Як приготувати гороховий суп з м’ясом і без – покроковий рецепт з фото, як варити в мультиварці, калорійність

Гороховий суп вважається одним з найбільш ситних страв і відрізняється насиченим смаком і ароматом. Готувати його можна в декількох варіаціях: як у класичній, так і відійшовши від звичної рецептури. У будь-якому випадку виходить смачне перше блюдо, яке позбавить вас від відчуття голоду і зарядить енергією перед важким трудовим днем.

Как приготовить гороховый суп с мясом и без - пошаговый рецепт с фото, как варить в мультиварке, калорийность

Рецепт горохового супу з м’ясом

Класика жанру – бульйон на основі копченостей. Поширившись по дому, аромат цієї страви приверне всю сім’ю, яка з нетерпінням буде чекати можливості дегустації.

Інгредієнти

  • Горох колотий 250 г
  • Копченості (ребра свинячі) 600 г
  • Картопля 600 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква (велика) 1 шт.
  • Лавровий Лист 4 шт.
  • Олія соняшникова 35 мл
  • Перець горошком (запашний і чорний) за смаком
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 226.6 ккал

Білки: 14.6 м

Жири: 10.9 г

Вуглеводи: 17.6 р

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить гороховый суп с мясом и без - пошаговый рецепт с фото, как варить в мультиварке, калорийность

    Залийте холодною водою реберця і поставте каструлю з ними на плиту. При сильному вогні доведіть до моменту закипання, а потім на помірному полум’я варіть під кришкою не менше 40 хвилин. Якщо утворюється пінка, обов’язково знімайте її. Коли м’ясо буде легко відходити від кісток, дістаньте його, остудіть і переберіть. Порвіть на невеликі шматочки.

  • Как приготовить гороховый суп с мясом и без - пошаговый рецепт с фото, как варить в мультиварке, калорийность

    Додайте в бульйон колотий і добре промитий горох (вода у результаті має стати максимально прозорою). Варити його потрібно на середньому вогні до стану практично повної готовності так, щоб бурління йшло неактивно. Не переживайте, що він частково розвариться і перетвориться в пюре – це додасть супу ніжну кремову текстуру.

  • Как приготовить гороховый суп с мясом и без - пошаговый рецепт с фото, как варить в мультиварке, калорийность

    Тим часом займіться чищенням і нарізкою інших інгредієнтів. Коли горох досить провариться, додайте до нього середні кубики картоплі.

  • Как приготовить гороховый суп с мясом и без - пошаговый рецепт с фото, как варить в мультиварке, калорийность

    Через 10 хвилин приступайте до приготування овочевий піджарки. Розжаримо сковорідку, налийте трохи олії, нагрійте. Всипте дрібно нашатковану цибулю-ріпку, доведіть його до стану прозорості і доповніть тертою морквою. Припустіть овочі близько 4 хвилин.

  • Как приготовить гороховый суп с мясом и без - пошаговый рецепт с фото, как варить в мультиварке, калорийность

    Перекладіть в каструлю зажарку і шматочки м’яса. Додайте сіль, улюблені спеції і обов’язково лаврушку з перцем. Останні привнесуть в юшку приємну пряність. Варіть до повної готовності. Подавайте з ложкою жирної сметани.

Порада: замінити копчені ребра цілком можна ковбасою або беконом з легкої прошарком жирку. Або скомбінувати два інгредієнти. Тільки в цьому випадку трохи змінюється послідовність закладки продуктів — спочатку відварюється горох, а після додаються обсмажені на сковороді копченості.

Как приготовить гороховый суп с мясом и без - пошаговый рецепт с фото, как варить в мультиварке, калорийность

Рецепт горохового супу без м’яса

Балувати себе смачною юшкою можна і в піст, досить замінити білок тваринного походження грибами. У цьому випадку блюдо придбає новий відтінок, так і приготувати його можна дуже швидко.

Кількість порцій: 11

Час приготування: 45 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 94.8 ккал;
  • білки – 5.4 м;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 17.3 р.

Інгредієнти

  • свіжі шампіньйони (печериці) – 150-200 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • горох – 200 г;
  • картопля великий – 3-4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 35 мл;
  • зелень, будь-яка свіжа – 1 пучок;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Для того щоб горох гарантовано став м’яким в процесі варіння, замочіть його мінімум на 5 годин у звичайній воді. Він значно розбухне (тому не шкодуйте рідини) і його можна буде пускати в хід.
  2. Злийте гороховий настій, промийте і наберіть чисту воду заново (2 літри). Поставте на плиту і варіть на помірному показнику газу до стану практично готового. Додайте дрібно порізану картоплю.
  3. Через 10 хвилин зробіть стандартну овочеву засмажку з цибулі і моркви. Перекладіть в каструлю. Слідом обсмажте гриби, поки ті не віддадуть достатня кількість вологи і не втратять в розмірі.
  4. Уравновесьте сольовий баланс, додайте спецій. Всипте зелень. Дайте настоятися під кришкою чверть години.

Порада: щоб зробити смак пісного супу більш насиченим, додайте в нього буквально 20 грам сушених грибів, які попередньо запарте окропом. Відвар також використовувати, не забувши процідити.

Как приготовить гороховый суп с мясом и без - пошаговый рецепт с фото, как варить в мультиварке, калорийность

Приготування в мультиварці

Для того щоб зготувати суп в мультиварці, необхідно виконати два етапи. Перший полягає у доведенні до готовності промитого гороху в режимі «Суп» протягом 120 хвилин, а другий — в закладці всіх компонентів і запуску тієї ж програми ще на 1 годину. Буквально за 10 хвилин до закінчення приготування в чашу додаються прянощі. Якщо у вас прилад з функцією скороварки, то будь-боби під тиском можна приготувати значно швидше, ніж на звичайних режимах.

Завдяки докладним описам ні фото, ні відео не знадобляться, але не зайвим буде подивитися, наскільки апетитним виходить страва. Який би ви гороховий суп не приготували — це ситне і доречне до всіх випадків блюдо. Подавайте його або все, або з ложкою сметани або майонезу, в залежності від ситуації. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: