Квасолевий суп в мультиварці – як приготувати в редмонд, поларіс

Мультиварки і скороварки – це дуже корисні кухонні пристосування, що б про них не говорили. Завдяки цій техніці вам більше не доведеться стояти біля плити по кілька годин, контролюючи кожен етап, а якщо в апараті присутні режими “Автопідігрів” і “Відкладений старт”, то в очах багатьох домогосподарок така машина вважається чи не дивом.

Особливо зручно готувати з допомогою цих сучасних побутових приладів перші страви. Пропонуємо вам простий рецепт ситного обіду, в основі якого буде поживна і корисна, улюблена багатьма квасоля.

Фасолевый суп в мультиварке - как приготовить в редмонд, поларис

Рецепт квасоляного супу в мультиварці

Навіть найпростіша мультиварка, приміром, “Поларіс”, “Філіпс”, “Панасонік” або “Редмонд”, володіє такими режимами, як “Суп” і “Смаження”. Цих функцій цілком достатньо для приготування перших страв.

Це цікаво: квасоля – справжнє джерело вітамінів, особливо холодною зимою. Якщо її попередньо вимочити і правильно зварити, то вона прикрасить і зробить ситним будь-яку страву. Вимочування також допомагає уникнути метеоризму при вживанні продукту, що важливо.

Інгредієнти

  • вода 1.5 л
  • цибуля 100 г
  • морква 100 г
  • картопля 200 г
  • квасоля 1 стакан
  • сіль 1.5 ст. л.
  • олія соняшникова 2 ст. л.
  • кріп 1 пучок
  • чабер 1 щіпка

На порцію

Калорії: 106.2 ккал

Білки: 6.1 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 19.4 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Фасолевый суп в мультиварке - как приготовить в редмонд, поларис

    Попередньо замочити квасолю у холодній воді на ніч. Така дія допоможе нейтралізувати олігосахариди, які шлунок людини добре засвоїти не в змозі, і тому виникає підвищене газоутворення.

  • Фасолевый суп в мультиварке - как приготовить в редмонд, поларис

    Вранці відваріть квасолю до м’якості – це займе у вас приблизно 1 годину. Потім перекладіть бобові в окрему ємність.

  • Фасолевый суп в мультиварке - как приготовить в редмонд, поларис

    Розігрійте чашу мультиварки, налийте туди рослинне масло. Засипте всередину дрібно пошаткований цибулю і обсмажте до “золотого” кольору. Потім додайте моркву, подрібнену на терці, і пропассеруйте це все в режимі “Смаження” близько 10 хвилин.

  • Фасолевый суп в мультиварке - как приготовить в редмонд, поларис

    Коли овочі приготуються, залийте їх чистою водою – можна замість неї використовувати проціджений бульйон на будь-якому м’ясі (за бажанням). У квасолі дуже багато рослинного білка, який здатний замінити тваринний, але м’ясний відвар підвищить калорійність страви.

  • Фасолевый суп в мультиварке - как приготовить в редмонд, поларис

    Доведіть суп до кипіння у відповідному режимі і закиньте порізаний брусочками картоплю. Для “Редмонда”, наприклад, можна використовувати програму “Тушкування” на 1 годину.

  • Фасолевый суп в мультиварке - как приготовить в редмонд, поларис

    Додайте чабер (він нейтралізує шкідливу дію квасолі і чудово ароматизує страва), посоліть і поперчіть за смаком. За бажанням можете покласти лавровий лист і перець горошком. Після закінчення варіння залиште суп в режимі “Підігрів” на кілька хвилин, щоб він настоявся. Приємного апетиту!

При подачі додайте дрібно порізану зелень, свіжі сухарі з житнього хліба і ложку сметани – за нашим рецептом такий супчик виходить дуже легким, тому його сміливо можна їсти під час дотримання посту або дієти.

Рецепт квасоляного супу в скороварці

Фасолевый суп в мультиварке - как приготовить в редмонд, поларис

“Битву” між мультиварка і скороваркой часто називають епохальної, так як спори про те, що краще, не вщухають і донині. Але насправді скороварка менш функціональна, так як в ній можна тільки гасити і варити – цих двох режимів нам більш ніж достатньо. Пам’ятайте про те, що даний апарат не можна відкрити в процесі готування, так що кілька разів переконайтеся, що поклали всі потрібні продукти.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

  • білки – 18.1 г;
  • жири – 5.5 м;
  • вуглеводи – 27.5 м;
  • калорійність – 231.9 ккал.

Інгредієнти

  • вода – 1.5 л;
  • яловичина – 400 г;
  • селера – 1 пучок;
  • цибуля – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • квасоля – 400 г;
  • сіль – 1.5 ст. л.;
  • олія соняшникова – 30 мл

Покрокове приготування

  1. Квасоля замочуємо на ніч – багато професійні кулінари радять додавати в цю воду харчову соду, оскільки вона добре нейтралізує олігосахариди.
  2. В окремій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо до м’якості подрібнені цибулю і моркву.
  3. М’ясо промиваємо, викладаємо разом з квасолею в чашу скороварки і готуємо протягом 1 години. Якщо в апараті передбачена регуляція пара, ставимо на максимум.
  4. Додаємо в скороварку пропассерованные овочі і варимо ще 30 хвилин.
  5. У самому кінці додаємо порізаний селера, солимо і перчимо, пробуємо і регулюємо смак.
  6. М’ясо необхідно вийняти, а потім дрібно порізати і додати в кожну окрему тарілку. Приємного апетиту!

Квасолеві супи зазвичай подають разом із зеленню, сметаною, вершками або свіжими пампушками, але так само добре підійдуть пиріжки, хрусткі тости або хлібці.

Фасолевый суп в мультиварке - как приготовить в редмонд, поларис

Раніше квасоля вважалася їжею для нижчих станів, а греки і досі називають її “ікрою для бідних”. Але сьогодні все змінилося, і це широкодоступная і популярна їжа, яка служить основою для сотень страв. Тому не забувайте урізноманітнити своє меню – готуйте частіше цей ситний і корисний продукт.

Наші покрокові фото рецепти для скороварок і мультиварок, а також деякі відео, допоможуть легко і швидко зробити квасолевий суп навіть новачкові. Тому не бійтеся експериментувати і пам’ятайте, що навчитися смачно готувати зможе кожен!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: