Гороховий суп без картоплі і з картоплею, рецепт, технологічна карта

Гороховий суп – досить популярне в народі блюдо. Він корисний і поживний. Цінуються бобові, насамперед, як джерело білка, клітковини, багатьох необхідних елементів і вітамінів. Цей інгредієнт володіє антиоксидантними властивостями, а також благотворно впливає на роботу імунної і нервової систем.

Гороховый суп без картошки и с картофелем, рецепт, технологическая карта

Як і у будь багатокомпонентного страви, існує кілька варіантів варіння супу на гороховій основі. Є безліч фото і відео, покроково описують технологічний процес готування. В залежності від власних уподобань, можна додавати або прибирати ті чи інші складові, експериментувати і шукати найбільш приємний для себе смак. Можна зварити дуже ситне або приготувати дієтичне пісне страву.

Рецепт горохового супу без картоплі

Як відзначають лікарі-дієтологи, одним з пунктів, яким треба слідувати, щоб налагодити свій раціон, є обмеження вживання в їжу картоплі: не більше 200 г овочу в день (в відвареному або запеченому вигляді). Тому рецепт смачного горохового супу без вищезазначеного інгредієнта буде корисний людям, які стежать за своїм здоров’ям.

Важливо: зазначений обсяг продуктів розрахований на приготування страви в трилітровій каструлі. Якщо хочете зварити більше або менше супу, склад компонентів потрібно збільшувати або скорочувати пропорційно.

Інгредієнти

  • Горох 400 г
  • Куряче м’ясо 300 г
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Вода 2 л
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком

На порцію

Калорії: 64.5 ккал

Білки: 6 р

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 9.3 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп без картошки и с картофелем, рецепт, технологическая карта

    Горох попередньо перебрати і замочити. Залишити на ніч (бобовим потрібно розм’якнути протягом 6-8 годин).

  • Гороховый суп без картошки и с картофелем, рецепт, технологическая карта

    Варимо бульйон на курячої основі. Для цього наливаємо в каструлю воду, додаємо туди підготовлене м’ясо птиці. Після закипання виймаємо шумівкою піну і прикручуємо вогонь.

  • Гороховый суп без картошки и с картофелем, рецепт, технологическая карта

    Тим часом промиваємо горошини за допомогою друшляка. Всипаємо цей інгредієнт в бульйон. Варимо все разом 15-20 хвилин.

  • Гороховый суп без картошки и с картофелем, рецепт, технологическая карта

    Очищаємо овочі і подрібнюємо їх. Цибулю ріжемо дрібними кубиками або півкільцями. Морква пропускаємо через крупну тертку. Додаємо ці компоненти в каструлю. Залишаємо на чверть години.

  • Гороховый суп без картошки и с картофелем, рецепт, технологическая карта

    Зелень дрібно шаткуємо. За 3 хвилини до закінчення готування додаємо її в суп.

  • Гороховый суп без картошки и с картофелем, рецепт, технологическая карта

    Даємо першого страви закипіти і знімаємо його з плити.

Порада: якщо горох не замочувався, його краще зварити окремо до напівготовності, а потім вже додавати в основне блюдо. Враховуйте, що для розм’якшення і повної проварки цього виду бобових у загальній складності необхідно близько 2,5 годин.

Приємного апетиту!

Рецепт горохового супу з картоплею

Більш поживним страва виходить з картоплею. При цьому, якщо курку з попереднього рецепта замінити копченими свинячими реберцями, аромат першого страви буде здатний вразити наповал будь-якого гурмана. Слід врахувати, що калорійність супу стане вище.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 11

Енергетична цінність

  • калорійність – 100.8 ккал;
  • білки – 6.2 м;
  • жири – 5.3 м;
  • вуглеводи – 7 р.

Гороховый суп без картошки и с картофелем, рецепт, технологическая карта

Інгредієнти

  • горох – 250 г;
  • копчені свинячі реберця – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • вода – 2 л;
  • рослинне масло – 3 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Перебираємо горох, промиваємо його і заливаємо водою. Все це потрібно зробити заздалегідь (за 6-8 годин).
  2. У окріп додаємо попередньо оброблені реберця. Знімаємо шумівкою піну, яка утворилася і прикручуємо вогонь до слабкого.
  3. Тим часом потрібно почистити овочі. Картоплю ріжемо брусочками або кубиками середньої величини, цибулю – півкільцями. Морква подрібнюємо, використовуючи крупну тертку. Можна нарізати її тонкою соломкою.
  4. Горох промиваємо під проточною водою. Краще для цього використовувати друшляк.
  5. Всипаємо вищезгаданий інгредієнт в каструлю до ребрышкам і солимо за смаком бульйон. Варимо 20 хвилин на невеликому вогні, поки нічого більше не роблячи.
  6. Картоплю додаємо в каструлю, коли підходить час. Варимо все разом ще 20 хвилин.
  7. Паралельно готуємо зажарку для супу. На сковороду з розігрітою олією викладаємо цибулю і моркву. Смажимо до розм’якшення та набуття ними характерного золотистого відтінку (5-7 хвилин).
  8. Перекладаємо засмажку зі сковороди в каструлю. Перчимо і доводимо суп до готовності на середньому вогні ще протягом 5-7 хвилин. Блюдо знімаємо з плити. Воно вже чекає подачі.

Порада: розмір шматочків, на які дробляться реберця, визначайте самостійно. Краще, якщо вони будуть не дуже великими, а виявляться зручними для вживання в кінцевому блюді.

Приготувати гороховий суп нескладно, особливо сьогодні – в пору, коли є можливість використання мультиварок і інших кухонних гаджетів. Зазначимо, що скороварка може істотно заощадити час готування такого ситного першого страви.

Запропоновані технологічні карти горохового супу з картоплею і без нього підійдуть як людям, що люблять поїсти, так і тим, хто дотримується дієтичного раціону. Вибирайте те, що підходить саме вашій родині, і радуйте своїх близьких смачним обідом.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: