Грибний суп з заморожених грибів – найсмачніший рецепт з фото, як варити в мультиварці з м’ясом, куркою і на бульйоні

Літо – прекрасна пора. Більшість людей люблять цю пору року за те, що можна відпочити тілом – поніжитися на пляжі, підкорити теплі морські хвилі і просто віддалиться від буденної суєти. Грибники вважають, що в цей час можна відпочити душею. Як тільки пройде невеликий дощик, любителів «тихого полювання» просто не втримати вдома, адже як можна встояти перед спокусою не тільки прогулятися по лісових стежках, але й назбирати цілі кошика запашних і смачних грибів?!

Грибной суп из замороженных грибов - самый вкусный рецепт с фото, как варить в мультиварке с мясом, курицей и на бульоне

Для того, щоб насолоджуватися ними весь рік, найкраще просто їх заморозити, і повірте, в холодильнику гриби надовго не затримаються, адже цей особливий інгредієнт, безперечно, стане родзинкою в будь-якому блюді, будь то запіканка, салат або, як у нашому випадку, ароматний і легкий супчик. Більш того, це прекрасна альтернатива м’яса, яке аж ніяк не підійде для пісної, вегетаріанської або ж особливої дієтичної їжі. Тож давайте разом розбиратися, як правильно варити класичний суп із заморожених грибів. Пропонуємо вашій увазі покроковий рецепт з фото і відео.

Рецепт супу з заморожених грибів

Всім відомо, що перші страви просто необхідні для нормального функціонування шлунка, так і всього організму в цілому. Але, погодьтеся, що борщ чи розсольник, постійно їсти не будеш. Завжди хочеться як урізноманітнити своє меню. Тому на допомогу хазяєчкам, як один з варіантів першої страви, пропонуємо рецепт супу з лісових заморожених грибів, який багатий на амінокислоти, білки і мікроелементи.

Грибной суп из замороженных грибов - самый вкусный рецепт с фото, как варить в мультиварке с мясом, курицей и на бульоне

Щоб приготувати страву, можна скористатися будь-якими грибами, будь то глива, лисичка, маслюк, печериця, опеньок, підберезник, білий або навіть їх асорті. При цьому варто пам’ятати, що заморожувати їх для зберігання можна тільки один раз, оскільки при повторній спробі гриби втрачають всі корисні властивості і перетворюються в неприємну на вигляд кашку.

Грибний суп з заморожених грибів можна варити кількома способами. Деякі воліють робити бульйон (найчастіше м’ясний) окремо і потім додавати всі компоненти, інші ж варять все разом. При цьому за основу відвару можна брати м’ясо птиці, овочі або гриби, як у нашому випадку.

Порада: яке м’ясо підійде для грибного супу? Найкращим вважається курячий бульйон, тому віддайте перевагу курці або індичці. Але якщо ви хочете більш жирний і наваристий бульйон, то підійде свинина і яловичина.

Інгредієнти

  • заморожені гриби 500 г
  • цибуля 1 шт.
  • картопля (середній) 4 шт.
  • морква 1 шт.
  • вершкове масло 30 г
  • болгарський перець 1 шт.
  • вода 2.5 л
  • зелень (кріп, петрушка) 1 пучок
  • спеції (сіль, перець, лавровий лист) за смаком

На порцію

Калорії: 127.3 ккал

Білки: 2 м

Жири: 8.5 г

Вуглеводи: 11.5 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп из замороженных грибов - самый вкусный рецепт с фото, как варить в мультиварке с мясом, курицей и на бульоне

    Багато починають з відтавання морожених ще влітку грибів, при цьому стверджуючи, що краще зробити це з вечора. Ми ж нічого розморожувати не будемо, щоб уникнути старезної консистенції. Тому відразу заливаємо водою і ставимо каструлю на плиту, щоб варився бульйон. Але такий спосіб підходить тільки в тому випадку, якщо заморожували їх провареними. Якщо ні, варимо їх 45 хвилин, і тільки тоді можна з них готувати бульйон вже в іншій ємності. З’явилася пінку прибираємо ложкою. Дуже ніжним супчик виходить з мультиварки «Редмонд» або «Панасонік», тому варто спробувати і такий варіант.

  • Грибной суп из замороженных грибов - самый вкусный рецепт с фото, как варить в мультиварке с мясом, курицей и на бульоне

    Переходимо до картоплі. Очищаємо овоч і нарізаємо невеликими шматочками (соломкою). Потім додаємо її до грибів і варимо близько 20 хвилин. Для більш ситного варіанти першого страви варто скористатися крупою. До грибів відмінно підійде гречка, перловка і рис. Також можливий варіант для любителів макаронних виробів, адже локшина, вермішель і макарони не менш смачно “виглядають” в такому супчику. Також можна додати квасолю.

  • Грибной суп из замороженных грибов - самый вкусный рецепт с фото, как варить в мультиварке с мясом, курицей и на бульоне

    Далі миємо, чистимо і ріжемо на дрібні кубики цибулю. Моркву краще потерти на тертці для корейської салату, тоді вона виходить тонкої і смажиться швидше, що дозволяє максимально зберегти вітаміни. Також це проробляємо з болгарським перцем, який добре підкреслить смак грибів і колір супу. Якщо плануєте суп-пюре, моркву краще не класти, а з перцю зняти шкірку, обдавши окропом.

  • Грибной суп из замороженных грибов - самый вкусный рецепт с фото, как варить в мультиварке с мясом, курицей и на бульоне

    Всі складові перекладаємо на розігріту раніше сковорідку і обсмажуємо на вершковому маслі протягом 7-10 хвилин до золотистого кольору. Після цього додаємо трошки бульйону овочі і тушкуємо на маленькому вогні, щоб вони стали м’якими. Солимо і перчимо.

  • Грибной суп из замороженных грибов - самый вкусный рецепт с фото, как варить в мультиварке с мясом, курицей и на бульоне

    Всі складові, а також зелень, додаємо в каструлю і кип’ятити 5-7 хвилин. Переконавшись, що вистачає всіх спецій, вимикаємо суп і даємо йому трохи настоятися. Якщо смак вийшов трохи прісний, можна додати плавлений сир, помідор або солоний огірок. З допомогою цих складових юшка стане дуже насиченою. Готове ласощі при подачі на стіл прикрасити покупної або домашньою сметаною, часточкою лимона і гілочкою петрушки. Смакувати з пшеничним хлібом. При бажанні можна подати з галушками.

Порада: скільки спецій потрібно класти на блюдо? Намагайтеся не захоплюватися спеціями, готуючи такий суп, оскільки гриби самі по собі є дуже насиченим і ароматним інгредієнтом. Трошки «приглушити» їх смак зможе свіжий або сушений кріп, або будь-яка інша зелень, а виділити – сметана, вершкове масло і сир.

Таким чином, суп із заморожених грибів – відмінний варіант першого страви, якими можна насолоджуватися в незалежності від пори року. Він безсумнівно припаде до душі будь-якому гурману. При цьому, як бачите, «готувати смачно» не завжди дорівнює «складно». Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: