Гороховий суп з копченою ковбасою – покроковий рецепт з фото, як приготувати в мультиварці і калорійність

Гороховий суп з копченостями – одне з улюблених страв у багатьох сім’ях. Він приваблює своєю густою структурою, насиченістю смакової палітри і надзвичайним ароматом. До всього іншого відмінно допомагає впоратися з відчуттям голоду і зарядитися енергією на весь майбутній день.

Гороховый суп с копченой колбасой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в мультиварке и калорийность

У більшості випадків він вариться на основі копчених м’ясних ребер, однак, не завжди їх можна знайти в магазинах. Але альтернатива є, і сьогодні ми розповімо, як правильно вийти з положення. Оптимальний варіант – це копчена ковбаса або, приміром, копчене м’ясо з прошарком жирку.

Рецепт горохового супу з копченою ковбасою

Не важливо, який саме сорт ковбаси ви виберете: салямі, копчену або напівкопчену – ви все одно зможете смачно нагодувати членів сімейства, та так, що вони попросять ще.

Інгредієнти

  • ковбаса (копчена) 300 г
  • картопля 3 шт. середнього розміру
  • морква 1 шт.
  • горох (подрібнений) 180 г
  • лист лавра 2 шт.
  • олія соняшникова 30 мл
  • перець чорний 3 горошку
  • перець духмяний 3 горошку
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • вода 2 л

На порцію

Калорії: 197.9 ккал

Білки: 8.5 г

Жири: 11.9 м

Вуглеводи: 14.4 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп с копченой колбасой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в мультиварке и калорийность

    Перш ніж починати варити суп, подбайте про підготовку гороху. Для того щоб суп вийшов м’яким і не псував смаку, необхідно дотримуватися одна важлива умова – боби необхідно замочувати. І чим довше, тим краще. Оптимально буде, якщо ви помістіть їх у воду ще з вечора. І тільки після того, як горошини набухнуть, можете закладати в каструлю, залити водою і варити.

  • Гороховый суп с копченой колбасой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в мультиварке и калорийность

    Тепер займіться усіма іншими інгредієнтами. Картоплю добре промийте під проточною водою і очистити. Так само поступите з морквою і цибулею.

  • Гороховый суп с копченой колбасой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в мультиварке и калорийность

    Подрібніть кожен овоч. Особливих рекомендацій тут немає. У всіх супах спосіб нарізки однаковий: соломкою, кубиками або невеликими шматочками.

  • Гороховый суп с копченой колбасой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в мультиварке и калорийность

    Додайте картоплю до гороховому бульйону і варіть до напівготовності.

  • Гороховый суп с копченой колбасой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в мультиварке и калорийность

    Приготуйте засмажку з невеликою кількістю масла, яке після додавання обсмаженої овочевої суміші в суп зніміть з поверхні.

  • Гороховый суп с копченой колбасой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в мультиварке и калорийность

    На тій же сковороді обсмажте ковбасу, яку попередньо наріжте середніми кубиками, не забувши видалити плівку. Додайте трохи солі (ковбасні копчені вироби вже мають солонуватий присмак, тому попередньо спробуйте страва) і лаврушку з декількома видами перцю.

Важливо: коли будете замочувати горох, не шкодуйте воду. Цей продукт досить активно вбирає рідину і збільшується в обсягах, мала кількість води не дасть належного ефекту.

Рецепт горохового супу з сирокопченою ковбасою

Гороховый суп с копченой колбасой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в мультиварке и калорийность

Ще один простий спосіб урізноманітнити суп з горохом – використовувати сирокопчену ковбасу. На відміну від інших копчених «побратимів», у неї тверда структура і особливий смак. А для більш багатого відтінку доповніть суп ще і беконом.

Кількість порцій: 13

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

На 1 порцію доводиться:

  • калорійність – 154.8 ккал;
  • білки – 6.7 м;
  • жири – 8.5 м;
  • вуглеводи – 13 р.

Інгредієнти

  • картопля великий – 3 шт.;
  • морква середнього розміру – 1 шт.;
  • ковбаса сирокопчена – 150 г;
  • горох (подрібнений) – 180 г;
  • бекон сирокопчений – 80 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 25 мл;
  • сіль – за смаком;
  • паприка мелена – на смак;
  • прованські трави – за смаком;
  • кріп, зелень – 1 маленький пучок;
  • вода – 2500 мл

Покрокове приготування

  1. Як у будь-якому рецепті горохового супу з копченою ковбасою, починати необхідно готувати з вимочування гороху. І тільки коли він простоїть не менше 3 годин, засипте його в воду, доведену попередньо до кипіння. Відварюйте до готовності гороху.
  2. Додайте в посуд очищений і нарізаний довільною формою картоплю.
  3. Приготуйте засмажку. Для неї спочатку обсмажте до легкої прозорості цибулю (не наливайте занадто багато масла), додати до нього нарізану соломкою моркву, а після – бекон з ковбасою. Сырокопченое м’ясо наріжте смужками приблизно в 2 см шириною, а ковбасу розділіть спочатку уздовж навпіл, а після наріжте тоненькими півмісяцями.
  4. Перекладіть суміш з сковороди в каструлю, проваріть, спробуйте. Якщо зрозумієте, що солі недостатньо – підсолити. На цьому ж етапі додайте прованські або італійські трави, паприку. Варіть до готовності кожного компонента.
  5. Подавати, притрусивши зеленню, і за бажанням прикрасивши шматочком вареного яйця.

Важливо: якщо ви кладете зелень безпосередньо в каструлю з блюдом, то обов’язково проварити суп хоча б кілька хвилин. Інакше ви просто выльете його вже через день – він просто закисне. Посипайте блюдо кропом прямо в тарілці, порційно.

Приготування в мультиварці

Стандартний спосіб приготування супу на плиті практично нічим не відрізняється від приготування в мультиварці. Якщо не вважати того, що останній метод – більш простий і видатковий по часу.

Якщо ви використовуєте цю диво-дитину, то спочатку обсмажте в чаші овочі і ковбасу (закривати кришку в цьому випадку не потрібно) на режимі «Смаження», а після, помістивши інші інгредієнти, в режимі «Супу»/»Гасіння» готуйте близько 60 хвилин.

Порада: легку бархатистість супу ви зможете надати з допомогою більш тривалої варіння гороху (поки він максимально не розвариться). Після злегка розтовчіть масу товкачиком, або зовсім недовго подрібніть блендером до стану неоднорідного пюре.

Гороховый суп с копченой колбасой - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в мультиварке и калорийность

Не нехтуйте замочуванням гороху. Це найважливіше правило вдалого супу. Всі подробиці приготування дивіться у нас у відео-уроків (або на фото).

Впевнені, що такий супчик не простоїть довго в холодильнику в очікуванні свого часу. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: