Грибний суп з пшоном – рецепт

Коли звичайні перші страви набридають, і хочеться чогось оригінального, приходить час приготувати ароматний грибний суп. Для нього підійдуть будь-які гриби – і свіжі, заморожені і сушені. Якщо лісового такого продукту у вас поки немає, то завжди виручить печериця, адже він доступний у свіжому вигляді круглий рік.

Рецептів існує безліч, на будь-яку фантазію. Корисний дієтичний курячий суп з грибами і пшоном готується просто і дуже швидко. Завдяки крупі він виходить наваристим і поживним. Є і пісний варіант страви – його можна робити без м’яса, на воді. Але смак у будь-якому випадку буде чудовим.

Грибной суп с пшеном - рецепт

Пропонуємо вам нескладний рецепт з фото апетитного пшенного супу з грибами – спробуйте!

Інгредієнти

  • печериці 200 г
  • пшоно 4 ст. л.
  • курячий окорочок 1 шт.
  • картопля 5 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • вода 2.5 л
  • томатна паста 3 ст. л.
  • петрушка 10 г
  • масло вершкове 30 г
  • лавровий лист сушений 2 шт.
  • перець чорний мелений за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 154.8 ккал

Білки: 3.1 р

Жири: 9.7 р

Вуглеводи: 13.2 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп с пшеном - рецепт

    Миємо і ставимо варитися стегенце на 30 хвилин.

  • Грибной суп с пшеном - рецепт

    Картоплю чистимо, ріжемо брусочками і кидаємо в киплячий бульйон з куркою.

  • Грибной суп с пшеном - рецепт

    Натираємо моркву, дрібно шаткуємо цибулю нарізаємо гриби кубиками або пластинками.

  • Грибной суп с пшеном - рецепт

    Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, засипаємо цибулю і моркву пасеруємо до злегка золотистого кольору.

  • Грибной суп с пшеном - рецепт

    Додаємо до овочів гриби, обсмажуємо до м’якості.

  • Грибной суп с пшеном - рецепт

    Промиваємо під проточною водою пшоно і кладемо його в бульйон.

  • Грибной суп с пшеном - рецепт

    У засмажки розмішуємо 3 ст. л. томатної пасти.

  • Грибной суп с пшеном - рецепт

    Кидаємо пасеровані овочі в каструлю, солимо, перчимо і варимо до тих пір, поки картопля не стане м’якою.

  • Грибной суп с пшеном - рецепт

    Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо і наполягаємо 30 хвилин.

При подачі в кожну тарілку кладуть сметану, присипають свіжої порції нарізаною зеленню. Також відмінним доповненням будуть сухарики з білого хліба, обсмажені на сковороді з часником. Приємного апетиту!

Порада: щоб отримати ще більш ніжний і пікантний суп з печерицями, можна додати натертий на тертці плавлений сир і вершки. Покіпятіть 5 хвилин і зняти з плити.

Грибной суп с пшеном - рецепт

Цей рецепт підходить як для каструль, так і для мультиварок. Грибний суп робиться з таких загальнодоступних продуктів, що можна себе тішити їм хоч кожен день. У цього простого у приготуванні страви настільки вишуканий смак і неповторний аромат, що ніхто з тих, хто спробував його не залишиться байдужим.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: