Крем-суп-пюре з печериць – рецепт приготування в мультиварці, низькокалорійний з цвітної капусти і кабачків

Осінь у багатьох асоціюється з походами в ліс за грибами. Або в супермаркет, де є вибір глив, маслюків, білих. Дуже простим варіантом страви може стати суп-пюре, наприклад, з печериць, але можна використовувати й інші види грибів з тією умовою, що вони повинні бути обов’язково свіжими або замороженими, так як калорійність і технологія не розраховані в цьому рецепті на сухий або консервований печериця. Страва не містить м’яса, в результаті вийде вегетаріанський низькокалорійний, простий, дієтичний і навіть пісний суп.

Крем-суп-пюре из шампиньонов - рецепт приготовления в мультиварке, низкокалорийный из цветной капусты и кабачков

Порада: перед приготуванням будь-яких грибів потрібно замочити їх у холодній воді на 20 хвилин, потім повторити процедуру ще раз. Це потрібно для того, щоб гриби були очищені від бруду. Нижче наведено два варіанти приготування крем-супу (пюре) з шампіньйонів, які сподобаються шанувальникам грибів. Їх можна готувати також в мультиварці на режимі гасіння. Покроковий рецепт істотно полегшить процес приготування.

Крем-суп з шампіньйонів

Це перше блюдо виходить ніжним і легким для шлунка, з яскраво вираженим грибним ароматом.

Інгредієнти

  • печериці 850 г
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • картопля 1 шт.
  • вершки 30% жирності 150 мл
  • оливкова олія 50 мл
  • мелений перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 252.3 ккал

Білки: 8.8 р

Жири: 20.6 р

Вуглеводи: 8.2 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Крем-суп-пюре из шампиньонов - рецепт приготовления в мультиварке, низкокалорийный из цветной капусты и кабачков

    Підготувати продукти: очистити і крупно нашаткувати цибулю і покришити картоплю. Довільно нарізати гриби. На оливковій олії обсмажити цибулька, поки він не стане прозорим. Додати картоплю і продовжувати обсмажувати 5-7 хвилин.

  • Крем-суп-пюре из шампиньонов - рецепт приготовления в мультиварке, низкокалорийный из цветной капусты и кабачков

    Потім потрібно викласти до овочів печериці і пасерувати далі на досить сильному вогні. Всипати сіль, перець.

  • Крем-суп-пюре из шампиньонов - рецепт приготовления в мультиварке, низкокалорийный из цветной капусты и кабачков

    Зменшити газ, ввести в овочі вершки і тушкувати 7 хвилин.

  • Крем-суп-пюре из шампиньонов - рецепт приготовления в мультиварке, низкокалорийный из цветной капусты и кабачков

    На 4-5 хвилин залити засмажку водою, потім зняти з плити. Щоб суп-пюре був однорідним, потрібно в блендері подрібнити масу і поставити на вогонь до кипіння. Доводити крем-суп до готовності, поки не буде потрібної консистенції. Допускається її змінювати, додаючи і випаровуючи воду.

Порада: головною умовою гарної засмажки є постійне перемішування інгредієнтів на сковороді.

Крем-суп-пюре з печериць і кабачків

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність – 129.4 ккал;
  • білки – 3.3 г;
  • жири – 8 г;
  • вуглеводи – 11 р.

Інгредієнти

  • свіжі печериці – 550 г;
  • кабачок – 300 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • пастернак – 50 г;
  • вода – 1200 мл;
  • оливкова олія – 4 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • мелений перець – 0,5 ч. л.

Крем-суп-пюре из шампиньонов - рецепт приготовления в мультиварке, низкокалорийный из цветной капусты и кабачков

Покрокове приготування

  1. Підготувати продукти: гриби, овочі, коріння очистити і вимити. Нарізати кубиками картоплю, цибулю і кабачок; тонко нашаткувати пастернак. Порубати довільно печериці, залишивши кілька штук для прикраси.
  2. Пасерувати цибулю і коріння 5 хвилин, постійно помішуючи. Додати картоплю і обсмажувати ще 7-10 хвилин. На іншій сковороді без масла припустити печериці, приправити меленим перцем. Цілі гриби, які залишилися для прикраси, також потрібно обсмажити на сковороді без олії.
  3. Картоплю з цибулею і пастернаком перемістити в каструлю з 500 мл води і тушкувати на середньому вогні. Посолити і додати кабачок, потім варити суп приблизно 15 хвилин, поки не випарується вода. Для однорідності крем-супу (пюре) потрібно подрібнити овочі з печерицями в блендері, вливши ще 500 мл води або кип’яченого молока. Можна додати ще трохи рідини, якщо суп виходить дуже густим.
  4. Подрібнені інгредієнти потрібно поставити ще раз на вогонь, постійно помішуючи, щоб нагріти суп. Подавати страву краще відразу після приготування, прикрасивши його обсмаженими грибами.

Разом з кабачком можна додати брокколі або цвітну капусту. Якщо ви захочете використовувати сир, головне — підібрати такий, що буде добре плавитися. Приготування пюре – або крем-супу не забирає багато часу, його можна дуже швидко. А продукти для нього є в кожному холодильнику. Тим не менш, виходить дуже смачно і ситно. Якщо варити суп-пюре з печериць на курячому бульйоні, а не на воді, страва буде мати додатковий аромат. Підійде будь-яке м’ясо, але краще всього саме курка. Також можна додавати в суп спеції кріп і експериментувати зі смаком. Яким він повинен вийти, показано на фото. А по відео буде легко визначити консистенцію крем-супу.

Крем-суп-пюре из шампиньонов - рецепт приготовления в мультиварке, низкокалорийный из цветной капусты и кабачков

Це цікаво: кабачок містить величезну кількість корисних речовин, які не тільки зміцнюють імунітет і прискорюють обмінні процеси, але і уповільнюють старіння. Це калій, залізо, кальцій, натрій, вітамін E, фосфор, тому кабачки мають ще й протиалергенні дію.

Зверніть увагу на термін вживання. Цей вид супів розрахований на миттєву подачу. Розігрівати їх не прийнято, тому готуйте тільки на одну трапезу. Перші страви з грибами настільки різноманітні, що кожен раз можна готувати щось новеньке, наприклад, пісну солянку з капустою. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: