Грибний Суп пюре з вершками – рецепт з фото, приготування з картоплею

Вершковий суп-пюре пропонують у багатьох європейських ресторанах. Блюдо відрізняється ніжністю, ароматом і аппетитностью. Завдяки грибам юшка виходить наваристою, адже печериці, лисички, білі, не поступаються за кількістю білка в своєму складі свіжої яловичини. Тому бульйон можна зварити виключно на “лісових дарах” або зробити блюдо жирніше і використовувати різні види м’яса. А легкості супу додадуть свіжі вершки. Такий дивовижний обід буде нескладно готувати вдома навіть недосвідченій господині. Для зручності пропонуємо вам наш покроковий рецепт, а фото будуть надихати і наганяти апетит.

Суп пюре грибной со сливками - рецепт с фото, приготовление с картофелем

Порада: щоб зварити дієтичний обід замість курячого бульйону використовуйте просту очищену або джерельну воду. А печериці замініть на асорті з білих, лисичок та інших видів. Технологія залишиться колишньою.

Грибний суп-пюре з вершками

Інгредієнти

  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • свіжі печериці 300 г
  • курячий бульйон 2.5 л
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • вершки 10% жирності 100 г
  • борошно 2 ст. л.
  • лавровий лист 3 шт.
  • вершкове масло 50 г
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • приправи, прованські трави для перших страв за бажанням

На порцію

Калорії: 65 ккал

Білки: 7.2 г

Жири: 4.9 р

Вуглеводи: 3.5 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Суп пюре грибной со сливками - рецепт с фото, приготовление с картофелем

    З лука зняти лушпиння. Подрібнити. Це можна зробити за допомогою блендера або ножа. Морква також нашаткувати, використовуючи кухонні прилади.

  • Суп пюре грибной со сливками - рецепт с фото, приготовление с картофелем

    Гриби вимити. Нарізати довільним способом. Вітається форма пластинок або поділ печериць на чотири частини. Обсмажити на рослинній олії до м’якої консистенції і легкого золотистого кольору. Гриби перекласти на тарілку, на час відставити в сторону.

  • Суп пюре грибной со сливками - рецепт с фото, приготовление с картофелем

    Сковорідку вимити, обсушити рушником. Змастити рослинним маслом. Розігріти на середньому вогні. Всипати і обсмажити з усіх сторін цибулю до золотистого відтінку. Слідом відправити моркву. Тушкувати 5 хвилин. Загасити вогонь. Відкласти овочеву засмажку.

  • Суп пюре грибной со сливками - рецепт с фото, приготовление с картофелем

    В каструлі, в якій надалі буде варитися суп, розтопити до стану юшки вершкове масло. Всипати туди ж борошно. Збити масу віночком або вилкою до повного розчинення грудочок. Коли це станеться, влити курячий бульйон. Покласти кілька листочків лаврушки. Дочекатися закипання.

  • Суп пюре грибной со сливками - рецепт с фото, приготовление с картофелем

    Коли відвар почне характерно булькати, відправити туди овочеву засмажку. Томити 3-5 хвилин на середньому вогні, не закриваючи кришкою.

  • Суп пюре грибной со сливками - рецепт с фото, приготовление с картофелем

    Слідом кинути гриби (кілька печериць залиште для прикраси). Продовжувати готування ще 3 хвилини. Посолити, поперчити, всипати спецій. Перешкодити інгредієнти.

  • Суп пюре грибной со сливками - рецепт с фото, приготовление с картофелем

    Збити продукти блендером до стану однорідного пюре. Влити вершки, все з’єднати. Загасити вогонь. Дати настоятися юшки 20 хвилин під кришкою.

  • Суп пюре грибной со сливками - рецепт с фото, приготовление с картофелем

    Розлити по тарілках. Прикрасити шматочками грибів. Рекомендується також заправити крем-суп свіжою зеленню.

Залежно від виду основного інгредієнта попередня підготовка буде трохи відрізнятися, адже якісь треба вимочити, а такі як білі, підосичники і лисички досить відварити.

Порада: грибний суп-пюре з вершками подають до столу з домашніми вертутами з м’ясом, плациндами, сухариками або житніми хлібцями. Так як обід насичений, то через півгодини після їжі рекомендується випити склянку прохолодної кип’яченої води.

Приготування з картоплею

Суп пюре грибной со сливками - рецепт с фото, приготовление с картофелем

Рецепт першого страви можна урізноманітнити картоплею. Овоч для супу готують двома способами. Або окремо варять пюре, використовуючи свіже молоко і вершкове масло. Після змішують продукти до однакової маси і додають спільно з овочевою засмажкою. Або плоди кладуть першими в киплячий бульйон і збивають блендером з іншими компонентами. Картопля зробить блюдо ситним. Після такого обіду ви ще довго не зголоднієте.

Ніжний французький крем-суп здивує прекрасним поєднанням продуктів. Подавати таке частування можна не тільки в будні, але і до святкового столу. Гості будуть приємно здивовані.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: