Вершковий суп-пюре пропонують у багатьох європейських ресторанах. Блюдо відрізняється ніжністю, ароматом і аппетитностью. Завдяки грибам юшка виходить наваристою, адже печериці, лисички, білі, не поступаються за кількістю білка в своєму складі свіжої яловичини. Тому бульйон можна зварити виключно на “лісових дарах” або зробити блюдо жирніше і використовувати різні види м’яса. А легкості супу додадуть свіжі вершки. Такий дивовижний обід буде нескладно готувати вдома навіть недосвідченій господині. Для зручності пропонуємо вам наш покроковий рецепт, а фото будуть надихати і наганяти апетит.
Порада: щоб зварити дієтичний обід замість курячого бульйону використовуйте просту очищену або джерельну воду. А печериці замініть на асорті з білих, лисичок та інших видів. Технологія залишиться колишньою.
Грибний суп-пюре з вершками
Інгредієнти
- ріпчаста цибуля 1 шт.
- морква 1 шт.
- свіжі печериці 300 г
- курячий бульйон 2.5 л
- рослинна олія 2 ст. л.
- вершки 10% жирності 100 г
- борошно 2 ст. л.
- лавровий лист 3 шт.
- вершкове масло 50 г
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- приправи, прованські трави для перших страв за бажанням
На порцію
Калорії: 65 ккал
Білки: 7.2 г
Жири: 4.9 р
Вуглеводи: 3.5 м
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
- З лука зняти лушпиння. Подрібнити. Це можна зробити за допомогою блендера або ножа. Морква також нашаткувати, використовуючи кухонні прилади.
Гриби вимити. Нарізати довільним способом. Вітається форма пластинок або поділ печериць на чотири частини. Обсмажити на рослинній олії до м’якої консистенції і легкого золотистого кольору. Гриби перекласти на тарілку, на час відставити в сторону.
- Сковорідку вимити, обсушити рушником. Змастити рослинним маслом. Розігріти на середньому вогні. Всипати і обсмажити з усіх сторін цибулю до золотистого відтінку. Слідом відправити моркву. Тушкувати 5 хвилин. Загасити вогонь. Відкласти овочеву засмажку.
- В каструлі, в якій надалі буде варитися суп, розтопити до стану юшки вершкове масло. Всипати туди ж борошно. Збити масу віночком або вилкою до повного розчинення грудочок. Коли це станеться, влити курячий бульйон. Покласти кілька листочків лаврушки. Дочекатися закипання.
- Коли відвар почне характерно булькати, відправити туди овочеву засмажку. Томити 3-5 хвилин на середньому вогні, не закриваючи кришкою.
- Слідом кинути гриби (кілька печериць залиште для прикраси). Продовжувати готування ще 3 хвилини. Посолити, поперчити, всипати спецій. Перешкодити інгредієнти.
- Збити продукти блендером до стану однорідного пюре. Влити вершки, все з’єднати. Загасити вогонь. Дати настоятися юшки 20 хвилин під кришкою.
Розлити по тарілках. Прикрасити шматочками грибів. Рекомендується також заправити крем-суп свіжою зеленню.
Залежно від виду основного інгредієнта попередня підготовка буде трохи відрізнятися, адже якісь треба вимочити, а такі як білі, підосичники і лисички досить відварити.
Порада: грибний суп-пюре з вершками подають до столу з домашніми вертутами з м’ясом, плациндами, сухариками або житніми хлібцями. Так як обід насичений, то через півгодини після їжі рекомендується випити склянку прохолодної кип’яченої води.
Приготування з картоплею
Рецепт першого страви можна урізноманітнити картоплею. Овоч для супу готують двома способами. Або окремо варять пюре, використовуючи свіже молоко і вершкове масло. Після змішують продукти до однакової маси і додають спільно з овочевою засмажкою. Або плоди кладуть першими в киплячий бульйон і збивають блендером з іншими компонентами. Картопля зробить блюдо ситним. Після такого обіду ви ще довго не зголоднієте.
Ніжний французький крем-суп здивує прекрасним поєднанням продуктів. Подавати таке частування можна не тільки в будні, але і до святкового столу. Гості будуть приємно здивовані.