Гороховий суп зі свининою – покроковий рецепт з фото, калорійність, як приготувати в мультиварці

Супи на свинині дуже калорійні і густі, але за це ми їх і любимо! Найкраще вони йдуть холодної взимку, так як подібні наваристі страви дуже добре зігрівають і дають багато енергії, але їсти супи на свинині з горохом можна в будь-яку погоду, головне — варити їх правильно і знати міру.

Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

Всі бобові – це прекрасне джерело рослинного білка, і разом зі свининою вони дають відмінний збалансований обід. Для приготування супу беріть м’ясо без жирових прошарків, а якщо варите бульйон для дітей, краще використовувати вторинний. Горошок перед приготуванням необхідно вимочувати в холодній воді кілька годин, а при варінні знімати піну.

Рецепт горохового супу зі свининою

Якщо потрібно терміново зробити щось м’ясне до обіду, а часу на попереднє вимочування гороху у вас немає, зверніться до цього простого рецепту, який вимагає трохи вашої уваги і набір елементарних інгредієнтів, які знайдуться в будь-якому холодильнику!

Інгредієнти

  • вода 2 л
  • 350 г свинина
  • горох колотий 100 г
  • картопля 200 г
  • цибуля 100 г
  • морква 100 г
  • сіль 1 ст. л.
  • лавровий лист 2 шт.
  • перець чорний горошок 3 шт.
  • перець мелений чорний ч. л

На порцію

Калорії: 244.9 ккал

Білки: 4.9 р

Жири: 20.6 р

Вуглеводи: 9.9 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

    Щоб м’ясо швидше зварилася, його краще нарізати невеликими шматочками, кладемо в каструлю з водою, чекаємо до кипіння і варимо близько години, періодично знімаючи пінку. Можна відразу додати лавровий лист і перець горошком. Щоб бульйон вийшов більш ароматним, туди можна насипати порізану моркву і очищену цілу цибулину. Коли бульйон звариться, його необхідно процідити, а м’ясо вийняти і остудити.

  • Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

    В отриманий відвар засипаємо вимитий і висушений горох, тримаємо його 45 хвилин мінімум, не забуваючи знімати піну, яка утворилася в готовому страві вона нам не потрібна.

  • Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

    Поки вариться горох, займаємося нарізкою картоплі. Для супу її прийнято подрібнювати брусочками або соломкою. Щоб картопля не заветрівся, його можна опустити в холодну воду на час, поки готується горох.

  • Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

    Через три чверті години засипаємо в каструлю картоплю і варимо ще 10 хвилин.

  • Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

    Так як суп і так досить калорійний, по цьому рецепту зажарка не робиться. Цибулю і моркву чистимо, миємо й нарізаємо дуже дрібно. Моркву можна натерти на тертці, щоб вона віддала більше кольору. Коли звариться картопля, засипаємо інші овочі і тушкуємо ще 10 хвилин.

  • Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

    В самому кінці солимо і перчимо готовий суп, а потім вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо йому трохи охолонути. Приємного апетиту!

Коли наллєте супчик з разваристым горохом по тарілках, додайте окремо в кожну дрібно порізану свинину, посипте зеленню і покладіть ложку сметани – суп настільки смачний і ароматний, що ваші гості будуть випрошувати рецепт. Калорійність на 100 грам становить близько 98 кКал, що явно не говорить про нього, як про дієтичному, але іноді потрібно балувати себе такими смачними і наваристими стравами!

Гороховий суп зі свининою та копченостями

Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

Якщо у вас в холодильнику виявилися копченості, то це відмінний шанс приготувати супчик, адже горох ідеально поєднується з таким м’ясом! Використовувати для бульйону можна що завгодно: ковбасу, реберця, грудинку і навіть корейку. Найголовніше в цьому інгредієнт – це неповторний і дуже смачний запах!

Порада: копченості ідеально поєднуються із супами-пюре, тому, якщо у вас є бажання і можливість, перебити готову страву блендером!

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • білки: 7.7 г;
  • жири: 28.9 м;
  • вуглеводи: 13 г;
  • калорійність – 342.9 кКал.

Інгредієнти

  • вода – 2 л;
  • свинина-500 г;
  • корейка копчена – 50 г;
  • горох колотий – 200 г;
  • картопля – 150 г;
  • цибуля – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • сіль – 1,5 ст. л.;
  • лавровий лист – 3 шт;
  • кріп – 1 пучок;
  • перець чорний горошок – 4 шт.

Покрокове приготування

  1. Багато домогосподарки замочують горох на ніч, щоб прискорити час варіння, а лікарі часто говорять про те, що ця попередня міра сприяє меншому газоутворення. Перед цим горох потрібно промити, а зайнятися приготуванням супу вже з ранку.
  2. У киплячу воду кладемо порізану на кілька шматків свинину і варимо бульйон протягом 40-50 хвилин на середньому вогні. Накип знімаємо шумівкою або ложкою.
  3. Коли звариться бульйон, м’ясо виймаємо і охолоджуємо в окремій ємності. Моркву і цибулю ріжемо дрібними кубиками, засипаємо в каструлю разом з горохом і варимо протягом 1 години на повільному вогні. Не забувайте знімати пінку і стежити за тим, щоб горох не «втік».
  4. Після закінчення часу додайте в суп порізаний соломкою картоплю і копченості, потім проваріть ще 20 хвилин до готовності. Посоліть і поперчіть за смаком.

При подачі не забудьте додати в кожну тарілку дрібно порізане м’ясо і кріп, скільки – залежить від вашого бажання. У горохового супу з копченостями просто незабутній смак, який можна підтримати за допомогою свіжих грінок або пампушок, приємного апетиту!

Гороховый суп со свининой - пошаговый рецепт с фото, калорийность, как приготовить в мультиварке

Цей рецепт також ідеально підходить для мультиварок і скороварок: засмажку робити не треба, тому досить просто засипати всі інгредієнти в потрібному порядку і в режимі «варка» або «суп довести до готовності. Завдяки покроковому рецептом з фото зварити таке блюдо зможе навіть новачок – сміливо користуйтеся нашими інструкціями, навчальними відео, діліться результатами і частіше готуйте, щоб урізноманітнити своє життя! Удачі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: