потрібно обов’язково знати, що тісто має вийти щільним, інакше при жарінні чебуреки лопатимуться і весь сік витікає.

Після цього загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на одну годину.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

А далі вже починаємо ліпити всіма улюблену випічку.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків на кефірі

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка
  • борошно – 4-5 склянок
  • яйце – 1 шт
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

У цьому рецепті нам доведеться взяти глибоку миску, наливаємо в неї кефір, вбиваємо яйце і солимо до смаку.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Збиваємо всі компоненти за допомогою віночка або вилочки і поступово вводимо борошно, що просіює. Після того, як воно стане густіти, нам необхідно підготувати робочу поверхню, підсипаємо борошна і викладаємо на нього наше тісто. Місимо його стільки часу, поки воно не перестане липнути до рук і за консистенцією вийде густим і еластичним. Але тільки не перестарайтеся, бо може стати занадто густим і тугим. Тоді працювати з ним просто не можливо.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Готове тісто накриваємо рушником і прибираємо хвилин на 30 у холодильник, можна потримати трохи довше. Далі, формуємо довгу ковбаску і поділяємо на десять рівних частин, які розкочуємо та ліпимо чебуреки. Все дуже просто, удачі вам у приготуванні.

Заварне тісто для чебуреків

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 склянки
  • вода окріп — 1,5 склянки
  • яйце куряче – 1 шт
  • вершкове масло – 30 гр
  • рослинна олія – 2 ст. л
  • сіль за смаком.
Читайте також:  Бісквітний торт - Дуже смачні та прості рецепти в домашніх умовах

Спосіб приготування:

Борошно в цьому рецепті засипаємо в комбайн, туди ж додаємо сіль та олію, перемішуємо. А вершкове масло кладемо в окріп і даємо йому розтанути, після чого вливаємо тонким струмком у суміш і туди ж вбиваємо куряче яйце і доводимо до однорідності.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Тісто вийшло дуже м’яке, еластичне, ніжне. Небагато підмішуємо його на чистому столі без додавання борошна, оскільки воно вже не липне. Після чого загортаємо в харчову плівку і забираємо на півгодини в холодильник.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Цей рецепт тесту багато хто вважає ідеальним, воно підходить не тільки для чебуреків, але і для вареників, пельменів і галушок. Готуйте для здоров’я.

Тісто для чебуреків на мінералці

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Інгредієнти:

  • Вода мінеральна – 500 мл
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 8 склянок
  • цукор – 4 чайні ложки
  • сіль – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

У чашку наливаємо мінеральної води, туди ж додаємо цукор, сіль та яйце. Все ретельно перемішуємо за допомогою віночка. Після чого просіюємо в моєму випадку в тазик борошно, проробляємо в ньому посередині заглиблення та заливаємо суміш на водній основі. І починаємо замішувати руками тісто.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Після того, як воно перестане липнути до рук, викладаємо його на підготовлений стіл і доводимо до готовності, тобто ретельно проминаємо і робимо, таким чином, еластичнішим. Далі загортаємо його в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 20 хвилин.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Чебуреки на такому тесті виходять просто дивовижними. Спробуйте та напишіть у коментарях свої враження.

Рецепт тіста на окропі

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Інгредієнти:

  • Окріп – 150 мл
  • борошно – 500 гр
  • яйця курячі – 3 шт
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки
  • сіль – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску всипаємо борошно, що просіює, і туди ж вливаємо крутий, підсолений однією чайною ложкою солі окріп і перемішуємо.

Далі додаємо три яйця, дві столові ложки соняшникової олії та доводимо до однорідної консистенції за допомогою ретельного замішування.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Ось таке тісто має вийти, яке практично не липне до рук. Накриваємо його кришечкою та залишаємо на 20-30 хвилин у спокої.

Дуже смачне тісто на чебуреки з додаванням молока

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • молоко – 200 гр
  • яйце – 1 шт
  • рослинна олія – 2 ст. ложки
  • сіль – 2 щіпки.
Читайте також:  Какими бывают формы для выпечки хлеба?

Спосіб приготування:

Нам знадобиться так само, як і в попередніх рецептах глибока миска, в яку наливаємо молоко, вбиваємо яйце, додаємо сіль, олію, після чого збиваємо все за допомогою віночка до отримання однорідної маси.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Тепер починаємо поступово всипати борошно, що просіює, і одночасно замішувати тісто. У той момент, коли вже буде важко в мисці його місити, викладаємо весь ком на присипаний мукою стіл і починаємо добре проминати його руками. Єдине не переборщити, інакше воно вийде надто туге.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Накриваємо наше тісто рушником або харчовою плівкою та залишаємо його на півгодини. Після цього застосовуємо його за призначенням.

Тісто для чебуреків на пиві

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр
  • пиво – 250 мл
  • яйце – 1 шт
  • сіль – 1 чайна ложка без гірки.

Спосіб приготування:

Вбиваємо в миску одне яйце, до нього туди додаємо сіль і добре перемішуємо.

Далі всипаємо борошно, що просіює, і вливаємо пиво.

Тепер все ретельно перемішуємо до того моменту, поки вся маса стане відносно густою.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Виймаємо тісто з миски та доводимо його до однорідності вже на підготовленій поверхні присипаним борошном, щоб воно вийшло як на фото.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Ось ще був один невигадливий, в принципі легкий і швидкий гідний рецепт.

Як приготувати листкове тісто

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • рослинна олія – 50 гр
  • вода – 100 гр
  • горілка – 1 чарка
  • яєчний жовток – 1 шт
  • сіль – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

У склянку наливаємо горілку, додаємо жовток, сіль, воду та ретельно перемішуємо.

Далі просіюємо борошно в глибоку миску, вливаємо тоненьким струмком отриману суміш і одночасно доводимо до стану у вигляді пластівців.

Смачне та хрумке тісто для чебуреків: Топ 10 рецептів від А до Я

Тепер вводимо олію і замішуємо тісто. Як уже було описано вище, у попередніх рецептах, справу доводити до кінця краще на підготовленому столі, так наше тісто виходить еластичним, після чого загортаємо його в пакетик і прибираємо в холодильник хвилин на 30. А далі готуємо чебуреки, які виходять дуже апетитними та смачними .

Тісто для чебуреків на холодній воді (відео)

За цим рецептом тісто виходить хрумке і дуже тонке, але є дуже важливий момент, потрібно воду перед використанням протримати в холодильнику приблизно дві години.

Смачного!!!

DvaGusya