Борщ гарячий – 6 класичних рецептів

Одними з різновидів супів є борщ. Це — страву з буряка, своєрідний борщ. Особливою популярністю користується у зимовий період.

Вважається, що це блюдо має українські коріння, а також литовсько-білоруські. Хто б не винайшов це приголомшливе страву, він зробив справжній подарунок для світової кулінарії.

Як водиться, варіацій приготування гарячого і борщів зелених досить багато, кожен інгредієнт надає страві особливого смаку і колорит. Сьогодні ми поділимося з Вами 6 класичними рецептами чудового супу в гарячому вигляді. Так само пропоную оцінити рецепти Збірної м’ясної солянки.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

Борщ гарячий з м’ясом

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

Інгредієнти:

  • Яловичина охолоджена – 500 г;
  • Томатний сік – 1 ст.;
  • Буряк – 2 шт (великих);
  • Картопля – 5 шт.;
  • Морква – 1 шт. (велика);
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Рослинне масло – 3 ст. л.;
  • Зелень кропу– 1 пучок;
  • Сіль – за смаком;
  • Чорний перець – за смаком.
  • Вода – 3 літри.

Спосіб приготування:

1. Готуємо бульйон, нарізаємо м’ясо на шматки, складаємо їх каструлю і заливаємо холодною водою. каструлю з інгредієнтами на вогонь. Через час обваривавшуюся піну збираємо з допомогою шумівки або ложки. Зменшіть вогонь і варіть бульйон 1,5 години.

2. Картопля очистіть від шкірки. Наріжте його соломкою або невеликими шматочками. Додайте картоплю в бульйон. Варіть 20 хвилин до м’якості картоплі.

3. Поки вариться картопля, очистіть і натріть на тертці моркву. Також наріжте цибулька. Обсмажте їх на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору

4. Очистіть, помийте буряк натріть на тертці. Обсмажимо її на сковорідці з олією під закритою кришкою, поки вона не стане м’якою, приблизно 10 хвилин

5. Потім влийте в сковороду томатний сік. Тушкуйте все разом ще 10 хвилин, поки заправка не стане густа.

6. В бульйон, коли картопля готовий, додайте обсмажені цибулю і моркву. А потім бурякову заправку

7. Варимо все разом близько 15 хвилин. Додаємо за смаком сіль, перець і лавровий лист.

8. Зелень дрібно наріжемо і також додамо в каструлю. Варимо ще 2-3 хвилини.

9. Потім вимкніть плиту і залиште постояти близько півгодини. Розлийте гаряче блюдо по тарілках. Подавайте разом зі сметаною. Приємного апетиту.

Суп з покроковими фото

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

Інгредієнти:

  • М’ясний бульйон – 2,5 літра;
  • Буряк — 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Картопля – 5 шт.;
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • Цукор – за смаком;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Томатна паста – 2 столові ложки;
  • Лавровий лист – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Буряк з морквою очищаємо і натираємо на крупній тертці.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

Картопля також очищаємо і ріжемо на кубики середньої величини.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

На сковорідці на рослинній олії в першу чергу обсмажуємо ріпчаста цибулька до золотистого кольору, а потім сюди ж кладемо моркву, обсмажуємо її протягом 2 – 3 хвилин, після туди ж вносимо буряк і продовжуємо тушкувати. Все заправляємо томатною пастою, ретельно перемішуємо і залишаємо на вогні ще на хвилину. Всипаємо цукор, перець і сіль за смаком.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

В окремій каструлі м’ясний бульйон доводимо до кипіння, відпускаємо туди нарізану кубиками картоплю і варимо до готовності.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

Вносимо в каструлю нашу овочеву піджарку, лаврушку і варимо ще протягом 5 хвилин.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

Коли наша страва готова, то розливаємо його по порційних тарілках, посипаємо петрушкою і заправляємо сметаною.

Рецепт з бадиллям

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

Інгредієнти:

  • Буряк з бадиллям – 350 г;
  • Цибуля ріпчаста – 80 г;
  • Цибулю зелений – 50 гр.;
  • Картопля – 200 г;
  • Морква – 80 г;
  • М’ясний бульйон – 2 л;
  • Сіль, перець і зелень – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Зваримо м’ясний бульйон з приготовленої яловичини.

2. Почистимо і поріжемо тонкою соломкою буряк і моркву.

3. Ріпчаста цибулька шаткуємо невеликими кубиками.

4. Картопля також помиємо, почистимо і поріжемо.

5. Дрібно порубаємо зелений лук і бурякову гичку.

6. Далі на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії обсмажимо цибулю ріпчасту, потім додамо до нього моркву.

7. Поки овочі обсмажуються, відпустимо в киплячий бульйон картоплю і зваримо.

8. За 10 хвилин до готовності картоплі додаємо в суп тертий буряк, через деякий час слідом за нею – бадилля.

9. Варимо ще хвилин 10 і кладемо в нього піджарку, зелень, лавровий лист, поперчити і посолити.

10. Після цього дайте свекольнику настоятися під кришкою деякий час.

11. Щоб приготувати цей суп з бадиллям, класичний рецепт несильно доведеться поміняти.

Гарячий борщ з куркою

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

Інгредієнти:

  • Курка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Томатна паста – 1ст. ложка
  • Сіль і чорний перець – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Сметана.

Спосіб приготування:

1. Підготувати м’ясо. Кладемо в каструлю курку і заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і чекаємо закипання. Як тільки бульйон закипає, знімаємо пінку, встановлюємо повільний вогонь і солимо. Варимо курку до готовності.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

2. В цей час готуємо інші складові. Беремо цибулину, очищаємо його від лушпиння і моєму під проточною водою. Далі дрібно нарізаємо. Чистимо моркву від шкірки, добре промиваємо. Далі морква нашинкуем тонкою соломкою. Буряк очищаємо, миє і нарізаємо тонкою соломкою.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

3. Беремо сковороду, наливаємо трохи масло і добре розігріваємо. На розігріту сковороду слід викладаємо порізані цибулю і моркву. Тепер необхідно додати в сковороду до овочів і буряк. Після чого обсмажуємо, постійно помішуючи.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

4. На сковороду додають томатну пасту і гарячий бульйон. Сковороду потрібно накрити кришкою і залишити гаситися на повільному вогні до тих пір, поки буряк не приготується.

5. Картопля очищаємо від шкірки, добре промиваємо та нарізаємо кубиками. Картоплю кладемо в м’ясний бульйон, коли курка буде вже готова.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

6. Варимо бульйон протягом 5-7 хвилин, потім висипаємо в каструлю обсмажені овочі. Варимо до готовності, а перед зняттям з плити в нього потрібно внести зелень і лавровий лист.

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

7. Необхідно дати страві настоятися протягом 1-1,5 годин, і тоді він готовий до вживання. Його потрібно розлити по тарілках і додати трохи сметани.

Класичний борщ без м’яса

Свекольник горячий - 6 классических рецептов

Інгредієнти:

  • Буряк – 250-350 гр.
  • Морква – 150-200 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Помідори – 400 гр.
  • Цибуля – 70 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. ложки
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Сметана – 100-200 гр.
  • Зелень – 0,5 пучка
  • Лаврове листя – 2-3 аркуша.

Спосіб приготування:

1. Готуємо овочі: почистивши і промивши буряк і моркву натираємо на крупній тертці, картоплю так само промивши нарізаємо скибочками, цибуля тонко режим.

2. Ошпарюємо помідори окропом і знімаємо шкірочку, дрібно кришимо.

3. На добре розігрітій сковороді на рослинному маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

4. Потім сюди ж додаємо моркву, смажимо ще протягом 2 – 3 хвилин, туди ж відправляємо буряк і продовжуємо обсмажувати, далі додаємо помідори й тушкуємо – 5-7 хвилин.

5. Тим часом в окремій каструлі доводимо воду до кипіння, далі відпускаємо туди нарізану кубиками картоплю і варимо до готовності.

6. Додаємо цукор, перчимо і солимо за смаком,

7. Після цього відправляємо в каструлю нашу овочеву піджарку, додаємо лаврушки і варимо ще протягом 5 хвилин.

8. При подачі заправляємо зеленню і сметаною. Приємного апетиту.

Відео про те, як приготувати смачний борщ з яйцями

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: