Грибний суп з сушених грибів з м’ясом, рецепт на бульйоні

Чомусь прийнято вважати, що раз у грибах міститься білок у не меншій кількості, ніж у м’ясі, то класти м’ясо в страви з грибами необов’язково. Але чому б за рахунок додавання м’ясних продуктів не зробити їх більш смачними, поживними і поживними?

Спробуйте приготувати грибний суп з сушених грибів з яловичиною і переконайтеся самі, що м’ясо в ньому зовсім не зайве. Воно надає особливий смак і дає таке відчуття насичення, що після такого обіду ви не випробуєте відчуття голоду як мінімум до вечері.

Суп з сушених грибів з яловичиною

Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

Багато господинь люблять робити запаси. Сушити гриби — зручний спосіб зберегти їх так, щоб вони не втратили своїх смакових якостей. Так що якщо сушені гриби під рукою, цей смачний суп ви можете приготувати в будь-який час року, а наш покроковий рецепт з фото вам у цьому допоможе.

Інгредієнти

  • сушені гриби 200 г
  • яловичина 400 г
  • картопля 400 г
  • перловка 80 г
  • морква 100 г
  • цибуля 100 г
  • соняшникова олія-40 г.
  • чорний перець-горошок 5 шт.
  • лавровий лист 2 шт.
  • вода 3 л
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 145 ккал

Білки: 10.2 м

Жири: 7.1 г

Вуглеводи: 10.1 г

Кроки 2 год. 30 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

    Сухі гриби залийте великою кількістю теплої води і залиште на годину. Потім змініть воду і замочіть гриби ще на півгодини.

  • Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

    Яловичину помийте, поріжте на невеликі шматки і залийте холодною водою. Дайте їй побути замоченою протягом години, щоб з неї вийшла вся кров. Краще всього для бульйону підійде яловичина на кісточках, оскільки саме вони дають хороший навар і більш насичений смак.

  • Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

    Перлову крупу переберіть, промийте і теж замочіть в холодній воді приблизно на годину.

  • Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

    Яловичину залийте 3 л води, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зніміть пінку. Додайте лавровий лист, горошини зеленого перцю і варіть на повільному вогні близько півтора годин. Приблизно через годину можна опустити в бульйон маленьку сиру цибулину, поварити півгодини, а потім вийняти. Завдяки їй бульйон вийде смачніше.

  • Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

    Вийміть м’ясо з бульйону, трохи остудіть, відокремте від кісток, порізати на шматочки подрібніше і поверніть назад в каструлю.

  • Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

    Процідіть перловку і відправте її в бульйон. Варіть протягом 20 хвилин.

  • Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

    З грибів злити воду, наріжте їх невеликими шматочками і відправте в бульйон. З моменту закипання всі разом варіть ще приблизно півгодини.

  • Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

    За 15 хвилин до того, як приготуються гриби, додайте в суп картопля, порізана на шматочки невеликого розміру.

  • Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

    Поки вариться суп, приготуйте засмажку. Для цього почистіть цибулю і моркву. Цибуля наріжте кубиками, моркву — на крупній тертці. Обсмажуйте всі разом на розпеченому соняшниковій олії до рум’яності. Чим більше підрум’яняться овочі, тим більш насиченим буде смак супу.

  • Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

    Викладіть зажарку в суп, перемішайте, поваріть протягом 5 хвилин і зніміть каструлю з вогню.

  • Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

    Посоліть і поперчіть суп по смаку. Можете також додати сушений кріп. Накрийте кришкою, і нехай блюдо настоїться. На це піде не більше півгодини.

Порада: якщо ви не великий любитель перловки, можете замінити цей інгредієнт вермішеллю. Поломайте її на кілька частин і додайте в суп за 10 хвилин до готовності.

Подавати до столу суп з сушених грибів з м’ясом можна, поклавши в кожну тарілку по столовій ложці сметани, а також посипавши блюдо подрібненою свіжою зеленню.

Суп з сушених грибів на м’ясному бульйоні з фрикадельками

Яловичина — це м’ясо, варити яке доводиться досить довго. Якщо вам потрібно заощадити час, приготуйте суп з сушених грибів з фрикадельками. А оскільки фрикадельки в процесі готування проводять в супі занадто мало часу, наваристее блюдо вийде, якщо варити його на м’ясному бульйоні.

Грибной суп из сушеных грибов с мясом - рецепт на бульоне

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • білки – 16 г;
  • жири – 7,7 г;
  • вуглеводи – 9,7 г;
  • калорійність – 171 ккал.

Інгредієнти

Для супу:

  • сушені гриби — 200 г;
  • картопля — 300 г;
  • морква — 100 г;
  • цибуля — 100 г;
  • капуста білокачанна — 200 г;
  • соняшникова олія — 40 мл;
  • м’ясний бульйон — 2 л;
  • сіль — за смаком.

Для фрикадельок:

  • м’ясний фарш (на ваш смак) — 300 г;
  • цибуля — 100 г;
  • яйця — 1 шт.;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Гриби замочіть в теплій воді на пару годин. Не забудьте, що за цей час потрібно як мінімум один раз змінити воду, інакше і бульйон, і гриби можуть гірчити.
  2. Поріжте розмочені гриби на невеликі шматочки.
  3. Поставте на плиту каструлю з м’ясним бульйоном, доведіть до кипіння і киньте в нього подрібнені гриби. Варіть на повільному вогні близько 15 хвилин.
  4. Картопля начистіть і порізати на великі кубики. Відправте в бульйон і варіть протягом 10 хвилин.
  5. З капусти зніміть верхній шар листя, навіть якщо вони не мляві і не пошкоджені. Саме в них накопичуються пил і шкідливі речовини, які капуста насичує повітря. Нашаткуйте капусту тонкою соломкою.
  6. Викладіть нашатковану капусту в каструлю з супом, перемішайте, дочекайтеся закипання і поваріть приблизно 5 хвилин.
  7. Приготуйте засмажку. Для цього почистіть цибулю і моркву, подрібніть на свій розсуд. Цибулю можна порізати на дрібні кубики, а моркву — натерти на крупній тертці або нарізати тонкою соломкою.
  8. Прожарити на сковороді олію. Киньте в нього цибулю з морквою і обсмажуйте, регулярно помішуючи, до тих пір, поки вони не стануть золотистого кольору.
  9. Поки варяться інші інгредієнти, приготуйте фарш для фрикадельок. Для цього одну цибулину подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера, змішайте з м’ясним фаршем, посоліть, поперчіть і вбийте в нього одне яйце. Гарненько вимісіть і дайте трохи настоятися. Для пікантності можна видавити фарш зубок часнику.
  10. Мокрими руками формуйте невеликі фрикадельки і відразу ж відправляйте їх у суп. Намагайтеся робити це максимально швидко, щоб вони готувалися приблизно одночасно. Щоб фрикадельки виходили однаковими за розміром, кількість фаршу відміряйте чайною ложкою, змоченою у холодній воді.
  11. Як тільки фрикадельки спливуть на поверхню, викладіть в каструлю з супом зажарку, поваріть протягом 5 хвилин, зніміть з вогню, посоліть, поперчіть і накрийте кришкою. Нехай блюдо настоюється біля півгодини.

Подавайте суп, посипавши його подрібненою зеленню.

Порада: якщо одного яйця на таку кількість фаршу виявилося занадто багато і він вийшов рідкуватим, додайте в нього трохи манної крупи і залиште на півгодини. Вона набубнявіє, забравши з фаршу зайву вологу.

Для зручності, коли зберетеся готувати такий суп, почистіть і подрібніть всі інгредієнти заздалегідь, а потім у потрібний час тільки закладайте їх у бульйон. До речі, фарш на фрикадельки можна також приготувати заздалегідь. Його можна зберігати в холодильнику протягом доби. Від цього він буде тільки смачніше.

За грибні супи з м’ясом окреме спасибі вам скажуть чоловіки, оскільки вони рідко здатні задовольнятися одними лише рослинними білками. Так що періодично балуйте сильну половину населення свого будинку такими супчиками. Ось побачите, ви будете слухати хвалебні оди на адресу кожен день!

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: