Квасолевий суп – класичний рецепт

У квасолі, як і в інших бобових, сконцентровано велику кількість потрібних елементів для нормального функціонування людського організму. Саме тому страви, приготовані на її основі, дуже корисні. Цей продукт є цінним джерелом рослинного білка і клітковини. Багата квасолю на мікро – і макроелементи. У ній багато фтору, фосфору, заліза, йоду, цинку, кобальту, кальцію і магнію. З вітамінів слід виділити такі: C, E, PP і групи B (B1, B2, B3 і B6).

Це цікаво: лікувальні властивості квасолі дуже різноманітні. Вона благотворно впливає на серцево-судинну, нервову і травну системи, знижує артеріальний тиск і рівень цукру в крові.

Фасолевый суп - рецепт классический

Інтернет буквально рясніє різноманітними рецептами з фото, детально описують, як покроково приготувати перше блюдо з квасолею. Цей продукт легко поєднується з різними інгредієнтами, тому експерименти з ним на терені кулінарії зазвичай тільки вітаються.

Тим не менш смак класичного квасоляного супу залишається особливим і неповторним для багатьох з нас. Нерідко можна почути, що це блюдо «родом з дитинства». Воно нам особливо дорого і іноді хочеться побалувати себе саме цим звичним поєднанням інгредієнтів. Розглянемо процес готування докладніше.

Інгредієнти

  • червона квасоля 300 г
  • картопля 3 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • бульйон курячий-1 л
  • вода 1 л
  • паста томатна 70 г
  • масло рослинне 3 ст. л.
  • сіль за смаком
  • зелень за смаком
  • перець за смаком

На порцію

Калорії: 71.1 ккал

Білки: 4.8 м

Жири: 1.4 м

Вуглеводи: 9.7 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Фасолевый суп - рецепт классический

    Квасоля перебирається, промивається, замочується заздалегідь, за 5-6 годин до початку готування.

  • Фасолевый суп - рецепт классический

    У каструлю вливаємо бульйон, розбавляємо його водою у співвідношенні 1:1. Виставляємо середній вогонь і чекаємо закипання рідини.

  • Фасолевый суп - рецепт классический

    Ще раз промиваємо підготовлені заздалегідь боби та викладаємо їх в каструлю. Варимо близько півгодини.

  • Фасолевый суп - рецепт классический

    Чистимо овочі. Ріжемо тонкою соломкою моркву, картоплю – брусочками, цибулю – дрібними кубиками.

  • Фасолевый суп - рецепт классический

    Беремо сковороду вливаємо на неї рослинне масло. Додаємо туди моркву і цибулю, обсмажуємо їх до м’якості і прояви золотавості.

  • Фасолевый суп - рецепт классический

    Кладемо в зажарку томатну пасту. Перчимо і солимо суміш на сковороді. Тушкуємо все разом близько 5 хвилин на невеликому вогні.

  • Фасолевый суп - рецепт классический

    Коли підходить час, всипаємо в каструлю з квасолею картоплю. Тушкуємо 15 хвилин.

  • Фасолевый суп - рецепт классический

    Додаємо в ємність для варіння супу томатну засмажку. Все ретельно перемішуємо і залишаємо готуватися ще на чверть години.

  • Фасолевый суп - рецепт классический

    За 3-4 хвилини до закінчення додаємо в каструлю дрібно нашатковану зелень. Пробуємо суп на сіль, якщо її недостатньо, доводимо до смаку.

  • Фасолевый суп - рецепт классический

    Даємо страви покипіти пару хвилин і знімаємо з плити.

Порада: якщо не маєте часу на підготовку і замочування квасолі, можна використовувати консервовані боби. При цьому загальна тривалість процесу істотно скоротиться, адже інгредієнт потрібно буде додати в суп всього за 10 хвилин до закінчення приготування.

Фасолевый суп - рецепт классический

Незважаючи на те, що рецепт квасоляного класичного супу не використовується сьогодні в наших сім’ях регулярно і повсюдно, користь страви незаперечна. Гаряче і поживне блюдо відмінно насичує і зігріває організм в холодну пору року. Приємний смак і аромат супу спонукають вас готувати страву знову і знову. Благо, що рецепт простий і не вимагає ніяких вишуканих компонентів, спеціальних знань і багато часу.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: