Гриби відмінно підходять для зимової заморозки. При низьких температурах вони не втрачають своїх смакових якостей. Частіше за все заморожують опеньки, печериці і білі. У холодну пору з ними виходять дивовижні наваристі і ситні супи.
Класичну грибну юшку можна урізноманітнити і додати родзинку французької кухні. Приміром, покласти вершковий сир, який додасть юшки ніжності і аромату. Приготувати смачний обід дуже легко будинку. В цьому ви можете переконатися, зваривши суп-пюре з заморожених грибів з плавленим сиром з нашого покрокового рецептом.
Інгредієнти
- курка 300 г
- картопля 4-5 шт.
- ріпчаста цибуля 1 шт.
- морква 1 шт.
- лавровий лист 3 шт.
- заморожені гриби 300 г
- рослинна олія 2 ст. л.
- молоко 50 мл
- вершкове масло 25 г
- вершки 10% 250 г
- плавлений сир 100 г
- борошно 2 ст. л.
- куряче яйце 1 шт.
- вода 3,5 л
- петрушка, кріп 1 пучок
- сіль за смаком
- мелений перець за смаком
- приправи та спеції для перших страв за бажанням
На порцію
Калорії: 65 ккал
Білки: 2.3 г
Жири: 2.1 м
Вуглеводи: 6.7 р
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
-
Курку нарізати невеликими порціями. Залити очищеною водою, додавши кілька листочків лаврушки. Поставити на вогонь. Як тільки рідина почне булькати, зменшити тиск газу. Варити 25 хвилин, час від часу знімаючи “шумок”.
-
В цей час з картоплі зняти шкірку. Вимити плоди. Розрізати навпіл. Перекласти в окрему каструлю. Злегка посолити. Залити водою. Варити до м’якого стану. Процес займе приблизно 15-20 хвилин, залежно від сорту картоплі. Після воду злити. Додати вершкове масло і розігріте молоко. Збити продукти блендером або товкачиком. У результаті повинна вийти однорідна маса, без грудочок.
-
З лука зняти лушпиння. Нарізати півкільцями або середніми кубиками. Щоб не плакати під час цього процесу, рекомендується шаткувати цибулю біля крана з проточною холодною водою. Морква вимити від землі, очистити. Натерти соломкою за допомогою терки або блендера зі спеціальною насадкою.
-
У сковороду налити рослинне масло. Поставити посуд на середній вогонь. Коли почне шкварчать, покласти цибулю. Обсмажувати до приємного золотистого кольору. Додати моркву. Тушкувати 5 хвилин, помішуючи. Слідом відправити на сковороду заморожені гриби. Обсмажувати разом з овочами таку ж кількість часу. Загасити вогонь. Залишити засмажку на плиті.
-
Сире яйце курки відварити. Очистити від шкірки.
-
Бульйон процідити через марлю або дрібне сито. Каструлю вимити. М’ясо відкласти. У чистий посуд знову влити бульйон. Поставити на плиту. Коли вода закипить, додати картопляне пюре і засмажку. Варити 7 хвилин на середньому вогні, без кришки. Слідом покласти курку. Продовжувати готувати 2-3 хвилини.
-
В цей час вершки змішати з борошном. Гарненько збити віночком або вилкою. Влити соус в бульйон.
-
Плавлений сир натерти на тертці або нарізати дрібними порціями за допомогою ножа.
-
Два останніх інгредієнта відправити в каструлю. Перешкодити. Посолити, за бажанням всипати спецій і меленого перцю. В кінці варене яйце розрізати навпіл і додати до решти продуктів.
-
Зелень дрібно нашаткувати, посипати перше страви. Вимкнути вогонь. Дозволити супу “набратися” аромату 15 хвилин під кришкою. Розлити по тарілках. Подавати з домашніми сухариками або бутербродами.
Порада: не рекомендується купувати дешевий плавлений сир, так як він може, не розчиниться в гарячому бульйоні, а, навпаки, перетвориться в грудочки і буде виглядати неапетитно.
Найлегший спосіб приготування сирного супу з заморожених грибів повинен бути в кулінарній книжці будь-якої господині. Таким делікатесом завжди можна порадувати гостей і здивувати домочадців втіленням аппетитнейших фото.