Просте та смачне перше блюдо з курячим м'ясом на обід. Лінивий рецепт з гомілок, приготовлений в апараті, з обсмаженою цибулею та морквою. Страва з додаванням консервованих томатів, картоплі та кабачків, приправлена простими спеціями. Готування відбувається без вашої участі, достатньо завантажити всі інгредієнти в техніку, виставити час і дочекатися закінчення режиму. Ситне частування подається із зеленню, і за бажанням з хлібними грінками
інгредієнти
- Гомілки, стегна – 3-4 шт.
- Вермішель – 5 ст. л.
- Картопля – 3 шт.
- Морква, цибуля – по 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Томати очищені у своєму соку – 500 гр.
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Олія – 2 ст. л.
- Приготування супу з вермішелью в мультиварці
- Суп з куркою та вермішеллю у мультиварці
- Готуємо курячий суп по кроках з фото
- Курячий суп з вермішель у мультиварці
- Які овочі можна покласти у суп?
- Домашній курячий суп у мультиварці редмонд
- Курячий суп з картоплею та локшиною в мультиварці
- Покрокове приготування рецепту
Приготування супу з вермішелью в мультиварці
Ріжемо цибулю, картоплю, кабачок, і моркву
Якщо кабачок молодий, то шкірку залишаємо, моркву можна потерти, я ж усі овочі ріжу соломкою
У чашу мультиварки наливаємо масло
Вибираємо режим – жарка, продукти – овочі, натискаємо старт, чекаємо 3 хвилини, щоб олія нагрілася
Закладаємо всі овочі одночасно, обсмажуємо 5-7 хвилин
Через 10 хв. вимикаємо режим смаження, додаємо помідори, роздавлюємо, перемішуємо
У мене банку 750 г, тому кладу не всі
Кладемо куряче м'ясо
Додаємо столову ложку солі, і чорний мелений перець
Заливаємо двома літрами окропу, закриваємо кришку
Гаряча вода для того, щоб не утворювалася пінка
Готуємо на режимі – суп, зменшивши час до – 45 хв.
Програма в мультиварці закінчена, додаємо дрібну вермішель, залишаємо на підігріві – 10 хвилин
Час приготування вийшов, курячий суп готовий, додаємо сметану, прикрашаємо зеленню, подаємо на стіл.
Суп з куркою та вермішеллю у мультиварці
Готувати подібні рецепти нескладно, але це може завдати чимало клопоту людям, які лише починають свою кулінарну пригоду.
Існує широко поширена думка, що найсмачніші супи готують з декількох видів м'яса, наприклад з яловичини або індички. Його секрет у правильній кількості та якості овочів, а головне у тривалому та повільному приготуванні.
Пам'ятайте, що суп у мультиварці має варитися довго, 2 години абсолютний мінімум. Також важливо облити м'ясо холодною водою та повільно нагріти його із самого початку. Якщо швидко нагріти воду до точки кипіння, білок розтане, і весь смак і аромат залишаться в м'ясі, замість повільно проникнути в суп.
Зазвичай його готують у більшій кількості, щоб зберегти наступного дня. Якщо ви не плануєте перетворювати його на томатний або інший суп, розігрійте його повільно та не помішуючи подавайте на стіл.
Склад інгредієнтів:
- М'ясо курки – 500 г
- Вермішель – 100 грн.
- Морква – 2 шт.
- Сіль, чорний перець, петрушка, селера – за смаком
- Цибуля-порей – 3 листи (включаючи темно-зелену частину)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Гілочка любистока (за бажанням)
Готуємо курячий суп по кроках з фото
Ретельно вимийте м'ясо. Зніміть шкірку, щоб бульйон не був надто жирним (можна зняти лише з шиї), перекласти в каструлю, залити трьома літрами води.
Поставте каструлю з куркою на плиту і повільно нагрійте, поки вода не почне злегка міхуритися (ви також можете залишити м'ясо у воді на годину перед приготуванням, потім злийте воду, налийте нову і приступайте до приготування).
На поверхні проточної води почнуть утворюватися накипи – їх можна видалити шумівкою або залишити (у них накопичується цінний колаген).
Викладіть у курячий суп очищені та нарізані дрібнішими частинами овочі – морква, петрушку та селера, а також промите листя цибулі-порею та савойську капусту.
Ви можете опустити капусту – однак, якщо ви додасте її невелику кількість, це покращить смак у мультиварці, а надто велика кількість додасть бульйону гіркоту, тому достатньо покласти небагато.
Додайте в чашу промиті гілочки петрушки, якщо вона у вас є це теж гілочка любистка.
Додайте в курячий відвар цибулю. Якщо є можливість, попередньо очищаємо від шкірки та смажимо на плиті. Ви також можете додати цибулю в мультиварку, не обсмажуючи, але залишивши її в шкірці.
Всипати в суп перець горошком і велику дрібку солі. Гасити 3-4 години під відкритою кришкою.
До страви з куркою подати локшину, відварену у підсоленій воді, додати нарізану кубиками курку, моркву, і посипати свіжомеленою петрушкою. У тарілки можна додати свіжі грінки.
Курячий суп з вермішель у мультиварці
Хочете навчитися готувати основні страви російської кухні? У цьому випадку обов'язково скуштуйте простий рецепт голубців, які можна приготувати різними способами, або рецепт традиційних картопляних пельменів.
У списку улюблених страв, також знаходиться домашній курячий суп, який найкраще поєднується з вермішеллю ручної роботи.
У нас є для вас кілька порад, які зроблять приготування у мультиварці набагато простіше.
Які овочі можна покласти у суп?
Рецепти приготування з курки часто передається з покоління в покоління. Нічого незвичайного! Це не тільки один із найсмачніших російських супів, але й гарний бульйон, який можна з успіхом використати для приготування інших страв.
- Простий спосіб ідеального частування, включає переважно класичні інгредієнти, так звані овочі, тобто: морква, корінь петрушки, бульба селери і легка частина цибулі-порею.
- Крім того, один із способів приготувати смачний суп – це обсмажена цибуля, її так само можна заздалегідь обсмажити на сковороді.
- Занадто багато води для доданої кількості м'яса може бути причиною того, що ваш суп стане слабким на смак, розбавленим та недостатньо насиченим.
Як приготувати суп у мультиварці за традиційним рецептом, з куркою чи іншим м'ясом.
Не забувайте, що м'ясо слід ЗАВЖДИ опускати у чашу з холодною водою. Це дуже важливо! У кожному рецепті вказується необхідність збирання пінки, тобто характерні білі або сіруваті нальоти на поверхні мультиварки.
Правило просте: намагайтеся робити суп із різних видів м'яса. Завдяки цьому страва в мультиварці набуде багатовимірного аромату.
Ви вже знаєте рецепт домашнього курячого чи м'ясного супу, що далі? Кожен традиційний спосіб підкреслює порядок, в якому окремі інгредієнти додаються в чашу.
Спочатку варто варити м'ясо кілька хвилин, а вже потім додавати в мультиварку заздалегідь приготовлені овочі.
Невелика порада: не перестарайтеся з кількістю моркви. Справді, класичний суп складно уявити без шматочків моркви, але якщо їх буде занадто багато, то страва набуде характерного солодкуватого смаку.
Ключ до успіху є правильний баланс усіх інгредієнтів. Після того, як будуть додані необхідні овочі, саме його заправити.
Домашній курячий суп у мультиварці редмонд
Основою першої страви є грамотно підібрані спеції для бульйону.
- Насамперед вибирайте класику, тобто сіль та перець.
- Не забувайте, що наявність лаврового листа та запашного перцю в мультиварці просто необхідна, ці приправи завжди варто мати в домашній коморі.
- Супи з курки добре поєднуються з гілочками свіжої петрушки, деякі додають у киплячий відвар ще й гілочку любистока.
Спосіб заправки та кількість спецій слід коригувати на свій розсуд при подачі.
Курячий суп з картоплею та локшиною в мультиварці
Я готую велику кількість їжі за один раз, потім поділяю його на дрібніші порції і заморожую. Таким чином, блюдо можна зберігати довгий час.
Набір продуктів:
- вода – я завжди використовую фільтровану воду
- Курка – 400 гр.
- Одна велика морква
- Петрушка (корінь)
- Шматок селери
- Два, три лаврові листи
- П'ять зерен запашного перцю
- Сіль – 2 год.
Покрокове приготування рецепту
Один із головних секретів супів із куркою – це його повільне приготування.
Не дозволяйте бульйону закипати дуже швидко – він повинен ледве булькати, такий спосіб приготування гарантує, що ваш бульйон буде прозорим.
Коли вода з м'ясом закипає, відбувається так званий накип, якого я вже деякий час не збираю – вона впаде на дно каструлі до того, як звариться бульйон, і негативно не вплинуть на його прозорість.
У чашу кладемо вимиті та очищені овочі.
Нагадаю, що ми не очищаємо цибулю від усіх шарів, а лише видаляємо зовнішні брудні частини та обсмажуємо їх на плиті або запікаємо у духовці.
Відразу після овочів, додаємо всі спеції, частково прикриваємо каструлю кришкою і зменшуємо температуру так, щоб киплячий суп, весь час був у стані, що злегка закипає.
Якщо бульйон у мультиварці вийшов занадто рідким, не накривайте його, щоб надлишки води випарувалися. Після остигання в холодильнику, він перетворюється на кисіль.
Подаємо суп з тонкою яєчною локшиною, шматочком вареної моркви, і дрібно різаною петрушкою.
Якщо ви хочете зібрати жир з його поверхні, то найпростіше це зробити, коли він охолоне, а жир затвердіє, потім можна без проблем зібрати його ложкою.