Грибний суп з гречкою – рецепт з фото покроково

Дієтичний грибний суп з гречкою стане відмінним обідом для любителів грибів, а також людей, що стежать за здоровим харчуванням і фігурою. Якщо зварити суп без вершкового масла, замінивши його рослинним, то перше блюдо буде ще і пісним. Гречка, містить багато заліза, наповнить організм енергією і додасть сил. А гриби (печериці, лисички, білі) – багаті білком, тому м’ясо або бульйон-основу додатково готувати не потрібно.

Грибной суп с гречкой - рецепт с фото пошагово

Порада: зварити юшку можна з будь-якого виду грибів, але краще всього підійдуть печериці або білі (боровики).

Щоб приготувати економний варіант супу, зупиніть свій вибір на печерицях. Це найдоступніший сорт грибів. Їх цілий рік можна знайти в магазинах або на ринку. Навіть при високих або низьких температурних обробках печериці не втрачають своїх корисних властивостей і смакових якостей. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, суп все одно вийде наваристим і ароматним. Щоб зварити перше за даним рецептом, потрібно готувати інгредієнти поетапно. Для зручності господині на нашому сайті опубліковано покроковий рецепт з фото.

Інгредієнти

  • Свіжі печериці 350 г
  • Картопля 5-6 шт.
  • Ріпчаста цибуля-2 шт.
  • Велика морква 1 шт.
  • Гречка 150 г
  • Очищена вода 3 л
  • Рослинна олія 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Спеції і приправи для супу за бажанням
  • Свіжа або морожена зелень (петрушка, кріп) 1 пучок

На порцію

Калорії: 19.9 ккал

Білки: 0.8 м

Жири: 1 г

Вуглеводи: 2.4 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп с гречкой - рецепт с фото пошагово

    Для початку підготуйте засмажку. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями або рівномірними кубиками середнього розміру. Морква звільніть від шкірки. Вимийте. Форма нарізки – на розсуд господині. Вітаються трикутники, кружечки або традиційна соломка.

  • Грибной суп с гречкой - рецепт с фото пошагово

    Гриби промийте в проточній воді. Очистіть від бруду, гілочок і іншого сміття. Нашаткуйте. Занадто дрібно різати не треба, інакше суп перетвориться на кашу.

  • Грибной суп с гречкой - рецепт с фото пошагово

    Гречку бажано замочити в теплій воді за півгодини до приготування обіду. Потім її потрібно промити, використовуючи марлю або дрібне сито.

  • Грибной суп с гречкой - рецепт с фото пошагово

    З картоплі зріжте шкірку і “вічка”. Наріжте на порції.

  • Грибной суп с гречкой - рецепт с фото пошагово

    У каструлю влийте очищену воду. Покладіть кілька листочків лаврушки. Додайте картоплю. Продовжуйте готування на середньому вогні 5-7 хвилин.

  • Грибной суп с гречкой - рецепт с фото пошагово

    Слідом відправте гречку. Варіть ще 7 хвилин.

  • Грибной суп с гречкой - рецепт с фото пошагово

    З сковороди пересипте в каструлю овочеву засмажку. Гарненько змішайте продукти.

  • Грибной суп с гречкой - рецепт с фото пошагово

    Підсолити, додайте приправ і спецій за вашим смаком і бажанням. Знову розмішайте суп.

  • Грибной суп с гречкой - рецепт с фото пошагово

    Зелень дрібно нашаткуйте і посипте нею юшку. Зніміть з вогню. Закрийте грибний бульйон кришкою.

  • Грибной суп с гречкой - рецепт с фото пошагово

    Залиште на плиті на 10 хвилин. Розлийте по глибоких тарілках або піали і подавайте до столу.

Порада: заправляти ароматний суп рекомендується домашньою сметаною або майонезом. Свіжий хліб, сухарі або житні хлібці стануть відмінною “компанією” грибного супчику.

Готувати таке перше страву можна, використовуючи кухонні гаджети, наприклад, каструлю або скороварку. Завдяки функціям термоса, суп насититься грибним ароматом, а гречка розвариться і доповнить бульйон корисними поживними речовинами.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: