Суп з гарбуза з вершками – рецепт з імбиром і сиром, фото

Осінні дари природи надають господиням масу можливостей порадувати свою сім’ю смачними і корисними стравами. Особливо приємно, що ціни на овочі в сезон так радують, що хочеться готувати їх кожен день. В достатку, а значить, і за низькою ціною на ринках восени гарбуз. Цей овоч не тільки смачний і корисний, але і універсальний. З нього можна приготувати і десерт, і основне блюдо. Приміром, гарбузовий суп ніжної кремової консистенції та приємного вершкового смаку, простий у приготуванні, але в той же час вишуканий. Готується він дуже швидко. Покроковий рецепт з фото вам у цьому допоможе.

Суп из тыквы со сливками - рецепт с имбирем и сыром, фото

Гарбузовий суп з вершками, імбиром і сиром

Таке перше блюдо чудово зігріває взимку, заряджає енергією і приносить користь імунітету.

Інгредієнти

  • гарбуз 500 г
  • корінь імбиру 20 г
  • морква 100 г
  • цибуля 100 г
  • вершки 120 мл
  • сир пармезан 100 г
  • оливкова олія-60 мл
  • вода 500 мл
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 260 ккал

Білки: 7.9 г

Жири: 20.4 р

Вуглеводи: 11.6 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Суп из тыквы со сливками - рецепт с имбирем и сыром, фото

    Підготуйте каструлю з товстим дном. Поставте її на плиту і налийте оливкової олії.

  • Суп из тыквы со сливками - рецепт с имбирем и сыром, фото

    Почистіть і дрібними кубиками покришіть цибулю, відправте його в каструлю. Готуйте протягом декількох хвилин, регулярно помішуючи, поки він не стане напівпрозорим.

  • Суп из тыквы со сливками - рецепт с имбирем и сыром, фото

    Корінь імбиру почистіть і дрібно наріжте або натріть на тертці. Відправте його до цибулі і всі разом обсмажуйте, поки цибуля не підрум’яниться.

  • Суп из тыквы со сливками - рецепт с имбирем и сыром, фото

    Моркву почистіть і наріжте тонкими пластинами поперечно. Відправте її в каструлю до цибулі, перемішайте і обсмажуйте протягом 5 хвилин.

  • Суп из тыквы со сливками - рецепт с имбирем и сыром, фото

    З гарбуза зчистите шкірку, порізати м’якоть на маленькі кубики і теж викладіть в каструлю.

  • Суп из тыквы со сливками - рецепт с имбирем и сыром, фото

    Влийте окріп, дочекайтеся, коли суп почне вирувати, і готуйте на повільному вогні близько 30 хвилин.

  • Суп из тыквы со сливками - рецепт с имбирем и сыром, фото

    Після цього зніміть з плити, і коли страва трохи охолоне, перетворіть його в пюре за допомогою заглибного блендера.

  • Суп из тыквы со сливками - рецепт с имбирем и сыром, фото

    Знову поверніть каструлю на плиту, почекайте, поки закипить, додайте дрібно натертий пармезан. Дайте супу 5 хвилин поваритися.

  • Суп из тыквы со сливками - рецепт с имбирем и сыром, фото

    Тепер влийте вершки, доведіть до появи перших бульбашок, але не кип’ятіть, а тут же зніміть з плити. Посоліть за смаком, дайте трохи настоятися і подавайте до столу.

Порада: якщо немає пармезану, підійде будь-який інший сир твердих сортів. Правда, вже не буде такого насиченого присмаку.

Гарбузовий суп з вершками і беконом

Суп из тыквы со сливками - рецепт с имбирем и сыром, фото

Набагато більш ситним і поживним вийде блюдо, якщо присмачити його м’ясними інгредієнтами. Приміром, беконом.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • білки – 17.1 г;
  • жири – 24.4 м;
  • вуглеводи – 14.5 м;
  • калорійність – 346 ккал.

Інгредієнти

  • гарбуз – 300 г;
  • морква – 100 г;
  • картопля – 150 г;
  • бекон – 100 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • вершки – 250 мл;
  • вершкове масло – 20 г;
  • курячий бульйон – 250 мл;
  • часник – 2 зубки;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. З гарбуза зніміть шкірку і порізати на кубики середньої величини.
  2. Моркву і картоплю почистіть і накришити точно так само, як і гарбуз.
  3. Вилийте в каструлю курячий бульйон і поставте на плиту. Як тільки закипить, киньте в нього подрібнені овочі, дочекайтеся повторного закипання, додайте вершкове масло і варіть на малому вогні 15 хвилин.
  4. З часнику зніміть піну, пропустіть його через чеснокодавку. Поріжте на тонкі скибочки бекон, намажте його часником і розкладіть на деку в один шар. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
  5. В суп, влийте вершки, посоліть і додайте меленого чорного перцю за смаком. З моменту початку кипіння тушкуйте близько 10 хвилин.
  6. Сир натріть на дрібній тертці і всипте в суп. Варіть, постійно помішуючи, поки він не розчиниться.
  7. Зніміть каструлю з плити, дайте трохи охолонути і перетворіть вміст в однорідну масу за допомогою заглибного блендера.
  8. Розлийте суп-пюре по тарілках і в кожну покладіть по кілька шматочків бекону.

Смачніше і красивіше при подачі блюдо буде виглядати, якщо посипати його подрібненою зеленню і запропонувати часникові сухарики.

Порада: щоб суп вийшов дієтичним і ним можна було б нагодувати навіть дитини віком від одного року, замініть вершки попередньо прокип’яченою молоком, а бекон – вареною куркою.

Можна взагалі зробити чисто овочевий гарбузовий суп з вершками. Просто не додавайте туди бекон. Для зручності використовуйте мультиварку. На приготування такої страви часу піде мінімум, і через півгодини після початку заходу ви зможете смачно нагодувати сім’ю. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: