Крем суп з печериць – рецепт з фото, як приготувати в мультиварці, калорійність, дієтичне приготування

Печериці – це унікальні, смачні і корисні гриби, тому не дивно, що супи на їх основі користуються такою популярністю. Самий пересічний обід можна перетворити у святковий і розкішний, якщо замість звичайного супу зробити крем з вершками, молоком або з креветками.

Печериці, як і будь-які інші гриби, – це набір необхідних вітамінів і елементів, вони покращують роботу мозку і сприяють кращому запам’ятовуванню інформації. Це збалансований продукт щодо вуглеводів, білків і жирів, яка радять вживати при дієтах і різних захворюваннях, що під час посту.

Важливо: якими б гриби не були корисними, варто пам’ятати всі застереження з буклетів, які в грибний сезон знаходяться на кожному розі. Навіть самий досвідчений грибник може помилитися і покласти собі в кошик отравный гриб, тому дуже уважно ставитеся до збору і покупці. Краще кілька разів перевірити себе і перестрахуватися, ніж страждати від отруєння або навіть померти. Особливо важливо, що діткам їсти лісовий гриб не рекомендують.

Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

Рецепт крем-суп з шампіньйонів

Основа будь-якого першого страви – це хороший бульйон. Зазвичай, коли готують суп на грибах, не використовують м’ясну основу, так як змішувати рослинні і тваринні білки не рекомендується. До того ж, гриби відмінно забезпечують організм необхідними компонентами і роблять бульйон ароматним і наваристим без м’яса.

Влітку найкраще варити швидкий бульйон на овочах, курці або індичці – це дуже пісне і легке м’ясо, яке добре перетравлюється і не залишає тяжкості в животі. Для дітей теж готуйте подібні супи (але з обережністю).

В зимову холоднечу ситуація інакша, адже організм витрачає дуже багато калорій вже на підтримання тепла, тому потрібно харчуватися часто, але невеликими порціями, щоб забезпечувати себе енергією на цілий день. У цей час дозволяється варити супи на яловичині, свинині, копченостях і іншому жирному м’ясі. При цьому додавати в список інгредієнтів можна рис або макарони.

Важливо: супи-креми або пюре не додається моркву. Вона може перешкодити створити ніжну і повітряну текстуру страви.

Інгредієнти

  • вода 500 мл
  • печериці 500 г
  • цибуля 200 г
  • масло вершкове 50 г
  • олія соняшникова 40 мл
  • сіль 1 ч. л.
  • вершки 20% 200 мл
  • борошно 4 ст. л.
  • кріп 1 пучок

На порцію

Калорії: 188 ккал

Білки: 5.8 м

Жири: 14.4 г

Вуглеводи: 8.7 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

    У глибокому сотейнику розігріваємо олію. Цибулю чистимо, миємо й нарізами маленькими кубиками. Його необхідно пропассеровать протягом 10 хвилин до золотистого кольору. Перед тим, як різати цибулину, обсушіть її паперовим рушником, щоб масло не разбрызгалось.

  • Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

    Свіжі печериці чистимо, миємо й нарізаємо невеликими пластинками. Якщо гриби сушені, їх необхідно попередньо вимочити в холодній воді кілька годин.

  • Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

    Коли цибуля підсмажиться, додаємо до нього шампіньйони, солимо, щоб гриби почали виділяти сік, і припускаємо вміст сковороди під закритою кришкою на повільному вогні протягом 10-15 хвилин. Потім знімаємо кришку і чекаємо, поки випарується вся рідина.

  • Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

    У сотейнику або невеликій каструлі розтоплюємо на повільному вогні вершкове масло, змішати з борошном, яку потрібно насипати туди через сито. Обережно вимішуємо масу, щоб не було грудочок.

  • Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

    Наливаємо в каструльку гарячу воду (ви можете попередньо зварити овочевий або курячий бульйон, за бажанням). Доводимо масу до кипіння.

  • Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

    Висипаємо в каструлю вміст сотейника, ретельно перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.

  • Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

    З допомогою ручного блендера перетворюємо вміст в одноманітне пюре. Проварюємо масу ще 5 хвилин (робіть невеликий вогонь, щоб нічого не пригоріло), а потім влийте вершки тонкою цівкою.

  • Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

    Варіть суп ще 10 хвилин, спробуйте на сіль і відрегулюйте смак, додайте спеції за бажанням.

Читайте також:  Суп зі свіжих білих грибів - покроковий рецепт з фото, приготування з картоплею, перловкою

Подавати подібний крем-суп рекомендують ще гарячим, додаючи в кожну окрему порцію подрібнений кріп, грінки з чорного хліба або звичайні житні сухарики. Приємного апетиту!

Це цікаво: багато хто не розуміють різниці між крем-супом і супом-пюре. Готуються вони по одній і тій же системі: інгредієнти варяться, а потім пюрируются з допомогою блендера. Потім суп-пюре готовий до подачі, а от щоб отримати ніжний крем-суп, необхідно додатково влити вершки або молоко.

Рецепт крем-суп з печериць з креветками

Супи з морепродуктів і грибами – просто неймовірне поєднання. Навіть 500 грам креветок здатні перетворити звичайний обід у святкове блюдо, особливо якщо це крем-суп, який буде поданий і прикрашений, як справжній цар столу.

Креветки можна брати як дрібні морозиво-варені, так і свіжі (ні в якому разі не консервовані). Підійдуть тигрові, але їх треба буде різати на кілька частин. Обов’язково переконайтеся, що свіжі морепродукти, так як в противному випадку суп буде безнадійно зіпсований. Якщо використовуєте сирі креветки, то їх необхідно буде проварити в бульйоні 5 хвилин.

Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

Для крем-супу часто використовуються одні вершки, але щоб збільшити калорійність і зробити першу страву не просто їжею, а справжнім делікатесом, можна додати рецепт плавлений сир або м’який сирок з коробочки. В ідеалі потрібно використовувати продукт без додаткового запаху (грибний або м’ясний), щоб ця хімія не перебила смак морепродуктів.

Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 11

Енергетична цінність

  • білки: 16.3 м;
  • жири: 13 г;
  • вуглеводи: 5 м;
  • калорійність – 202.4 кКал.

Інгредієнти

  • вода – 1 л;
  • печериці – 500 г;
  • цибуля – 200 г;
  • креветки – 500 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • масло вершкове – 50 г;
  • сир плавлений – 200 г;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • вершки 20% – 350 мл;
  • борошно – 4 ст. л.;
  • кріп – 1 пучок.

Покрокове приготування

  1. У глибокому сотейнику розтоплюємо вершкове масло. Цибулю чистимо миємо й ріжемо маленькими шматочками, а потім пасеруємо на олії близько 10 хвилин до рум’яного кольору з обох сторін.
  2. Гриби чистимо, миємо, злегка обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо пластинками. Додаємо до цибулі і відразу солимо, щоб печериці пустили сік. Припускаємо їх протягом 10 хвилин під закритою кришкою.
  3. У глибоку каструлю наливаємо воду і кладемо туди сир: якщо використовуємо плавлений, то його потрібно нарізати кубиками мокрим ножем або натерти. Перед натиранням обов’язково заморожувати, так буде легше впоратися з його м’якою текстурою. М’який сир з упаковки можна просто викласти ложкою.
  4. Потім за допомогою ручного блендера перетворюємо сир і воду в одноманітну масу. Якщо опускати сир в гарячу воду або близьку до кипіння, то він просто візьметься грудками і стане гумовим.
  5. Доводимо до кипіння цю масу. Наливаємо вершки, ретельно перемішуємо.
  6. 4 столові ложки борошна змішати з невеликою кількістю води, щоб не було грудочок, а потім виливаємо в каструлю.
  7. Знову чекаємо закипання, після чого кладемо в суп гриби і креветки. Якщо використовуєте сирі морепродукти, то їм необхідно проваритися як мінімум 6 хвилин до готовності. Якщо варені – тримаємо суп на вогні ще 3 хвилини, а потім вимикаємо і перебиваємо в блендері. Накриваємо кришкою і даємо відпочити.
Читайте також:  Суп з фрикадельками: 8 рецептів з покроковими фото

Крем-суп з грибами і креветками готовий! Його потрібно подавати разом з дрібно порубаним часником і зеленню, а для закуски взяти грінки або пампушки зі сметаною. Як ми бачимо, одна порція такого супчика досить калорійна, але іноді варто себе тішити подібною їжею.

Обережно: у цьому рецепті дуже важливо не переборщити з водою, інакше суп стане водянистим і не таким ароматним. Якщо перебрали, то додайте більше інгредієнтів.

Рецепт крем-суп з шампіньйонів і молока

За бажанням ви можете в крем-суп додавати або вершки або молоко. У другому випадку страва вийде менш калорійним і не таким густим. Якщо ви не любитель щільних і наваристих супів, дотримуєтеся правильне харчування або просто не хочете навантажувати шлунок, то такий рецепт для вас.

Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

З додаванням картоплі такий суп стає більш калорійним за рахунок вмісту в цих овочах вуглеводів, але також більш ароматним і насиченим смаком. Обов’язково спробуйте приготувати суп по цьому рецепту без картоплі, а потім з ним, щоб зрозуміти, який варіант вам більше подобається.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • білки: 9.2 м;
  • жири: 7.1 г;
  • вуглеводи: 7.6 м;
  • калорійність – 131.5 кКал.

Інгредієнти

  • бульйон курячий – 500 мл;
  • печериці – 500 г;
  • цибуля – 100 г;
  • картопля – 100 г;
  • молоко – 200 мл;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • борошно – 4 ст. л.;
  • кріп – 1 пучок.

Покрокове приготування

  1. Розігріваємо олію на сковороді або в сотейнику: цибулю чистимо, миємо, ріжемо дуже маленькими кубиками і пасеруємо на олії протягом 5-10 хвилин з обох сторін.
  2. Печериці необхідно помити, почистити і трохи просушити паперовими рушниками. Потім нарізаємо гриби невеликими шматочками, які буде зручно є в супі, і додаємо на сковороду. Солимо її вміст і припускаємо печериці у власному соку протягом 10 хвилин.
  3. У бульйоні відварюємо порізаний кубиками або брусочками картоплю близько 15 хвилин.
  4. Додаємо вміст сковороди, ретельно розмішуємо і варимо ще 5 хвилин.
  5. В окремій ємності змішуємо молоко з невеликою кількістю борошна. Обов’язково потрібно просіяти через сито, щоб не взялася грудочками.
  6. Виливаємо тонкою цівкою молоко в каструлю, солимо і перчимо за смаком.
  7. Варимо всю масу ще 20 хвилин, після чого подрібнюємо блендером, знову наливаємо в каструлю і продовжуємо варити 10 хвилин. Крем-суп на молоці готовий!

Порада: щоб знизити калорійність, можна використовувати замість курячого бульйону овочевий або звичайну чисту воду.

У цього супу просто приголомшливий аромат, який можна доповнити дрібно пошинкованной зеленню і сухарями з чорного хліба. Запропонований варіант приготування не дуже калорійний, але зробити суп ще більш корисним допоможе молоко з 0% жирністю. Приємного апетиту!

Читайте також:  Грибний Суп пюре з вершками - рецепт з фото, приготування з картоплею

Дієтичний варіант приготування

Якщо ви сильно переживаєте про свою вагу, то класичний варіант такого супу (на жирних вершках, наприклад) вам не підійде. Знизити калорійність можна за допомогою основи, адже вона відіграє в супах основну роль.

Замість того, щоб варити бульйон на яловичині або жирної свинини, можна зробити простий і легкий суп на курки, телятини або індички. Дієтологи радять не змішувати тваринні і рослинні білки, особливо якщо ви дотримуєтеся роздільного харчування, тому бульйон можна сміливо варити на овочах або просто на воді. Вегетаріанська варіація не менш корисна.

Замість вершків для супу можна використовувати нежирне молоко або плавлений сир. Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, то точно знаєте, в якому продукті скільки калорій. Супи – це ідеальний майданчик для тих, що худнуть, тому що регулювати калорійність і користь кожного прийому їжі можна самим. І крем-супи тут не виняток.

Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

Супи в блендері і мультиварці

Ці прості рецепти ідеально підходять для мультиварок типу «Поларіс» або «Редмонд». У будь-якому, навіть самому простому кухонному апараті, є необхідні для приготування цієї страви режими: «смаження», «гасіння» і «суп». Вам необхідно лише завантажити всі інгредієнти, а потім дочекатися сигналу про закінчення.

Якщо ви зібралися готувати крем-суп, то зобов’язані придбати ручним блендером. Стаціонарний набагато краще по продуктивності, але щоб не переливати туди-сюди суп, подрібнювати його і знову кип’ятити, варто придбати переносний варіант звичайного блендера.

Після того, як всі інгредієнти зварилися, суп необхідно пюрировать, а потім знову трохи проварити. Якщо ви хочете отримати гарну пінку, то після додавання вершків або молока супчик знову необхідно збити блендером. Молочну «шапку» можна зробити так само просто з молока та оливкової олії, а потім викласти зверху на кожну порцію для краси. Посипати для естетичного вигляду можна подрібненими сушеними грибами і зеленню.

Крем суп из шампиньонов - рецепт с фото, как приготовить в мультиварке, калорийность, диетическое приготовление

Приготування на курячому бульйоні

Найпростіше готувати суп на курячому бульйоні, особливо якщо це стосується мультиварки. Разом з цибулею і грибами можна загасити невеликі шматочки філе, а потім зварити з цього бульйон. Для легкого та дієтичного супу краще всього використовувати нежирні частині, ніби грудки або ніжок.

Якщо ви сидите на строгій дієті, небажано відварити в бульйоні шкірку або супові набори, так як там багато желирующих речовин і жирів. Щоб зробити курячий бульйончик пахучіше, можна разом з м’ясом кинути у воду перець горошком, лаврові листи і різноманітні ароматні спеції. Потім бульйон потрібно процідити, а м’ясо вийняти і класти вже в кожну окрему порцію.

Грибні супи – це просто відрада для душі, особливо коли вони готуються на жирних вершках або молоці. Часто їсти таку їжу можна, але зрідка потрібно балувати себе подібної смакотою. В інтернеті є багато повчальних відео і покрокових фото від справжніх майстрів, які при готуванні використовують багато цікаві прийоми, в тому числі фламбування. Обов’язково спробуйте приготувати такий суп на дозвіллі, адже це прекрасна можливість проявити свій внутрішній геній.

DvaGusya