Грибний суп з маслюків – як приготувати зі свіжих, сухих і морожених грибів

Як приготувати грибний суп з маслюків? Для цього зовсім не потрібно особливих кулінарних навичок, тільки трохи вашого часу і бажання!

Але не завжди є можливість зварювати суп зі свіжих маслюків. Сезон “тихого полювання” триває цілий рік, тому виробникам грибних сумішей доводиться заморожувати продукт, щоб донести його до нашого столу в будь-якому місяці року. Тому можна готувати суп із заморожених маслюків, він вийде такий самий ароматний і корисний. Сушені гриби так само для цього підійдуть.

Грибной суп из маслят - как приготовить из свежих, сухих и мороженных грибов

У нас ви знайдете простий і смачний рецепт, інгредієнти для якого, найімовірніше, вже є у вас вдома в холодильнику.

Інгредієнти

  • вода 2 л
  • картопля 400 г
  • гриби (маслюки) 300 г
  • морква 100 г
  • цибуля ріпчаста 50 г
  • олія соняшникова 3 ст. л.
  • кухонна сіль ½ ч. л.
  • петрушка (гілочки) 3 шт.
  • лист лавра 2 шт.
  • чорний перець (горошок) 5 шт.

На порцію

Калорії: 29.8 ккал

Білки: 0.6 м

Жири: 1.6 м

Вуглеводи: 3.2 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп из маслят - как приготовить из свежих, сухих и мороженных грибов

    Насамперед почнемо готувати гриби. Переберіть їх, очистіть від залишків лісового сміття. Маслюк має липку плівку на капелюшку, її слід видалити.

  • Грибной суп из маслят - как приготовить из свежих, сухих и мороженных грибов

    Добре промийте маслюки, потім покладіть їх у каструлю невеликого розміру, залийте прохолодною водою. Доведіть рідину до кипіння і варіть грибочки 15 хвилин. Утворюється необхідно знімати пінку.

  • Грибной суп из маслят - как приготовить из свежих, сухих и мороженных грибов

    Промийте під струменем проточної ріпчасту цибулю і моркву, ці овочі очистіть, наріжте дрібними кубиками, обсмажте на соняшниковій олії до золотистої скоринки.

  • Грибной суп из маслят - как приготовить из свежих, сухих и мороженных грибов

    З’єднайте в сковороді зварені гриби з смаженими овочами, ретельно перемішайте.

  • Грибной суп из маслят - как приготовить из свежих, сухих и мороженных грибов

    Вимийте бульби картоплі, очистіть від шкірки, наріжте середнім кубиком і опустіть в іншу каструлю з киплячою водою. Варіть 10-12 хвилин. Додайте до картоплі горошки чорного перцю горошком і “лаврушку”.

  • Грибной суп из маслят - как приготовить из свежих, сухих и мороженных грибов

    З’єднайте смажені овочі з грибами і бульйон, продовжуйте варити ще 10 хвилин, потім посоліть за смаком.

  • Грибной суп из маслят - как приготовить из свежих, сухих и мороженных грибов

    Подрібніть зелень петрушки і додайте в суп за 2-3 хвилини до готовності.

  • Грибной суп из маслят - как приготовить из свежих, сухих и мороженных грибов

    Вимкніть плиту. Нехай перше блюдо настоїться ще 5 хв., і можна кликати всіх до столу.

Важливо: гриби довго перетравлюються в шлунку, тому дітям до 6-7 років краще утриматися від такої страви.

Грибной суп из маслят - как приготовить из свежих, сухих и мороженных грибов

Як ви переконалися, приготувати грибницю з маслюків можна досить швидко і просто! Допускається використовувати в рецепті зелень як свіжу, так i сушену (кріп, кинзу, базилік і т. д.). Вибирайте ту, яка подобається саме вам. Подавати грибовницу рекомендуємо зі сметаною або часниковими грінками. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: