Грибний суп — класичний рецепт з фото

Гриби — це відмінний продукт для створення смачних і оригінальних страв. Одне з них — грибний суп. Тільки уявіть цей яскравий приємний аромат, ніжний і в той же час пікантний смак. Такий суп так і навіває спогади про літо. Існує дуже багато рецептів. Готувати страву можна з печериць, білих, підберезників. Гриби поєднуються з різними продуктами: практично з усіма овочами, зеленню, крупами. Буває крем-суп, юшка з перловкою, рисом, спеціями. Класичний рецепт готується тільки з грибів та овочів, без бульйону, тому в складі немає м’яса.

Грибной суп — рецепт классический с фото

Порада: рекомендуємо використовувати свіжі гриби. Сушені та заморожені залиште для інших супів.

Інгредієнти

  • гриби білі 1 кг
  • вода 4 л
  • рослинна олія 60 мл
  • морква 4 шт.
  • картопля 10 шт.
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • вершкове масло 4 ст. л.
  • сіль, перець за смаком
  • сметана або майонез 1 ст. л.

На порцію

Калорії: 58.7 ккал

Білки: 2.3 г

Жири: 1.2 м

Вуглеводи: 9.6 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп — рецепт классический с фото

    Миємо, чистимо й нарізаємо гриби і овочі. Скибочки грибів смажимо на вершковому маслі. Паралельно рубаємо кубиками картоплю. Моркву тремо на крупній тертці, цибулю шаткуємо, викладаємо на сковороду і пасеруємо на олії. Можна класти і інші овочі, але класичний рецепт цього не передбачає.

  • Грибной суп — рецепт классический с фото

    Гриби опускаємо в каструлю з водою, потім додаємо картоплю, після — засмажку з моркви і цибулі.

  • Грибной суп — рецепт классический с фото

    Варимо суп, періодично помішуючи. На цьому етапі його потрібно посолити і додати спеції, якщо необхідно.

  • Грибной суп — рецепт классический с фото

    Через чверть години знімаємо з плити.

Суп подають гарячим, можна заправити його майонезом або сметаною. Іноді список інгредієнтів доповнюють вершками або плавленими сирками.

Грибной суп — рецепт классический с фото

Важливо: готовність супу визначають за картоплі. Вона повинна бути м’якою, але не розвалюватися.

Для наочності можна подивитися фото, але технологія проста і зрозуміла, тому картинки стануть в нагоді хіба що для підвищення апетиту. Суп з грибами, класичний рецепт якого ми навели, стане ще смачніше і насиченим, якщо в нього додати мелконарезанного зелень. Для аромату часто кладуть лавровий лист.

Грибний суп — дуже смачна страва, яке підійде як для повсякденного харчування, так і для святкового столу. Традиційний рецепт не втрачає своєї популярності за рахунок чудового смаку, аромату і відсутності зайвих інгредієнтів.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: