Класична окрошка – рецепти з ковбасою

Окрошка — це національне, традиційне російське блюдо — холодний суп. Що представляє з себе суміш дрібно нарізаного м’яса або риби, овочів, а так само пряні трави і все це заправлявся спеціальним білим окрошечным квасом або на половину з хлібним квасом. Так само сміливо можна її називати весняним стравою, так як багато хто починає її готувати з появи першої зелені і овочів на своїх грядках.

Перевага даного супу перед іншими стравами в тому, що він не вариться, як наприклад суп з галушками, а пізніше – не розігрівається. Якихось певних продуктів, що входять в його склад, немає. Ви самі вирішуєте, які овочі краще покласти в окрошку. Влітку завжди основними компонентами є свіжі овочі: редис, огірки, зелень. Взимку її можна робити з морквою, редькою.

Отже, у сьогоднішній статті ми розглянемо рецепти класичної окрошки з ковбасою на квасі, кефірі, на майонезі і багато інших. А це для тих, хто пропустив рецепт класичного борщу з покроковими фото.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Рецепт окрошки з ковбасою і редисом на квасі — покроковий рецепт фото

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена — 200 гр
  • редис середній — 2 шт
  • яйця варені — 4 шт
  • картопля варена — 2 шт
  • огірок свіжий — 1 шт
  • кріп і петрушка — по 2 гілочки
  • зелена цибуля — 4 гілочки
  • вершковий хрін — 1 ст. ложка
  • гірчиця, цукор і оцет — 1 ст. л
  • квас — 1 літр
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

На самому початку нам потрібно зробити заправку для окрошки. І для цього нам треба порізати зелену цибулю, потім додати гірчицю, хрін, яєчні жовтки і всипати трохи солі. Всю масу ретельно розтираємо з допомогою ложки. Прибираємо в бік.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Тепер картопля і яєчний білок тремо на крупній тертці, а свіжий огірок, ковбасу і редиску нарізаємо соломкою. Перекладаємо в глибоку миску, додаємо дрібно нарубану петрушку з кропом і заливаємо їх квасом.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Перемішуємо і починаємо вводити заправку. Туди ж кладемо цукор, якщо треба солі і трохи оцту.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Блюдо готове, накладаємо по тарілочках і подаємо до столу.

Класична окрошка на кефірі

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Інгредієнти:

  • Кефір 2,5% — 1 літр
  • кипяченная охолоджена вода — 0,5 літра
  • огірки — 250 гр
  • яйця — 3 шт
  • ковбаса варена — 250 гр
  • цибуля зелена — 1 пучок
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Кефір добряче збовтуємо і виливаємо в глибоку чашку, вливаємо півлітра охолодженої, кип’яченої води, додаємо сіль і перемішуємо. Розчин з кефіру повинен вийти злегка пересолений.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Далі нарізаємо маленьким квадратом огірочки. Вибирайте їх краще з тонкою шкіркою, щоб не зрізати її.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Ковбасу ріжемо так само як і огірочки.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Яйця і зелена цибуля теж нарізаємо дрібно.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Всі нарізані інгредієнти спускаємо в чашку з кефірної сумішшю, перемішуємо і ставимо в холодильник на пару годин.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Після того, як наша окрошка досить охолоне виймаємо її з холодильника і подаємо.

Їжте на здоров’я!

Окрошка на воді з оцтом

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Інгредієнти:

  • Огірок свіжий — 400 гр
  • цибуля зелена — 200 гр
  • кріп — 1 пучок
  • ковбаса варена — 300 гр
  • картопля — 400 гр
  • яйце куряче — 4 шт
  • мінеральна вода без газу — 1 літр
  • оцет яблучний і сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом відварюємо картоплю з яйцями до готовності. Через 10 хвилин після закипання, яйця витягуємо і заливаємо холодною водою, після очищаємо. Сварившийся картоплю так само остуджуємо і очищаємо.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Дрібно шаткуємо цибулю з кропом і перекладаємо в глибоку миску. Туди ж перекладаємо ковбасу, картоплю, курячі яйця і огірки нарізані невеликими квадратиками. Я використовував спеціальну овочерізку.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Перемішуємо і відправляємо в холодильник на пару годин. Після чого накладаємо по тарілочках, додаємо сіль за смаком, сметанку, яблучний оцет, наливаємо мінеральної охолодженої води, можна просто холодну кип’ячену і перемішуємо.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Блюдо готове.

Смачна окрошка на сметані

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Інгредієнти на одну порцію:

  • Вода кипяченная охолоджена — 200 мл
  • ковбаса сирокопчена — 50 гр
  • ковбаса варена — 50 гр
  • огірок — 1 шт
  • яйце куряче — 1 шт
  • картопля молодий — 3 шт
  • сметана — 3 ст. ложки
  • гірчиця — 10 г
  • кріп — 1 гілочка
  • цибуля зелена — 1 шт
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Яйця відварюємо 10 хвилин, картоплю до готовності. Овочі промиваємо в проточній воді.

Всі продукти чистимо і нарізаємо невеликим квадратиком, один жовток залишаємо, якщо готуєте ні на одну порцію, тоді краще залишити більше.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Жовток розтираємо разом з гірчицею. Зелену цибулю і кріп дрібно шаткуємо.

З’єднуємо всі інгредієнти в глибокій мисці, крім сметани і води. За смаком солимо і перчимо.

Після чого з’єднуємо зі сметаною, гарненько перемішуємо і заливаємо вміст водою, туди ж додаємо розтертий жовток і ще раз все ретельно перемішуємо.

Прибираємо в холодильник на 1-2 години для того, щоб окрошка охолола.

Рецепт окрошки на майонезі

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Інгредієнти:

  • Свинина — 500 гр
  • яйце куряче — 6 шт
  • картопля — 600 гр
  • зелений горошок — 100 гр
  • огірки — 600 гр
  • цибуля зелена — 200 гр
  • кріп і петрушка — по 1 пучку
  • майонез і сироватка — за смаком
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом відварюємо курячі яйця, картоплю і свинину до готовності.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Після остуджуємо, курячі яйця і картоплю очищаємо.

Свіжий зелений горошок, можна заморожений, відварюємо протягом 6-8 хвилин.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Далі промиваємо зелений лук, кріп з петрушкою і шаткуємо довільно так, як вам більше подобається.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Огірок, картопля, яйце і свинину нарізаємо маленькими квадратиками і спускаємо в загальну миску.

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник на пару годин для охолодження.

Після чого накладаємо порціями солимо перчимо до смаку, заправляємо майонезом і перемішуємо.

Блюдо готове, їжте на здоров’я!

Класичний рецепт окрошки на сироватці

Классическая окрошка - рецепты с колбасой

Інгредієнти:

  • Сироватка — 2 літри
  • ковбаса варена — 400 гр
  • картопля — 3 шт
  • яйця — 5 шт
  • огірок — 4 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • редис — 300 гр
  • сметана — 100 гр
  • майонез — 50 гр
  • гірчиця — 1 ч. л
  • зелена цибуля — 1 пучок
  • зелень петрушки і кропу — по 1 пучку
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом миємо всі овочі і зелень. Ставимо варитися картоплю і яйця до готовності.

Дрібно шаткуємо петрушку і кріп. Ріпчасту і зелену цибулю нарізаємо невеликими шматочками.

Огірки, відварену картоплю так само нарізаємо маленькими шматочками і все перекладаємо в каструлю.

Сварившиеся яйця чистимо і відокремлюємо жовток від білка. Білок дрібно нарізаємо і спускаємо в каструлю.

Редис натираємо на крупній тертці і додаємо перемішуємо.

У кладемо сметану, майонез, жовток і гірчицю, вливаємо трохи сироватки, ретельно перемішуємо і виливаємо в окрошку, солимо за смаком.

Прибираємо в холодильник на пару годин.

Окрошка готова.

Хмільна окрошка на пиво (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: