У гонитві за ідеальною формою і бажаючи отримати осину талію, багато хто часто забувають про необхідність раціонально харчуватися. Приготуйте дієтичний грибний суп по цьому рецепту — його можна їсти навіть на вкрай суворих дієтах.
Дієтичний суп з грибами
З приготуванням цієї дієтичного супу легко впоратися, і на це не знадобиться багато часу. Страва вийде ароматним і смачним, додасть вам енергії і сил, до того ж, допоможе збалансувати кількість білка в організмі. Детальні фото допоможуть вам у цьому процесі.
Інгредієнти
- гриби печериці 500 г
- картопля 500 г
- морква 100 г
- ріпчаста цибуля 100 г
- вода 2 л
- олія соняшникова 30 г
На порцію
Калорії: 50.7 ккал
Білки: 1.65 м
Жири: 2.85 м
Вуглеводи: 5.25 р
Кроки 1 годину. 15 хв. Відео-рецепт
Промиваємо і свіжі гриби чистимо, нарізаємо на бруски. Варимо в каструлі з двома літрами води на середньому вогні 30 хвилин.
Цибулину дрібно шаткуємо й обсмажуємо на рослинному маслі (налийте на сковороду буквально 30 грам, цього буде достатньо).
Бульби картоплі і моркву подрібнюємо кубиками і разом з цибулею, додаємо в каструлю до грибів і варимо протягом 30 хвилин.
До завершення варіння можна додати спеції за смаком.
Порада: Якщо ви використовуєте сушені гриби, бажано їх замочити заздалегідь на 1-2 години в 2-х літрах води. Отриманий настій можна буде використовувати як основу бульйону.
Грибний дієтичний суп без картоплі
На думку багатьох, картопля додає сантиметри в талії, що не дає наблизитися до заповітної мети схуднення. Але навіть якщо ви не дотримуєтеся низькокалорійного харчування, вам неодмінно сподобається це легке смачне блюдо.
Час приготування: 35 хвилин
Кількість порцій: 2
Енергетична цінність
- калорійність – 15.6 ккал;
- жири – 0.4 г;
- білки – 1.8 м;
- вуглеводи – 1.6 р.
Інгредієнти
- морква – 50 г;
- цибуля – 20 г;
- гриби печериці – 120 г;
- вода – 500 мл,
- рослинна олія – 2 ст. л;
- сіль – 1 ч. л.;
- зелень за смаком.
Покрокове приготування
- Ретельно моєму морква, чистимо й нарізаємо тонкими кільцями.
- Ставимо каструлю на вогонь. Після закипання води висипаємо в неї моркву і солимо. Залишаємо варити на слабкому вогні 20 хвилин.
- Гриби промиваємо під проточною водою, чистимо і нарізаємо на великі часточки. На розігрітій сковороді з крапелькою масла злегка обсмажуємо гриби і цибулю, порізану на великі кільця.
- Готові запашні овочі кладемо в каструлю і залишаємо нудитися протягом 15 хвилин.
- Коли суп закипів, вимикаємо вогонь і залишаємо страву настоятися кілька хвилин. На завершення можна додати кріп або петрушку за смаком.
Особливості приготування для схуднення
Практично будь-яку страву можна зробити дієтичним, виключивши з нього жирні і шкідливі продукти. Є кілька правил приготування грибного супу, які допоможуть вам у поєдинку із зайвими кілограмами. Для цього слід уникати використання поджарок на різних видах масла, не додавати в суп плавлений сир, як це часто роблять господині, готувати перше з допомогою мультиварок. Всі ці продукти лише додають зайві калорії.
Рецептів приготування перших страв з грибів величезна кількість. Завдяки вмісту корисних амінокислот, лісові плоди анітрохи не поступаються м’ясу та рибі. Такі страви забезпечать нормальну роботу травного тракту і організму в цілому.