Як приготувати розсольник з солоними огірками – рецепт з гречкою і булгуром, капустою і квасолею, вівсянкою

Розсольник – споконвічно російська страва, яке бере свої коріння ще з давніх часів. Варіантів приготування цього ситного і смачного супу безліч, але за традицією він вариться на м’ясному бульйоні з додаванням солоних огірків і крупи. Однак, існують рецептури пісного супу з капустою, а ще — заготовки на зиму.

Пропонуємо познайомитися з класичним рецептом розсольнику, який ви вже зможете «підігнати» під свої смакові уподобання, спираючись на ті поради і фото, які наведені нижче.

Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

Як приготувати розсольник з перловкою і солоними огірками

Інгредієнти

  • телятина, вирізка 400 г
  • картопля 300 г
  • огірок солоний 180 г
  • цибуля ріпчаста 80 г
  • морква 85 г
  • перловка 130 г
  • масло рослинне для смаження
  • кріп, зелень 1 невеликий пучок
  • лаврушка 1 шт.
  • перець горошком 3-5 шт.
  • вода 2500 мл
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 72.6 ккал

Білки: 6.5 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 10.7 г

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    Перлову крупу необхідно перебрати, викинувши всі некондиційні зернятка, і гарненько промити під проточною водою.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    Вирізку (за бажанням можна використовувати суповий набір з кістками, які додадуть більшого навару рассольнику) вимийте, акуратно зніміть ножиком всі плівочки.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    Якщо ви використовуєте в якості м’яса молоду телятину, то її можна відварювати разом з крупою, бо час приготування у них ідентична. Якщо взята яловичина, то, безсумнівно, її варто піддавати термічній обробці довше. Отже, помістіть м’ясо та крупу в каструлю, наповніть її водою і поставте на плиту. На сильному вогні доведіть до початку процесу кипіння, а після варіть до готовності протягом 1,5 години на помірному вогні.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    Поки основа для супу нудиться, займіться іншими інгредієнтами. Цибулю, моркву і картоплю очистіть.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    Наріжте картоплю брусочками середньої величини.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    Моркву і огірок наріжте тонкою соломкою або натріть на терці з великими отворами.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    Цибуля нашаткуйте дрібненькими кубиками. Щоб при нарізці овочів у вас не сльозилися очі, попередньо промийте головку водою.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ньому цибулю з морквою до легкого золотистого відтінку.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    Додайте в зажарку огірки. За бажанням можете доповнити композицію різаними помідорами, у яких рекомендується видалити шкірку методом бланшування (приміщення овоча на кілька хвилин в окріп). У томатів також потрібно витягти насіння і використовувати виключно м’якоть.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    До цього моменту м’ясо має вже добряче зваритися. Його необхідно дістати з бульйону шумівкою, порізати шматочками (можна і порвати руками) і відправити назад, додавши на цьому етапі картоплю.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    Через хвилин 10 перекладіть в каструлю заправку.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    Спробуйте розсольник на смак. Якщо вам здається, що він не має яскраво вираженої кислинки, додайте небагато (не більше склянки) огіркового розсолу.

  • Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

    Киньте кілька аркушів лаврушки і горошинами чорного перцю. Варіть суп, поки картопля не стане м’яким.

Як приготувати розсольник: поради та загальні вимоги

Для того щоб правильно приготувати страву, дуже важливо знати і те, чи є нюанси успішного результату. У випадку з розсольником навіть крупа підбирається під певний вид м’яса. Саме тому ми зібрали для вас звід правил і порад приготування цієї страви.

Сам розсольник не дарма отримав свою назву, адже основним компонентом є солоний огірок. Він надає чарівність супу, роблячи його пізнаваним за рахунок насичення його кислинкою. Тому виключно солоні огірки придатні для його варіння. Маринований зеленець має нотки оцту і якоїсь насолоди, яка помітно змінить смак. Та до того ж і розсіл у багатьох випадках додається, а наявність консерванту в супі абсолютно ні до чого.

Порада: якщо в ході приготування ви використовуєте досить великі зеленці з щільною шкіркою і добре сформованими насінням, то ці складові огірка необхідно видалити. Для додання цікавого смаку супу радимо включити в його склад деякі корінці. Відмінно підійде петрушка чи селеру.

Розсольник можна готувати не тільки на основі м’яса, але і як пісне страву на бульйоні з овочів. Також він відмінно виглядає, якщо додавати деякі види риби з малою кількістю кісток. Альтернативу м’яса можуть скласти гриби, особливо сушені, які відрізняються яскраво вираженим ароматом. З ними суп завжди буде виходити просто чудово.

Якщо слідувати стародавнім рецептурами, то приготувати страву можна, використовуючи такі субпродукти, як нирки, потрошка або печінка. Любителі пікантності цілком можуть додати в суп кілька зубків пропущеного через прес (або натертого на міні-терочке) часнику. У деяких рецептах передбачено додавання маслин, оливок і лимона. Ці інгредієнти привнесуть в розсольник ще більше цікавих смакових акцентів.

Как приготовить рассольник с солеными огурцами - рецепт с гречкой и булгуром, капустой и фасолью, овсянкой

І наостанок – про крупу. Вона повністю залежить від обраного в якості основи м’яса. Якщо ви використовуєте птицю (курку або індичку), то для них відмінний компаньйон – рис, до потрухів підійде ячна крупа, а ось для яловичини кращу партію зіграє перловка. Деякі додають в суп гречку, і анітрохи не втрачають смаку.

Найважливіше в кулінарній справі – не боятися експериментувати. Адже головне — як готувати, а з чого, вже знайдеться само собою. Приємного вам апетиту! І успіхів на такому терені!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: