Ця страва прийшла до нас від монгольських та тюркських народів. Готувалися традиційні чебуреки із прісного тіста з рубаним м’ясом та різними приправами, у тому числі й гострими. Смажилися в основному на баранячому жирі. Сьогодні під цією стравою розуміється той же пиріжок з м’ясною начинкою з прісного тіста, проте м’ясо частіше перекручується, і доводиться до готовності в олії. У наш час вони стали дуже популярними, так само як і хачапурі аджарською та мегрельською, у нас і серед багатьох народів кавказу.
Приготовлені в домашніх умовах набагато смачніше за вироби, куплені у вуличних закусочних і готуються не складно. Таку смачну випічку дуже люблять як діти, і дорослі. А цей привабливий аромат, який доноситься з тих місць, де їх готують, нікого і ні де не залишить байдужими.
У сьогоднішній статті розглядатимемо рецепти смачного і хрусткого тіста, всіма нам улюблених чебуреків. Адже якщо їх приготувати за правилами, тоді вони виходять із золотистою скоринкою і з карколомним ароматом. Варто тільки запастися потрібними компонентами і дотримуватися моїх рекомендацій.
А також для любителів смачної шаурми можна перейти, подивитися та оцінити мій рецепт тут.
- Хрумке тісто для чебуреків на горілці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Секрет приготування тіста для чебуреків як у чебуречних
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачне та хрумке тісто для чебуреків на кефірі
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Заварне тісто для чебуреків
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Тісто для чебуреків на мінералці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт тіста на окропі
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Дуже смачне тісто на чебуреки з додаванням молока
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Тісто для чебуреків на пиві
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати листкове тісто
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Тісто для чебуреків на холодній воді (відео)
Хрумке тісто для чебуреків на горілці
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- вода – 1/3 склянки
- яйце – 1 шт
- олія рослинна – 2 ст. ложки
- горілка – 2 ст. л
- сіль – 1 чайна ложка.
Спосіб приготування:
Воду наливаємо в каструлю, ставимо на вогонь, додаємо в неї сіль, олію і доводимо до кипіння.
Коли вміст каструлі закипить знімаємо її з вогню, засипаємо в неї 1/2 склянки борошна, що просіює, і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. І залишаємо до охолодження.
Наливаємо горілку та вбиваємо куряче яйце. Доводимо до однорідного стану.
У жодному разі не з’єднувати яйця з гарячим тестом інакше білок згорнеться і все піде нанівець.
Тепер підсипаємо невеликими порціями борошно, що залишилося, і одночасно замішуємо гладке, пластичне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на 20 хвилин у спокої.
Секрет приготування тіста для чебуреків як у чебуречних
Інгредієнти:
- Вода – 500 мл
- борошно – 10 склянок
- масло вершкове розтоплене – 6 столових ложок
- цукор – 1 чайна л
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Щоб тісто вийшло легким, повітряним і пухирчастим нам потрібно підготувати теплу воду, в яку додаємо сіль, цукор і розтоплене вершкове масло.
У глибоку миску просіюємо борошно, робимо рукою посередині невелике поглиблення, заливаємо невеликими порціями підготовлену воду і ретельно перемішуємо.
Для того щоб було зручніше місити тісто, його необхідно перемістити на підготовлений стіл і на ньому вже доводити справу до кінця.
Потрібно обов’язково знати, що тісто має вийти щільним, інакше при жарінні чебуреки лопатимуться і весь сік витікає.
Після цього загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на одну годину.
А далі вже починаємо ліпити всіма улюблену випічку.
Смачне та хрумке тісто для чебуреків на кефірі
Інгредієнти:
- Кефір – 1 склянка
- борошно – 4-5 склянок
- яйце – 1 шт
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
У цьому рецепті нам доведеться взяти глибоку миску, наливаємо в неї кефір, вбиваємо яйце і солимо до смаку.
Збиваємо всі компоненти за допомогою віночка або вилочки і поступово вводимо борошно, що просіює. Після того, як воно стане густіти, нам необхідно підготувати робочу поверхню, підсипаємо борошна і викладаємо на нього наше тісто. Місимо його стільки часу, поки воно не перестане липнути до рук і за консистенцією вийде густим і еластичним. Але тільки не перестарайтеся, бо може стати занадто густим і тугим. Тоді працювати з ним просто не можливо.
Готове тісто накриваємо рушником і прибираємо хвилин на 30 у холодильник, можна потримати трохи довше. Далі, формуємо довгу ковбаску і поділяємо на десять рівних частин, які розкочуємо та ліпимо чебуреки. Все дуже просто, удачі вам у приготуванні.
Заварне тісто для чебуреків
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки
- вода окріп — 1,5 склянки
- яйце куряче – 1 шт
- вершкове масло – 30 гр
- рослинна олія – 2 ст. л
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Борошно в цьому рецепті засипаємо в комбайн, туди ж додаємо сіль та олію, перемішуємо. А вершкове масло кладемо в окріп і даємо йому розтанути, після чого вливаємо тонким струмком у суміш і туди ж вбиваємо куряче яйце і доводимо до однорідності.
Тісто вийшло дуже м’яке, еластичне, ніжне. Небагато підмішуємо його на чистому столі без додавання борошна, оскільки воно вже не липне. Після чого загортаємо в харчову плівку і забираємо на півгодини в холодильник.
Цей рецепт тесту багато хто вважає ідеальним, воно підходить не тільки для чебуреків, але і для вареників, пельменів і галушок. Готуйте для здоров’я.
Тісто для чебуреків на мінералці
Інгредієнти:
- Вода мінеральна – 500 мл
- яйця – 2 шт
- борошно – 8 склянок
- цукор – 4 чайні ложки
- сіль – 2 ч. л.
Спосіб приготування:
У чашку наливаємо мінеральної води, туди ж додаємо цукор, сіль та яйце. Все ретельно перемішуємо за допомогою віночка. Після чого просіюємо в моєму випадку в тазик борошно, проробляємо в ньому посередині заглиблення та заливаємо суміш на водній основі. І починаємо замішувати руками тісто.
Після того, як воно перестане липнути до рук, викладаємо його на підготовлений стіл і доводимо до готовності, тобто ретельно проминаємо і робимо, таким чином, еластичнішим. Далі загортаємо його в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
Чебуреки на такому тесті виходять просто дивовижними. Спробуйте та напишіть у коментарях свої враження.
Рецепт тіста на окропі
Інгредієнти:
- Окріп – 150 мл
- борошно – 500 гр
- яйця курячі – 3 шт
- олія соняшникова – 2 ст. ложки
- сіль – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
У глибоку миску всипаємо борошно, що просіює, і туди ж вливаємо крутий, підсолений однією чайною ложкою солі окріп і перемішуємо.
Далі додаємо три яйця, дві столові ложки соняшникової олії та доводимо до однорідної консистенції за допомогою ретельного замішування.
Ось таке тісто має вийти, яке практично не липне до рук. Накриваємо його кришечкою та залишаємо на 20-30 хвилин у спокої.
Дуже смачне тісто на чебуреки з додаванням молока
Інгредієнти:
- Борошно – 3 склянки
- молоко – 200 гр
- яйце – 1 шт
- рослинна олія – 2 ст. ложки
- сіль – 2 щіпки.
Спосіб приготування:
Нам знадобиться так само, як і в попередніх рецептах глибока миска, в яку наливаємо молоко, вбиваємо яйце, додаємо сіль, олію, після чого збиваємо все за допомогою віночка до отримання однорідної маси.
Тепер починаємо поступово всипати борошно, що просіює, і одночасно замішувати тісто. У той момент, коли вже буде важко в мисці його місити, викладаємо весь ком на присипаний мукою стіл і починаємо добре проминати його руками. Єдине не переборщити, інакше воно вийде надто туге.
Накриваємо наше тісто рушником або харчовою плівкою та залишаємо його на півгодини. Після цього застосовуємо його за призначенням.
Тісто для чебуреків на пиві
Інгредієнти:
- Борошно – 500 гр
- пиво – 250 мл
- яйце – 1 шт
- сіль – 1 чайна ложка без гірки.
Спосіб приготування:
Вбиваємо в миску одне яйце, до нього туди додаємо сіль і добре перемішуємо.
Далі всипаємо борошно, що просіює, і вливаємо пиво.
Тепер все ретельно перемішуємо до того моменту, поки вся маса стане відносно густою.
Виймаємо тісто з миски та доводимо його до однорідності вже на підготовленій поверхні присипаним борошном, щоб воно вийшло як на фото.
Ось ще був один невигадливий, в принципі легкий і швидкий гідний рецепт.
Як приготувати листкове тісто
Інгредієнти:
- Борошно – 3 склянки
- рослинна олія – 50 гр
- вода – 100 гр
- горілка – 1 чарка
- яєчний жовток – 1 шт
- сіль – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
У склянку наливаємо горілку, додаємо жовток, сіль, воду та ретельно перемішуємо.
Далі просіюємо борошно в глибоку миску, вливаємо тоненьким струмком отриману суміш і одночасно доводимо до стану у вигляді пластівців.
Тепер вводимо олію і замішуємо тісто. Як уже було описано вище, у попередніх рецептах, справу доводити до кінця краще на підготовленому столі, так наше тісто виходить еластичним, після чого загортаємо його в пакетик і прибираємо в холодильник хвилин на 30. А далі готуємо чебуреки, які виходять дуже апетитними та смачними .
Тісто для чебуреків на холодній воді (відео)
За цим рецептом тісто виходить хрумке і дуже тонке, але є дуже важливий момент, потрібно воду перед використанням протримати в холодильнику приблизно дві години.
Смачного!!!