Гороховий суп з копченими крильцями – рецепт з фото, як варити

Горох — просто джерело необхідних організму людини елементів. Він насичений кальцієм і залізом, цинком, калієм, фосфором, магнієм і йодом. Крім цього, до його складу входять багато вітамінів: A, група B (частково), E і PP. Регулярне вживання в їжу горошку знижує рівень холестерину, не дає розвинутися анемії і покращує самопочуття людини в цілому.

Важливий і потрібний для життєдіяльності продукт входить до книги рецептів у всіх куточках нашої планети. Тому кожна господиня повинна знати, як його смачно приготувати, щоб максимально зберегти корисні властивості.

Це цікаво: історія вживання в їжу гороху налічує вже багато століть. Про благотворний вплив цього виду бобових на організм людини знали ще в таких древніх державах, як Індія, Греція, Рим, Єгипет і Китай.

Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

Гороховий суп готувати неважко. Разом з тим, завдяки своїй високій калорійності і поживності, таке блюдо — просто порятунок в холодну пору року. А якщо гарячий суп приготувати з додаванням такого інгредієнта, як копчені курячі крильця, то аромат страви і зовсім закрутить голову будь-кому.
Запропонований рецепт дозволяє дізнатися більше про тонкощі і важливих нюансах цієї страви.

Інгредієнти

  • вода 2 л
  • горох 250 г
  • крильця курячі копчені 400 г
  • картопля 3 шт.
  • солодкий болгарський перець 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 2 шт.
  • олія рослинна 4 ст. л.
  • зелень 1 пучок
  • часник за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 77.6 ккал

Білки: 5.9 м

Жири: 2.8 м

Вуглеводи: 7.3 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

    Колотий горох попередньо потрібно ретельно перебрати і промити під краном за допомогою друшляка. А далі – зернята залити холодною водою і залишити в мисці на 3 години.

  • Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

    Коли настав час приступати до готування, беремо горох, промиваємо його ще раз і перекладаємо в каструлю. Заливаємо чистою водою і ставимо на середній вогонь. Варити бобові, нічого більше не додаючи, потрібно близько 20 хвилин.

  • Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

    Чистимо всі овочі зі списку інгредієнтів. Картоплю нарізаємо середніми кубиками, цибулю – дрібними. Морква і перець ріжемо тонкою соломкою.

  • Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

    Коли закінчаться 20 хвилин, картоплю додаємо в ємність для варіння супу.

  • Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

    Виливаємо в сковороду масло, виставляємо середній вогонь, додаємо цибулю і моркву. Готуємо зажарку 5 хвилин (до появи золотистого відтінку).

  • Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

    Кидаємо туди ж перець і тушкуємо все овочі на плиті ще 3 хвилини. Потім засмажку знімаємо з конфорки.

  • Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

    Коли картопля розм’якшиться, що буде свідчити про його готовність, вміст каструлі потрібно пройтися толкушкой для пюре.

  • Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

    Курячі крильця рубаємо на зручні шматочки. Додаємо їх у майбутній суп. Туди ж додаємо і готову засмажку. Солимо і проварюємо все разом 10 хвилин.

  • Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

    Тим часом дрібно дробимо часник і шаткуємо зелень. Приправляємо ними блюдо за пару хвилин до закінчення.

  • Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

    Приправляємо ними блюдо за пару хвилин до закінчення.

  • Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

    Гороховий суп на основі курячих крилець готовий. Перед подачею бажано залишити його настоюватися під кришкою протягом 15-20 хвилин.

Порада: горох можна брати як колота, так і цілісний. Перший варіант більш привабливий суттєвою економією часу. Такий вибір скорочує тривалість готування вдвічі.

Гороховый суп с копчеными крылышками - рецепт с фото, как варить

Подавати гороховий суп з копченими крильцями радять, приправивши кожну порцію жменею сухариків і ложкою сметани. Це додасть супу ситності.

Незважаючи на те, що є чимало відео і фото, що ілюструють покрокове приготування таких страв, рецепт, запропонований у цій статті, містить оптимальний набір інгредієнтів і перелік нескладних дій. Приготування не забере багато часу, особливо якщо використовувати можливості мультиварок, а результат цілком може перевершити всі очікування. Їжте смачно і різноманітно, тим самим потіште себе і своїх близьких.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: