Рецепт розсольнику з грибами і перловкою – покрокове приготування з фото

Найчастіше господині готують розсольник з м’ясом, тому що це перевірений і полюбилася рецепт. А ось пісний варіант з грибами виходить не менш смачним і апетитним. Технологія приготування проста, так і готується розсольник з грибочками швидше, ніж з яловичиною. Якщо робите за таким рецептом вперше, то обов’язково скористайтеся підказками у вигляді фото.

Рецепт рассольника с грибами и перловкой - пошаговое приготовление с фото

Інгредієнти

  • гриби (печериці) 400 г
  • перлова крупа 100 г
  • картопля 3 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • огірки солоні 2 шт.
  • розсіл огірковий-100 мл
  • рослинна олія 100 мл
  • вода 1700 мл
  • лавровий лист 2 шт.
  • сіль 1 ч. л.
  • перець духмяний 6 горошин
  • сметана 100 г
  • петрушка ½ пучка

На порцію

Калорії: 142.8 ккал

Білки: 3.5 м

Жири: 9.1 р

Вуглеводи: 11.8 м

Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт рассольника с грибами и перловкой - пошаговое приготовление с фото

    Насамперед необхідно перловку промити, залити її холодною водою і залишити на 1 годину.

  • Рецепт рассольника с грибами и перловкой - пошаговое приготовление с фото

    Через 60 хвилин перекладаємо крупу в каструлю для розсольнику, заливаємо чистою водою і ставимо на вогонь. Варимо до тих пір, поки вона не стане м’якою.

  • Рецепт рассольника с грибами и перловкой - пошаговое приготовление с фото

    Тим часом займаємося грибами. Промиваємо їх і знімаємо з капелюшків шкірку. Розрізаємо на 4 частини і обсмажуємо на соняшниковій олії протягом 7-10 хвилин.

  • Рецепт рассольника с грибами и перловкой - пошаговое приготовление с фото

    Перемываем овочі і очищаємо їх від шкірки. Картоплю ріжемо великими шматками і заливаємо водою, щоб він не потемнів. Ріпчасту цибулю шаткуємо кубиками, а моркву тремо на тертці. Овочі пасеруємо на олії 5 хвилин. Нарізаємо квадратиками солоні огірки і додаємо до засмажки. Тушкуємо овочі ще 3 хвилини.

  • Рецепт рассольника с грибами и перловкой - пошаговое приготовление с фото

    До перловке кидаємо картоплю і варимо суп чверть години. Після опускаємо печериці, зажарку, сиплемо сіль, запашний перець, кидаємо лавровий лист і вливаємо огірковий розсіл. Варимо суп з грибами на повільному вогні 10 хвилин.

  • Рецепт рассольника с грибами и перловкой - пошаговое приготовление с фото

    Перед подачею в кожну тарілку додаємо сметану і посипаємо рубаною петрушкою.

Це цікаво: перлова крупа містить у собі лізин. Це амінокислота, яка уповільнює появу зморшок і робить шкіру пружною. Так що представницям прекрасної статі слід вживати таку цінну крупу 2-3 рази в тиждень.

Рецепт рассольника с грибами и перловкой - пошаговое приготовление с фото

Розсольник з перловкою поспів! Готуйте з любов’ю і радуйте незвичайними і стали звичними стравами своїх рідних і гостей. Приготувати ароматний суп можна взимку і влітку, так як продукти для нього доступні в будь-який сезон.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Рецепт рассольника с грибами и перловкой - пошаговое приготовление с фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: