Курячий суп у мультиварці з овочами

Курячий суп у мультиварці з овочами

Просте та смачне перше блюдо з курячим м'ясом на обід. Лінивий рецепт з гомілок, приготовлений в апараті, з обсмаженою цибулею та морквою. Страва з додаванням консервованих томатів, картоплі та кабачків, приправлена простими спеціями. Готування відбувається без вашої участі, достатньо завантажити всі інгредієнти в техніку, виставити час і дочекатися закінчення режиму. Ситне частування подається із зеленню, і за бажанням з хлібними грінками

інгредієнти

  • Гомілки, стегна – 3-4 шт.
  • Вермішель – 5 ст. л.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква, цибуля – по 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Томати очищені у своєму соку – 500 гр.
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Олія – 2 ст. л.

Приготування супу з вермішелью в мультиварці

Курячий суп у мультиварці з овочамиКурячий суп у мультиварці з овочами

Ріжемо цибулю, картоплю, кабачок, і моркву

Якщо кабачок молодий, то шкірку залишаємо, моркву можна потерти, я ж усі овочі ріжу соломкою

Курячий суп у мультиварці з овочами

У чашу мультиварки наливаємо масло

Курячий суп у мультиварці з овочами

Вибираємо режим – жарка, продукти – овочі, натискаємо старт, чекаємо 3 хвилини, щоб олія нагрілася

Курячий суп у мультиварці з овочами

Закладаємо всі овочі одночасно, обсмажуємо 5-7 хвилин

Курячий суп у мультиварці з овочами

Через 10 хв. вимикаємо режим смаження, додаємо помідори, роздавлюємо, перемішуємо

У мене банку 750 г, тому кладу не всі

Курячий суп у мультиварці з овочами

Кладемо куряче м'ясо

Курячий суп у мультиварці з овочами

Додаємо столову ложку солі, і чорний мелений перець

Курячий суп у мультиварці з овочами

Заливаємо двома літрами окропу, закриваємо кришку

Гаряча вода для того, щоб не утворювалася пінка

Курячий суп у мультиварці з овочами

Готуємо на режимі – суп, зменшивши час до – 45 хв.

Курячий суп у мультиварці з овочами

Програма в мультиварці закінчена, додаємо дрібну вермішель, залишаємо на підігріві – 10 хвилин

Курячий суп у мультиварці з овочамиКурячий суп у мультиварці з овочами

Час приготування вийшов, курячий суп готовий, додаємо сметану, прикрашаємо зеленню, подаємо на стіл.

Суп з куркою та вермішеллю у мультиварці

Готувати подібні рецепти нескладно, але це може завдати чимало клопоту людям, які лише починають свою кулінарну пригоду.

Існує широко поширена думка, що найсмачніші супи готують з декількох видів м'яса, наприклад з яловичини або індички. Його секрет у правильній кількості та якості овочів, а головне у тривалому та повільному приготуванні.

Читайте також:  Млинці на масляну — смачні рецепти

Пам'ятайте, що суп у мультиварці має варитися довго, 2 години абсолютний мінімум. Також важливо облити м'ясо холодною водою та повільно нагріти його із самого початку. Якщо швидко нагріти воду до точки кипіння, білок розтане, і весь смак і аромат залишаться в м'ясі, замість повільно проникнути в суп.

Зазвичай його готують у більшій кількості, щоб зберегти наступного дня. Якщо ви не плануєте перетворювати його на томатний або інший суп, розігрійте його повільно та не помішуючи подавайте на стіл.

Склад інгредієнтів:

  • М'ясо курки – 500 г
  • Вермішель – 100 грн.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль, чорний перець, петрушка, селера – за смаком
  • Цибуля-порей – 3 листи (включаючи темно-зелену частину)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гілочка любистока (за бажанням)

Готуємо курячий суп по кроках з фото

Ретельно вимийте м'ясо. Зніміть шкірку, щоб бульйон не був надто жирним (можна зняти лише з шиї), перекласти в каструлю, залити трьома літрами води.

Поставте каструлю з куркою на плиту і повільно нагрійте, поки вода не почне злегка міхуритися (ви також можете залишити м'ясо у воді на годину перед приготуванням, потім злийте воду, налийте нову і приступайте до приготування).

На поверхні проточної води почнуть утворюватися накипи – їх можна видалити шумівкою або залишити (у них накопичується цінний колаген).

Викладіть у курячий суп очищені та нарізані дрібнішими частинами овочі – морква, петрушку та селера, а також промите листя цибулі-порею та савойську капусту.

Ви можете опустити капусту – однак, якщо ви додасте її невелику кількість, це покращить смак у мультиварці, а надто велика кількість додасть бульйону гіркоту, тому достатньо покласти небагато.

Додайте в чашу промиті гілочки петрушки, якщо вона у вас є це теж гілочка любистка.

Додайте в курячий відвар цибулю. Якщо є можливість, попередньо очищаємо від шкірки та смажимо на плиті. Ви також можете додати цибулю в мультиварку, не обсмажуючи, але залишивши її в шкірці.

Всипати в суп перець горошком і велику дрібку солі. Гасити 3-4 години під відкритою кришкою.

До страви з куркою подати локшину, відварену у підсоленій воді, додати нарізану кубиками курку, моркву, і посипати свіжомеленою петрушкою. У тарілки можна додати свіжі грінки.

Курячий суп з вермішель у мультиварці

Хочете навчитися готувати основні страви російської кухні? У цьому випадку обов'язково скуштуйте простий рецепт голубців, які можна приготувати різними способами, або рецепт традиційних картопляних пельменів.

Читайте також:  Сушені банани – 5 рецептів, як зробити в домашніх умовах

У списку улюблених страв, також знаходиться домашній курячий суп, який найкраще поєднується з вермішеллю ручної роботи.

У нас є для вас кілька порад, які зроблять приготування у мультиварці набагато простіше.

Які овочі можна покласти у суп?

Рецепти приготування з курки часто передається з покоління в покоління. Нічого незвичайного! Це не тільки один із найсмачніших російських супів, але й гарний бульйон, який можна з успіхом використати для приготування інших страв.

  • Простий спосіб ідеального частування, включає переважно класичні інгредієнти, так звані овочі, тобто: морква, корінь петрушки, бульба селери і легка частина цибулі-порею.
  • Крім того, один із способів приготувати смачний суп – це обсмажена цибуля, її так само можна заздалегідь обсмажити на сковороді.
  • Занадто багато води для доданої кількості м'яса може бути причиною того, що ваш суп стане слабким на смак, розбавленим та недостатньо насиченим.

Як приготувати суп у мультиварці за традиційним рецептом, з куркою чи іншим м'ясом.

Не забувайте, що м'ясо слід ЗАВЖДИ опускати у чашу з холодною водою. Це дуже важливо! У кожному рецепті вказується необхідність збирання пінки, тобто характерні білі або сіруваті нальоти на поверхні мультиварки.

Правило просте: намагайтеся робити суп із різних видів м'яса. Завдяки цьому страва в мультиварці набуде багатовимірного аромату.

Ви вже знаєте рецепт домашнього курячого чи м'ясного супу, що далі? Кожен традиційний спосіб підкреслює порядок, в якому окремі інгредієнти додаються в чашу.

Спочатку варто варити м'ясо кілька хвилин, а вже потім додавати в мультиварку заздалегідь приготовлені овочі.

Невелика порада: не перестарайтеся з кількістю моркви. Справді, класичний суп складно уявити без шматочків моркви, але якщо їх буде занадто багато, то страва набуде характерного солодкуватого смаку.

Ключ до успіху є правильний баланс усіх інгредієнтів. Після того, як будуть додані необхідні овочі, саме його заправити.

Домашній курячий суп у мультиварці редмонд

Основою першої страви є грамотно підібрані спеції для бульйону.

  • Насамперед вибирайте класику, тобто сіль та перець.
  • Не забувайте, що наявність лаврового листа та запашного перцю в мультиварці просто необхідна, ці приправи завжди варто мати в домашній коморі.
  • Супи з курки добре поєднуються з гілочками свіжої петрушки, деякі додають у киплячий відвар ще й гілочку любистока.

Спосіб заправки та кількість спецій слід коригувати на свій розсуд при подачі.

Курячий суп з картоплею та локшиною в мультиварці

Я готую велику кількість їжі за один раз, потім поділяю його на дрібніші порції і заморожую. Таким чином, блюдо можна зберігати довгий час.

Читайте також:  Холодний борщ або Холодник. Як приготувати смачний літній суп з буряка. 6 рецептів пальчики оближеш.

Набір продуктів:

  • вода – я завжди використовую фільтровану воду
  • Курка – 400 гр.
  • Одна велика морква
  • Петрушка (корінь)
  • Шматок селери
  • Два, три лаврові листи
  • П'ять зерен запашного перцю
  • Сіль – 2 год.

Покрокове приготування рецепту

Один із головних секретів супів із куркою – це його повільне приготування.

Не дозволяйте бульйону закипати дуже швидко – він повинен ледве булькати, такий спосіб приготування гарантує, що ваш бульйон буде прозорим.

Коли вода з м'ясом закипає, відбувається так званий накип, якого я вже деякий час не збираю – вона впаде на дно каструлі до того, як звариться бульйон, і негативно не вплинуть на його прозорість.

У чашу кладемо вимиті та очищені овочі.

Нагадаю, що ми не очищаємо цибулю від усіх шарів, а лише видаляємо зовнішні брудні частини та обсмажуємо їх на плиті або запікаємо у духовці.

Відразу після овочів, додаємо всі спеції, частково прикриваємо каструлю кришкою і зменшуємо температуру так, щоб киплячий суп, весь час був у стані, що злегка закипає.

Якщо бульйон у мультиварці вийшов занадто рідким, не накривайте його, щоб надлишки води випарувалися. Після остигання в холодильнику, він перетворюється на кисіль.

Подаємо суп з тонкою яєчною локшиною, шматочком вареної моркви, і дрібно різаною петрушкою.

Якщо ви хочете зібрати жир з його поверхні, то найпростіше це зробити, коли він охолоне, а жир затвердіє, потім можна без проблем зібрати його ложкою.

DvaGusya