Холодний борщ – 5 класичних рецептів смачного супу

Хоча пройшов місяць літа, а попереду ще цілих два, ми з задоволенням будемо готувати більш легкі страви, наприклад, одним з таких страв може стати — холодний борщ.

Такий річний супчик вас освіжить в жарку погоду, наситить вітамінами і додасть легкість організму. До того ж, варіантів його приготування досить багато, готують його навіть з рибою, і з ковбасою і просто з овочів. Але такі інгредієнти, як буряк, огірок і зелень обов’язково присутні в цьому знаменитому блюді. Якщо хтось із Вас дотримується дієти або хоче скинути зайву вагу, дане блюдо буде чудовим помічником в боротьбі за красу.

Сьогодні розберемо з вами 5 смачних рецептів холодного класичного борщу. А так само рекомендую оцінити рецепти чудовою окрошки на кефірі.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

Холодний борщ — Покроковий рецепт приготування

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

Інгредієнти:

  • Буряк — 4 шт.
  • Яйце — 4 шт.
  • Огірок — 3 шт.
  • Зелена цибуля — пучок
  • Кріп — пучок
  • Сметана — 150 гр.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Гірчиця — 2 ч. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Вода — 2 літри.

Спосіб приготування:

1. Для початку в каструлю наливаємо воду, кип’ятимо.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

2. Беремо буряк, ретельно промиваємо, нарізаємо тонкими смужками.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

3. Коли вода закипає, кладемо буряк, відварюємо.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

4. Додаємо сіль, цукор і лимонний сік. Якщо під рукою не знайшлося лимонного соку, його можна замінити оцтом. Варимо до готовності, приблизний час варіння 20 хвилин, потім знімаємо каструлю і плити і охолодити відвар (приблизно потрібно 1 годину).

5. Поки він остуджується, нарізаємо огірок і зелень. Потім додаємо інгредієнти в нього і ставимо в холодильник приблизний на 1 годину.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

6. Беремо яйця, відварюємо їх і даємо охолонути, потім нарізаємо довільно, можна просто кубиками, можна соломинкою.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

7. Сметану і гірчицю змішуємо. За смаком додаємо потрібну кількість гірчиці. Хто любить погостріше, кладіть більше гірчиці.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

8. Всі інгредієнти змішуємо.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

9. Заливаємо відваром.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

10. Прибираємо на годину в холодильник.

11. По закінченню години дістаємо суп з холодильника, розливаємо його по порціях, додаємо в нього яйця, заправляємо сметано-гірчичним соусом і подаємо до столу.

Як готувати холодний борщ з буряком

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

Нам знадобиться:

  • Буряк — 2 шт.
  • Огірки — 2 шт.
  • Яйця — 4 шт.
  • Картопля — 4 шт.
  • Вода — 2-2,5 л
  • Ковбаса варена — 200 г
  • Кріп — 1 пучок
  • Цибуля зелена — 1 пучок
  • Лимонний сік — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Для подачі:
  • Сметана.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо буряк, очищаємо, ріжемо тонкою соломкою, відварюємо в 2 л. води, потім охолоджуємо відвар.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

2. Відварюємо картоплю в мундирі, можна на пару. Є альтернатива приготувати в мікрохвильовій печі. Промиваємо картоплю з шкіркою, ставимо в мікрохвильову піч, включаємо її, протягом 20 хвилин картопля буде готова.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

3. Так само доводимо до готовності яйця круто зварені в солоній воді. Охолодити в холодній воді.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

4. Варену ковбасу нарізаємо соломкою.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

5. Приготований картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

6. Моєму огірки і зелень під проточною водою і шаткуємо.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

7. Варені яйця нарізаємо кубиками.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

8. В буряковий відвар додаємо всі інгредієнти, терту буряк, картоплю, ковбасу, огірки і зелень, і ретельно перемішайте, посоліть і додайте кислинку за смаком.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

9. Холодний борщ готовий.

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

10. Коли подаємо до столу готовий, розлитий по тарілках суп, додамо яйця, сметану, гірчицю або інші приправи на ваш смак. Приємного апетиту.

Класичний литовський рецепт

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

Інгредієнти:

  • Буряк — 3-4 шт.
  • Свіжі огірки — 3 шт.
  • Яйця — 4 шт.
  • Кропу — 1 пучок
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Кефіру — 1 літр
  • Сметана — 4 столові ложки
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. В першу чергу, відваримо буряк у шкірці, до повної готовності. Протягом 20-30 хвилин вона буде готова. Якщо ви виделкою ткнете у буряк, і вона буде м’якою, значить, можна знімати її з плити і даємо остудитися.

2. У той час як вариться буряк, дрібними кубиками ріжемо огірки і шаткуємо зелений лук і кріп.

3. Відварюємо яйця круто, остуджуємо і ріжемо дрібними кубиками.

4. Після того як буряк охолола, відчищаємо її від шкірки і натираємо на крупній тертці.

5. Нарзан, натерті інгредієнти кладемо у велику і глибоку каструлю. Додаємо сіль за смаком і додаємо 4 ложки сметани.

6. Добре перемішуємо всі інгредієнти і наливаємо в каструлю літр кефіру і 200-250 мл холодної води.

7. Готовий борщ ставимо в холодильник приблизно на 30-40 хвилин, щоб він охолов і добре настоявся.

8. По закінченню цього часу суп можна подавати до столу.

9. Сподіваюся, цей простий рецепт порадує вас і ваших близьких.

Приємного апетиту.

Простий рецепт з м’ясом

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

Інгредієнти:

  • Яловичина — 400 гр.
  • буряк — 500 гр.
  • картопля — 2 шт.
  • редис — 2-3 шт.
  • яйця — 2 шт.
  • морква — 1 шт.
  • огірок свіжий — 1 шт
  • оцет 9% — 1 ст. л.
  • лавровий лист — 2 шт.
  • перець чорний горошком
  • кріп, петрушка і зелений лук по смаку
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

1. Яловичину промиваємо, очищаємо від плівок і ошпарюємо окропом (це необхідно для того, щоб позбутися піни під час варіння).

2. Наливаємо в каструлю воду, потім кладемо м’ясо в киплячу воду, даємо проваритися 5 хвилин на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь і варіть на повільному вогні до готовності (1-1,5 години). За 15 хвилин до готовності, додайте чорний перець горошком, лавровий лист і пучок кропу.

3. Виймаємо з бульйону м’ясо і даємо йому охолонути. Після цього нарізаємо кубиками. Бульйон проціджуємо і ставимо в холодильник остуджуватися.

4. Свіжу буряк ретельно промиваємо і доводимо до готовності в невеликій кількості води (це дасть нам концентрований буряковий відвар).

5. Картопля варимо в мундирі і залишаємо охолоджуватися.

6. Яйця так само доводимо до готовності і охолоджуємо. Якщо є бажання так само можна відварити моркву і додати її.

7. Буряк очищаємо від шкірки, моркву тремо на дрібній тертці.

8. Зелений цибулю, свіжий огірок, кріп і петрушку промиваємо і дуже дрібно нарізати.

9. Редис ретельно промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою.

10. Беремо каструлю з концентрованим буряковим відваром, додаємо в нього м’ясо, розбавляємо його з охладившимся бульйоном (бульйону вистачить 1 склянки), солимо, додати столову ложку оцту, і перемішуємо. Ставимо борщ в холодильник приблизно на 15 хвилин, для того щоб він настоявся.

11.Охолоджений картоплю відчищаємо від шкірки, нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю масла.

12.Всі інгредієнти додаємо в каструлю, ретельно змішуємо.

13.Розлити суп по тарілках, прикрасити розрізаним навпіл яйцем. Подавати зі сметаною і гарячої окремо. Приємного апетиту!

Холодний борщ з ковбасою

Холодный борщ - 5 классических рецептов вкусного супа

Інгредієнти:

  • Буряк – 5 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Кріп – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Яйця – 4 шт.
  • Яблучний укусу – 2 ч. ложки
  • Сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

1. На великій тертці натираємо свіжу буряк, і відварюємо її приблизно в трьох літрах води до готовності, приблизний час 20 хвилин.

2. Додаємо сіль, перець, яблучний оцет. Потім охолоджуємо.

3. Підготуємо інгредієнти. Промиваємо зелень, огірок, шаткуємо довільно (на свій розсуд).

4. Нарізаємо кубиками варену ковбасу.

5. Яйця відварюємо, остуджуємо і ріжемо.

6. Після того як відвар охолов, змішуємо всі інгредієнти.

7. Ставимо суп в холодильник на півгодини.

8. Суп готовий, можна розливати по тарілочках.

Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: