Грибний суп з заморожених грибів з сиром – рецепт з фото

Гриби відмінно підходять для зимової заморозки. При низьких температурах вони не втрачають своїх смакових якостей. Частіше за все заморожують опеньки, печериці і білі. У холодну пору з ними виходять дивовижні наваристі і ситні супи.

Класичну грибну юшку можна урізноманітнити і додати родзинку французької кухні. Приміром, покласти вершковий сир, який додасть юшки ніжності і аромату. Приготувати смачний обід дуже легко будинку. В цьому ви можете переконатися, зваривши суп-пюре з заморожених грибів з плавленим сиром з нашого покрокового рецептом.

Грибной суп из замороженных грибов с сыром - рецепт с фото

Інгредієнти

  • курка 300 г
  • картопля 4-5 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • лавровий лист 3 шт.
  • заморожені гриби 300 г
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • молоко 50 мл
  • вершкове масло 25 г
  • вершки 10% 250 г
  • плавлений сир 100 г
  • борошно 2 ст. л.
  • куряче яйце 1 шт.
  • вода 3,5 л
  • петрушка, кріп 1 пучок
  • сіль за смаком
  • мелений перець за смаком
  • приправи та спеції для перших страв за бажанням

На порцію

Калорії: 65 ккал

Білки: 2.3 г

Жири: 2.1 м

Вуглеводи: 6.7 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп из замороженных грибов с сыром - рецепт с фото

    Курку нарізати невеликими порціями. Залити очищеною водою, додавши кілька листочків лаврушки. Поставити на вогонь. Як тільки рідина почне булькати, зменшити тиск газу. Варити 25 хвилин, час від часу знімаючи “шумок”.

  • Грибной суп из замороженных грибов с сыром - рецепт с фото

    В цей час з картоплі зняти шкірку. Вимити плоди. Розрізати навпіл. Перекласти в окрему каструлю. Злегка посолити. Залити водою. Варити до м’якого стану. Процес займе приблизно 15-20 хвилин, залежно від сорту картоплі. Після воду злити. Додати вершкове масло і розігріте молоко. Збити продукти блендером або товкачиком. У результаті повинна вийти однорідна маса, без грудочок.

  • Грибной суп из замороженных грибов с сыром - рецепт с фото

    З лука зняти лушпиння. Нарізати півкільцями або середніми кубиками. Щоб не плакати під час цього процесу, рекомендується шаткувати цибулю біля крана з проточною холодною водою. Морква вимити від землі, очистити. Натерти соломкою за допомогою терки або блендера зі спеціальною насадкою.

  • Грибной суп из замороженных грибов с сыром - рецепт с фото

    У сковороду налити рослинне масло. Поставити посуд на середній вогонь. Коли почне шкварчать, покласти цибулю. Обсмажувати до приємного золотистого кольору. Додати моркву. Тушкувати 5 хвилин, помішуючи. Слідом відправити на сковороду заморожені гриби. Обсмажувати разом з овочами таку ж кількість часу. Загасити вогонь. Залишити засмажку на плиті.

  • Грибной суп из замороженных грибов с сыром - рецепт с фото

    Сире яйце курки відварити. Очистити від шкірки.

  • Грибной суп из замороженных грибов с сыром - рецепт с фото

    Бульйон процідити через марлю або дрібне сито. Каструлю вимити. М’ясо відкласти. У чистий посуд знову влити бульйон. Поставити на плиту. Коли вода закипить, додати картопляне пюре і засмажку. Варити 7 хвилин на середньому вогні, без кришки. Слідом покласти курку. Продовжувати готувати 2-3 хвилини.

  • Грибной суп из замороженных грибов с сыром - рецепт с фото

    В цей час вершки змішати з борошном. Гарненько збити віночком або вилкою. Влити соус в бульйон.

  • Грибной суп из замороженных грибов с сыром - рецепт с фото

    Плавлений сир натерти на тертці або нарізати дрібними порціями за допомогою ножа.

  • Грибной суп из замороженных грибов с сыром - рецепт с фото

    Два останніх інгредієнта відправити в каструлю. Перешкодити. Посолити, за бажанням всипати спецій і меленого перцю. В кінці варене яйце розрізати навпіл і додати до решти продуктів.

  • Грибной суп из замороженных грибов с сыром - рецепт с фото

    Зелень дрібно нашаткувати, посипати перше страви. Вимкнути вогонь. Дозволити супу “набратися” аромату 15 хвилин під кришкою. Розлити по тарілках. Подавати з домашніми сухариками або бутербродами.

Порада: не рекомендується купувати дешевий плавлений сир, так як він може, не розчиниться в гарячому бульйоні, а, навпаки, перетвориться в грудочки і буде виглядати неапетитно.

Найлегший спосіб приготування сирного супу з заморожених грибів повинен бути в кулінарній книжці будь-якої господині. Таким делікатесом завжди можна порадувати гостей і здивувати домочадців втіленням аппетитнейших фото.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: