Найчастіше господині готують розсольник з м’ясом, тому що це перевірений і полюбилася рецепт. А ось пісний варіант з грибами виходить не менш смачним і апетитним. Технологія приготування проста, так і готується розсольник з грибочками швидше, ніж з яловичиною. Якщо робите за таким рецептом вперше, то обов’язково скористайтеся підказками у вигляді фото.
Інгредієнти
- гриби (печериці) 400 г
- перлова крупа 100 г
- картопля 3 шт.
- морква 1 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- огірки солоні 2 шт.
- розсіл огірковий-100 мл
- рослинна олія 100 мл
- вода 1700 мл
- лавровий лист 2 шт.
- сіль 1 ч. л.
- перець духмяний 6 горошин
- сметана 100 г
- петрушка ½ пучка
На порцію
Калорії: 142.8 ккал
Білки: 3.5 м
Жири: 9.1 р
Вуглеводи: 11.8 м
Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт
- Насамперед необхідно перловку промити, залити її холодною водою і залишити на 1 годину.
- Через 60 хвилин перекладаємо крупу в каструлю для розсольнику, заливаємо чистою водою і ставимо на вогонь. Варимо до тих пір, поки вона не стане м’якою.
- Тим часом займаємося грибами. Промиваємо їх і знімаємо з капелюшків шкірку. Розрізаємо на 4 частини і обсмажуємо на соняшниковій олії протягом 7-10 хвилин.
- Перемываем овочі і очищаємо їх від шкірки. Картоплю ріжемо великими шматками і заливаємо водою, щоб він не потемнів. Ріпчасту цибулю шаткуємо кубиками, а моркву тремо на тертці. Овочі пасеруємо на олії 5 хвилин. Нарізаємо квадратиками солоні огірки і додаємо до засмажки. Тушкуємо овочі ще 3 хвилини.
- До перловке кидаємо картоплю і варимо суп чверть години. Після опускаємо печериці, зажарку, сиплемо сіль, запашний перець, кидаємо лавровий лист і вливаємо огірковий розсіл. Варимо суп з грибами на повільному вогні 10 хвилин.
- Перед подачею в кожну тарілку додаємо сметану і посипаємо рубаною петрушкою.
Це цікаво: перлова крупа містить у собі лізин. Це амінокислота, яка уповільнює появу зморшок і робить шкіру пружною. Так що представницям прекрасної статі слід вживати таку цінну крупу 2-3 рази в тиждень.
Розсольник з перловкою поспів! Готуйте з любов’ю і радуйте незвичайними і стали звичними стравами своїх рідних і гостей. Приготувати ароматний суп можна взимку і влітку, так як продукти для нього доступні в будь-який сезон.