Пісний суп гороховий – рецепт з фото, як варити

Горохова юшка з’явилася ще в Стародавній Русі. Блюдо відрізнялося доступністю інгредієнтів та їх дешевизною. Традиційно в суп додавали жовтий сухий горох, картопля, цибуля та морква. Варіант без м’яса був широко поширений в пісні дні. Ситна жовта крупа чудово тамувала голод і додавала сил для важкої роботи.

Минув час, однак рецепт смачного першого страви залишився колишнім. Щоб зварити традиційний суп гороховий, знадобляться ті ж складові. Однак сучасні господині змінюють рецепт і вносять деяку різноманітність. Зокрема, для барвистості іноді можна покласти червоний солодкий перець або помідор, а подавати юшку слід зі свіжою зеленню.

Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

Для того щоб перше блюдо вийшло, необхідно замочити сухий горох. На нашому сайті опубліковано відео про те, як правильно замочувати овоч. Простий смачний і корисний суп можна зварити з покрокового рецептом з фото, запропонованим нижче.

Інгредієнти

  • сушений жовтий горох 400 г
  • картопля 5-6 шт.
  • морква 1 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • лавровий лист 2-3 шт.
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • очищена вода 2,5 л
  • сіль за смаком
  • спеції для перших страв за бажанням
  • свіжа зелень (петрушка, кріп) 1 пучок

На порцію

Калорії: 53 ккал

Білки: 3.4 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 10 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

    Горох необхідно підготувати завчасно. Це можна зробити двома способами. Перший — замочити в теплій воді на ніч. Після ретельно промити під струменем проточної, використовуючи сито або друшляк. Другий – зварити до напівготовності. Процес займе приблизно 40-50 хвилин. Час залежить від того, як давно зберігається овоч.

  • Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

    У каструлю влити джерельну воду. Покласти листочки лаврушки і горох. Встановити посуд на середній вогонь, не закриваючи кришкою. Довести до кипіння. Після того як вода почне вирувати, зменшити тиск газу. Варити 20 хвилин.

  • Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

    У цей час підготувати засмажку з овочів. З лука зняти лушпиння. Нарізати півкільцями або кубиками. Форма — на розсуд господині. Також вчинити з морквою. Її можна нашаткувати, використовуючи тертку, ніж або блендер. Добре виглядає нарізаний трикутниками коренеплід.

  • Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

    Сковороду покрити рослинним маслом. Поставити розжарюватися на середній вогонь. Через хвилину відправити туди цибулю і обсмажувати, регулярно помішуючи 3-5 хвилин, він повинен вийти приємного золотистого кольору. Акуратно, не варто робити занадто сильний вогонь, інакше по краях лук пригорить і стане чорним. Слідом покласти порцію моркви. Гарненько перешкодити овочі. Тушкувати 5 хвилин, до м’якої консистенції. Загасити газ. Відставити в сторону.

  • Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

    У киплячий відвар кинути очищену і порційно нарізану картоплю. Плоди не варто рубати дуже крупно. Середні рівномірні кубики — ознака хорошого тону господині. Варити інгредієнти 5 хвилин.

  • Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

    Слідом відправити засмажку. Перешкодити продукти.

  • Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

    Томити до того моменту, поки горох не знайде консистенцію рідкого пюре.

  • Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

    Юшку заправити сіллю, перцем, сухими спеціями і травами.

  • Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

    Подавати до столу, попередньо посипавши зеленню. До речі, якщо свіжої петрушки з кропом не знайшлося, можна використовувати заморожений продукт.

Порада: відмінно поєднуватися з гороховим супом буде домашня сметана, а також випечені в духовці у себе на кухні сухарики або грінки.

Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

Пісний суп гороховий – відмінний обід для людей, що стежать за фігурою, здоровим харчуванням, і для вегетаріанців. Ситний і насичений овочами він швидко додасть бадьорості та сил організму. Для економії часу таку юшку можна готувати в мультиварці, наприклад, марки “Редмонд”. Завдяки унікальним функцій приладу і задачі “Підігрів” горох відмінно розварюється і не скрипить на зубах.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Постный гороховый суп - рецепт с фото, как варить

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: