Мультиварки і скороварки – це дуже корисні кухонні пристосування, що б про них не говорили. Завдяки цій техніці вам більше не доведеться стояти біля плити по кілька годин, контролюючи кожен етап, а якщо в апараті присутні режими “Автопідігрів” і “Відкладений старт”, то в очах багатьох домогосподарок така машина вважається чи не дивом.
Особливо зручно готувати з допомогою цих сучасних побутових приладів перші страви. Пропонуємо вам простий рецепт ситного обіду, в основі якого буде поживна і корисна, улюблена багатьма квасоля.
Рецепт квасоляного супу в мультиварці
Навіть найпростіша мультиварка, приміром, “Поларіс”, “Філіпс”, “Панасонік” або “Редмонд”, володіє такими режимами, як “Суп” і “Смаження”. Цих функцій цілком достатньо для приготування перших страв.
Це цікаво: квасоля – справжнє джерело вітамінів, особливо холодною зимою. Якщо її попередньо вимочити і правильно зварити, то вона прикрасить і зробить ситним будь-яку страву. Вимочування також допомагає уникнути метеоризму при вживанні продукту, що важливо.
Інгредієнти
- вода 1.5 л
- цибуля 100 г
- морква 100 г
- картопля 200 г
- квасоля 1 стакан
- сіль 1.5 ст. л.
- олія соняшникова 2 ст. л.
- кріп 1 пучок
- чабер 1 щіпка
На порцію
Калорії: 106.2 ккал
Білки: 6.1 м
Жири: 0.4 г
Вуглеводи: 19.4 р
Кроки 20 хв. Відео-рецепт
-
Попередньо замочити квасолю у холодній воді на ніч. Така дія допоможе нейтралізувати олігосахариди, які шлунок людини добре засвоїти не в змозі, і тому виникає підвищене газоутворення.
-
Вранці відваріть квасолю до м’якості – це займе у вас приблизно 1 годину. Потім перекладіть бобові в окрему ємність.
-
Розігрійте чашу мультиварки, налийте туди рослинне масло. Засипте всередину дрібно пошаткований цибулю і обсмажте до “золотого” кольору. Потім додайте моркву, подрібнену на терці, і пропассеруйте це все в режимі “Смаження” близько 10 хвилин.
-
Коли овочі приготуються, залийте їх чистою водою – можна замість неї використовувати проціджений бульйон на будь-якому м’ясі (за бажанням). У квасолі дуже багато рослинного білка, який здатний замінити тваринний, але м’ясний відвар підвищить калорійність страви.
-
Доведіть суп до кипіння у відповідному режимі і закиньте порізаний брусочками картоплю. Для “Редмонда”, наприклад, можна використовувати програму “Тушкування” на 1 годину.
-
Додайте чабер (він нейтралізує шкідливу дію квасолі і чудово ароматизує страва), посоліть і поперчіть за смаком. За бажанням можете покласти лавровий лист і перець горошком. Після закінчення варіння залиште суп в режимі “Підігрів” на кілька хвилин, щоб він настоявся. Приємного апетиту!
При подачі додайте дрібно порізану зелень, свіжі сухарі з житнього хліба і ложку сметани – за нашим рецептом такий супчик виходить дуже легким, тому його сміливо можна їсти під час дотримання посту або дієти.
Рецепт квасоляного супу в скороварці
“Битву” між мультиварка і скороваркой часто називають епохальної, так як спори про те, що краще, не вщухають і донині. Але насправді скороварка менш функціональна, так як в ній можна тільки гасити і варити – цих двох режимів нам більш ніж достатньо. Пам’ятайте про те, що даний апарат не можна відкрити в процесі готування, так що кілька разів переконайтеся, що поклали всі потрібні продукти.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 10
Енергетична цінність
- білки – 18.1 г;
- жири – 5.5 м;
- вуглеводи – 27.5 м;
- калорійність – 231.9 ккал.
Інгредієнти
- вода – 1.5 л;
- яловичина – 400 г;
- селера – 1 пучок;
- цибуля – 100 г;
- морква – 100 г;
- квасоля – 400 г;
- сіль – 1.5 ст. л.;
- олія соняшникова – 30 мл
Покрокове приготування
- Квасоля замочуємо на ніч – багато професійні кулінари радять додавати в цю воду харчову соду, оскільки вона добре нейтралізує олігосахариди.
- В окремій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо до м’якості подрібнені цибулю і моркву.
- М’ясо промиваємо, викладаємо разом з квасолею в чашу скороварки і готуємо протягом 1 години. Якщо в апараті передбачена регуляція пара, ставимо на максимум.
- Додаємо в скороварку пропассерованные овочі і варимо ще 30 хвилин.
- У самому кінці додаємо порізаний селера, солимо і перчимо, пробуємо і регулюємо смак.
- М’ясо необхідно вийняти, а потім дрібно порізати і додати в кожну окрему тарілку. Приємного апетиту!
Квасолеві супи зазвичай подають разом із зеленню, сметаною, вершками або свіжими пампушками, але так само добре підійдуть пиріжки, хрусткі тости або хлібці.
Раніше квасоля вважалася їжею для нижчих станів, а греки і досі називають її “ікрою для бідних”. Але сьогодні все змінилося, і це широкодоступная і популярна їжа, яка служить основою для сотень страв. Тому не забувайте урізноманітнити своє меню – готуйте частіше цей ситний і корисний продукт.
Наші покрокові фото рецепти для скороварок і мультиварок, а також деякі відео, допоможуть легко і швидко зробити квасолевий суп навіть новачкові. Тому не бійтеся експериментувати і пам’ятайте, що навчитися смачно готувати зможе кожен!