Розсольник в мультиварці – рецепт в редмонд, мулинекс і панасонік, покрокове приготування з фото

В якості першого страви суп з’явився ще в часи Давньої Русі. Тоді суп готувався на основі різних розсолів — огіркового або капустяного. Для бульйону використовували м’ясні або рибні інгредієнти. Сьогодні рецепт розсольнику значно видозмінився. В класичний набір входять картопля, морква, цибуля, перловка або рис, солоні огірки і м’ясо. Розсольник готують пісним або дієтичним, тобто з рецептури виключають м’ясні складові або варять насичений, ситний суп на бульйоні з куркою, яловичиною, свининою й іншими видами птиці або сільськогосподарських тварин.

Традиційно господині роблять суп, використовуючи каструлі для варіння основних інгредієнтів перших страв, і сковороду для овочевий засмажки. З появою на кухні розумних помічниць – мультварок або скороварок, робити розсольник стало набагато швидше і простіше. Як приготувати смачний суп з квашеними огірками в техніці фірм “Мулинекс” і “Редмонд”, читайте в нашому покроковий рецепт з фото. У ньому докладно розказано, як варити бульйон, робити зажарку і томити суп.

Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

Розсольник зі свининою на кісточці з перловкою

Інгредієнти

  • соковитий шматок свіжої свинини на кістці 700 г
  • перлова крупа 1 мультистакан
  • картопля 3-5 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • середня морква 2 шт.
  • солоні огірки 8 шт.
  • лавровий лист 2 шт.
  • рослинна олія 3 ст. л.
  • огірковий розсіл 100 мл
  • томатна паста 2 ст. л.
  • зелень (петрушка, кріп) 1 пучок
  • сіль, спеції і приправи для супу, чор мелений перець за смаком

На порцію

Калорії: 40 ккал

Білки: 2.6 р

Жири: 3.1 р

Вуглеводи: 6.0 м

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Компоненти для майбутнього розсольнику потрібно підготувати заздалегідь. Почнемо з крупи. Так як перловка продукт погано развариваемый, її рекомендується замочити за півдоби до початку готування. Якщо ж суп потрібно зробити в найближчі пару годин, тоді крупу можна зварити до напівготовності в окремій каструлі. Головне, не забудьте промити її кілька разів в проточній воді.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Сире м’ясо не варто відправляти в мультічашу. Свинину потрібно відварити окремо. Кістка з м’якоттю занурити в зручну посуд, залити проточною водою. Посолити. Кинути пару лаврових листів. Поставити на велике полум’я. Довести до кипіння. Зняти “шумок”, зробити газ тихіше. Варити на маленькому вогні півгодини. Вийняти Свинину. Остудити. Бульйон ще знадобиться.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Огірковий розсіл не рекомендується вливати прямо з консервної банки. Для початку солону рідину слід процідити через марлю або дрібне сито. Після прокип’ятити.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Овочі почистити і промити заздалегідь, щоб надалі не витрачати на це зайвий час. З лука зняти лушпиння. Нарізати тонкими півкільцями, або невеликими квадратиками.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Моркву очистити від шкірки і землі. Досконально промити. Нарізати за допомогою ножа трикутниками, натерти на крупній тертці з боку або блендером зі спеціальною насадкою для корейських овочів.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Картоплю нарізати кубиками. Потрібно врахувати той факт, що він буде варитися досить довго і маленькі скибочки швидко розваряться.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Тепер можна приступити до безпосереднього приготування розсольнику в мультиварці. Включити режим “Смаження” або “Випічка” (функцію вибрати залежно від фірми і моделі кухонного приладу). Влити рослинну рафіновану олію. Почекати 3 хвилини, щоб воно почало “шкварчать”. Покласти в чашу кухонного приладу цибулю і моркву. Обсмажувати, час від часу помішуючи овочеву масу, 7-8 хвилин.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Слідом відправити огірки. Важливо, щоб вони були саме солоними, а не маринованими. Або хоча б без оцту.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Додати до овочів вказане в рецепті кількість томатної пасти. До речі, цей продукт не підходить людям, що страждають шлунково-кишковими захворюваннями. Тому в сезон пасту рекомендується замінити свіжими помідорами. Змішати складові.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Кинути кубики картоплі і всипати перлову крупу, підняти її ложкою з дна. Тушкувати 5-7 хвилин.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Настав час вареної свинини. М’ясо нарізати на свій розсуд. Відправити в мультічашу.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Всі продукти залити бульйоном і розсолом. Злегка посолити. Пам’ятаєте, з якими огірками ви варите перше блюдо, тому не переборщіть з сіллю. Поперчити, вітається додавання приправ і спецій.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Опустити кришку. Встановити програму “Суп” або альтернативну їй. Варити юшку 40-60 хвилин.

  • Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

    Коли таймер подасть характерний сигнал про закінчення готування, всипати дрібно нашатковану петрушку і кріп. Добре перешкодити. Закрити кришку. Залишити суп “насититися” ще на 20 хвилин. Подавати гарячий бульйон з солоними огірками і перловкою слід зі свіжою сметаною і чорним або білим хлібом.

Важливо: існує серед кулінарів твердження, що огірки на початку приготування юшки додавати не варто, щоб не виділяли кислоту, так як це може позначитися на інших інгредієнтах, які стануть жорсткішими і почорніють. Проте, досвідчені господині знають, що дане явище не поширюється на мультиварку. Її унікальна конструкція підтримує певний температурний режим і забезпечує функцію термоса, що дозволяє смаку, соку і аромату поширюються рівномірно і тушкуватися вкрай повільно. Крім того, правильний розсольник – це суп з огірками, очищеними від шкірки. Таке блюдо буде говорити про хороше тоні господині.

Рецепт приготування з рисом

Спочатку юшку на основі ропи варили з додаванням перлової крупи. Але класичний рецепт можна урізноманітнити. Зокрема, перловку замінити рисом. Все залежить від власних уподобань. Варто враховувати кілька правил для приготування смачного супу з зерновими. По-перше, рекомендується вибрати потрібний сорт рису. Для розсольнику краще підійде білий круглої форми. При покупці обов’язково зверніть увагу на термін придатності. По-друге, так само, як і перловку, рис потрібно замочити заздалегідь, так як в самому бульйоні є шанс погано його зварити.

Порада: для того щоб зерна стали більш м’якими, замочіть їх у гарячій воді на 2-3 години. Після злийте рідину, а саму крупу промийте під струменем проточної. Ще один варіант – зварити рис до напівготовності.

Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

Технологія приготування розсольнику з рисом в мультиварці залишається колишньою. Всі інгредієнти зберігаються, і послідовність кроків не змінюється. Тобто овочі спочатку обсмажуються до потрібної консистенції на рослинному маслі, заправляються томатною пастою. Після додаються картоплю і рис, і всі компоненти заливаються бульйоном з розсолом. Режими і таймер залишаються тими ж. Готовий гарячий суп розливають по тарілках. Подається на стіл спільно зі сметаною, домашньої злегка гострої аджикою і свіжими скибочками хліба.

Розсольник в мультиварці з бараниною і рисом

Перше страву на основі баранини відрізняється від свинячого або яловичого бульйону жирністю і насиченістю. Однак юшка виходить ситним і дуже апетитною. З м’ясом відмінно поєднується білий круглий рис. Спробуйте зробити розсольник по даному рецепту в мультиварці. В кухонних приладах популярних фірм “Панасонік”, “Редмонд” і “Мулинекс” це дуже легко.

Кількість порцій: 8

Час приготування: 40 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 246 кКал;
  • білки – 10.8 м;
  • жири – 11.8 м;
  • вуглеводи – 24.7 р.

Інгредієнти

  • свіжий шматок баранини – 800-1000 г;
  • рис – 150 г;
  • морква середнього розміру – 2 шт.;
  • велика цибулина – 1 шт.;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • солоні огірки – 7-9 шт.;
  • сіль, спеції, приправи – за смаком;
  • свіжі петрушка, кріп – 1 пучок.

Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

Покрокове приготування

  1. Баранина — м’ясо жорстке і дуже примхлива. Якщо його погано проварити суп буде зіпсований, так як м’ясо вийде жорстким і несмачним. Щоб уникнути такої неточності, баранині рекомендується приділити увагу за кілька годин до початку приготування розсольнику. М’ясо потрібно відварити. Це можна зробити за допомогою окремої каструлі або прямо в кухонному приладі. Використовуйте режим “Суп” або “Гасіння”. Час варіння – 2,5-3 години. Після бульйон злийте в окремий посуд і відставте в сторону. Він надалі буде нами використаний. М’ясо наріжте довільними порціями. Крім того, домашня баранина часто має не дуже приємним запахом. Щоб позбутися від нього, рекомендується класти м’ясо з головкою цибулини, лавровим листом і одним зубчиком часнику.
  2. До варіння в суп також варто підготувати рис. Щоб він вийшов разваристым, а не скрипів на зубах, рекомендується заздалегідь замочити крупу.
  3. Інші продукти також підготувати за кілька хвилин до початку процесу. Це набагато зручніше і практичніше. Овочі очистити від лушпиння і шкірки. Вимити цибулю, моркву і картоплю. Нарізати півкільцями або квадратиками.
  4. Солоні огірки натерти на крупній тертці соломкою. Якщо ви не вітаєте таку форму овочу в супі, то можна нарізати трикутниками або кружечками з допомогою ножа.
  5. Чашу від баранячого бульйону помийте. Влийте рослинне масло. Встановіть режим “Випічка” або “Смаження”. Зробіть засмажку з моркви і цибулі. Коли овочі знайдуть приємний золотистий відтінок і стануть м’якими, влийте томатну пасту. Перемішайте.
  6. Слідом відправте картопля, рис і м’ясо. Тушкуйте 5-7 хвилин.
  7. Залийте вміст мультиварки бульйоном. Поперчіть, трохи посоліть, всипте спецій і приправ. Змініть режим на “Суп” або “Гасіння”. Опустіть кришку.
  8. Через 20 хвилин додати солоні огірки. Добре перемішайте. Залиште суп доварюватися під кришкою ще на таку ж кількість часу.
  9. На завершення всипте свіжу зелень, попередньо дрібно нарізану.

Томатний суп в мультиварці

Якщо ви вже випробували всі класичні способи приготування розсольнику, то прийшов час для нових, оригінальних рецептів. Серед гурманів відомий томатний варіант. Це суміш класичного супу з розсолом і українським борщем. Головна відмінність полягає в додаванні солоних помідорів. Бажано готувати з зелених сортів овоча. Суп виходить дуже цікавим. Блюдо здивує вас новими кислими нотками і смаковими якостями. Рекомендується варіння супу без м’яса. Він відмінно підійде тим людям, які стежать за стрункою фігурою і здоровим харчуванням.

Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

Кількість порцій: 6

Час приготування: 35-40 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 18.1 кКал;
  • білки – 0.8 м;
  • жири – 0.5 г;
  • вуглеводи – 3.6 р.

Інгредієнти

  • курячий бульйон – 0,5 л;
  • морква – 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • перлова крупа – 80-100 г;
  • зелені квашені помідори – 5-6 шт.;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • томатна паста – 2 ч. л.;
  • чорний перець горошком, сіль – за смаком;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • спеції і приправи для супу.

Покрокове приготування

  1. Головна перевага томатного супу полягає в тому, що перловку не потрібно відварювати або відмочувати заздалегідь. Крупу добре промийте в проточній воді. Відкладіть на сито, щоб рідина стекла. Всипте в чашу мультиварки. Залийте джерельною водою. Встановіть режим “Гасіння” або “Суп” на 40 хвилин. Опустіть кришку кухонного приладу.
  2. У цей час приготуйте зажарку для розсольнику. Цибулю і моркву очистіть від лушпиння, шкірки і бруду. Наріжте овочі кубиками або півкільцями, на ваш розсуд. Хтось любить шаткувати більш дрібно, інші варять з овочами, нарізаними крупно.
  3. Візьміть окремо сковороду. Поставте на середній вогонь. Влийте рослинне масло. Коли воно почне “шкварчать”, додайте цибульно-морквяну суміш. Обсмажуйте з усіх сторін 5 хвилин. На завершення влийте томатної пасти. Перемішайте.
  4. Коли закінчиться 40 хвилин і крупа приготується, відправте до неї лавровий лист і заздалегідь нарізані середніми порціями картоплини. Варіть з відкритою кришкою 5-8 хвилин.
  5. Слідом піде зажарка. Перемішайте суп.
  6. Зелені помідори розділіть ножем навпіл. Видаліть серцевину. Подрібніть квашений овоч довільним способом. Однак, рекомендується не дуже крупно нарізати. Додати помідори в каструлю.
  7. Влийте в чашу кухонного приладу курячий бульйон. Поперчіть. Злегка посоліть. Киньте перець горошком. Спеції і приправи — на розсуд господині.
  8. Опустіть кришку. Варіть 30 хвилин.
  9. Подавайте перше блюдо зі свіжою зеленню. Гармонійно суп буде поєднуватися з петрушкою і кропом.

Розсольник в мультиварці зі свининою

Ще один смачний рецепт зі свининою, який в диво-каструльці вариться швидко і виходить дивовижними, як у бабусі в селі. Ситне блюдо додасть сил та енергії. Пообідавши тарілочкою супу зі свининою і солоними огірками, ви не будете їсти аж до самого пізнього вечора.

Кількість порцій: 8

Час приготування: 40 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 60 кКал;
  • білки – 2.5 г;
  • жири – 3.1 м;
  • вуглеводи – 6.7 р.

Інгредієнти

  • свинина – 0,5 кг;
  • картопля – 4 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • рис – 80-100 г;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • джерельна вода – 2,5 л;
  • мариновані без оцту огірки – 3-4 шт.;
  • томатна паста – 1 ч. л.;
  • спеції, приправи, сіль, перець – за смаком.

Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

Покрокове приготування

  1. Жирність страви буде змінюватись в залежності від того, яку свинину ви взяли для бульйону. Як правило, шия вважається менш калорійним м’ясом, а ось м’якоть на кістки — це самі жирні частини туші. Так що, вибір на смак і розсуд господині. Для зручності відваріть бульйон заздалегідь, трохи підсолюємо, в окремому посуді.
  2. Увімкніть прилад, встановіть режим “Випічка/Смаження”. Влийте рослинне масло. Зробіть засмажку з цибулі і моркви. Як тільки овочі досить розм’якшиться, і знайдуть легкий золотистий відтінок, додайте томатної пасти. Добре перемішайте.
  3. Слідом відправте картоплю, очищений від шкірки і нарізану кубиками середнього розміру. Тушкуйте при піднятій кришці 5 хвилин.
  4. М’ясо та рис будуть наступними продуктами, які потраплять в мультиварку. Переключіть функцію “Перші страви/Суп”. Влийте бульйон. Додати лаврушку, трохи солі і перець. Можна всипати ароматних спецій і приправ. Опустіть кришку.
  5. Через чверть години додайте мариновані огірки. Знову закрийте чашу. Варіть ще 20 хвилин.
  6. Коли таймер дасть знати, що готування закінчена, додайте зелень. Розлийте суп по глибоких тарілках. Подавайте зі сметаною і домашніми коржами.

Розсольник з перловкою і куркою

Більш дієтичний варіант першого страви з солоними огірками — розсольник з куркою. Юшка виходить не дуже калорійною, але в той же час ситної. З птицею краще поєднується класична перлова крупа. Саме це дозволить зробити хороший розсольник.

Кількість порцій: 7-8

Час приготування: 30 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 56.8 кКал;
  • білки – 3.8 м;
  • жири – 4.5 м;
  • вуглеводи – 2.3 р.

Інгредієнти

  • куряча грудка – 1 шт.;
  • картопля – 3-4 шт.;
  • перлова крупа – 50 г;
  • морква – 2 шт.;
  • середній ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • томатна паста – 1 ч. л.;
  • солоні огірки – 5 шт.;
  • огірковий розсіл – 1 склянка;
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком;
  • рослинна олія – 30 мл;
  • вершкове масло – 30 р.

Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

Покрокове приготування

  1. Мультиварку включіть режим “Випічка/Смаження”. Змішайте два види масла. Як тільки вершкове перетворитися в юшку, додайте нарізану цибулю і моркву. Обсмажте овочі, не закриваючи кришку, 10 хвилин. Не забувайте регулярно помішувати.
  2. Огірки натріть на тертці або наріжте за допомогою ножа соломкою, кубиками або півкільцями. Чим більшими будуть порції, тим хрустке залишаться огірки. Додайте солоні овочі до цибулі і моркви. Влийте заздалегідь прокип’ячений розсіл. Томіть 7-10 хвилин. Всі інгредієнти вийміть з кухонного приладу і покладіть в окремий посуд. Саму чашу ретельно вимийте. Витріть рушником. Поверніть в мультиварку.
  3. Встановіть програму “Суп” або аналогічну їй. Куряче філе наріжте порціями і відправте в чашу. Залийте чистою водою. Покладіть кілька лаврових листочків, трохи посоліть. Поперчіть. Опустіть кришку і залиште готуватися курячий бульйон на 35-40 хвилин.
  4. Як тільки час мине, опустіть в суп акуратно нарізані кубики картоплі. Тушкуйте 10 хвилин.
  5. Додати засмажку і перлову крупу. Закрийте кришку. Не змінюючи програми, готуйте 20-25 хвилин.
  6. Відмініть поточний режим і активуйте завдання “Підігрів” на 10-15 хвилин. Після цього остаточно вимкніть кухонний прилад. Нашаткуйте свіжу або заморожену зелень. Перемішайте суп. Подавайте зі сметаною і хлібцями.

Пісний суп в мультиварці “Редмонд”

Ароматний суп можна зварити і в той час, коли ви дотримуєтеся правильного харчування, сидите на дієті або постіть. Особливо смачно перше блюдо виходить в розумному кухонному приладі фірми “Редмонд”. Суп з характерною для нього кислинкою стає ще апетитніше, завдяки функціям мультиварки. Процес приготування не займе багато часу і сил. Спробуйте один раз, і вам захочеться балувати себе супчиком кожен обід.

Кількість порцій: 5-6

Час приготування: 25-30 хв

Енергетична цінність

  • калорійність – 17 кКал;
  • білки – 0.7 м;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 2.5 р.

Інгредієнти

  • рис – 100 г;
  • картопля – 3-4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • солоні огірки – 4-5 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • рослинне масло – 1 ст. л.;
  • вершкове масло – 20 г;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • томатна паста – 1 ч. л.;
  • вода – 2 л

Рассольник в мультиварке - рецепт в редмонд, мулинекс и панасоник, пошаговое приготовление с фото

Порада: для того щоб суп був ще більш дієтичним і корисним, рекомендується замінити звичайне рослинне масло оливковою. Відомо, що воно набагато краще засвоюється і буквально насичений корисними речовинами. Недарма греки стверджують, що оливки і продукти з них – це секрет міцного здоров’я та довголіття.

Покрокове приготування

  1. Мультиварку включаємо. Встановлюємо потрібну програму для обжарювання. Наливаємо олію, кидаємо шматочок вершкового для смаку.
  2. Поки розігрівається, готуємо овочі. З лука знімаємо шкірку. Нарізаємо його півкільцями або кубиками. Моркву очищаємо. Ріжемо середніми трикутниками. Змішуємо овочі в чашу мультиварки. Обсмажуємо до розм’якшення і рум’яного кольору продуктів.
  3. Рис заливаємо окропом. Відкладаємо в сторону. Пізніше він стане нам у пригоді.
  4. В цей час солоні огірки нарізаємо довільними порціями. Це може бути соломка, кругляшки або трикутники. Відправляємо до моркви і цибулі. Пасеруємо овочі 5-7 хвилин.
  5. У цей час нарізаємо плоди картоплі середніми кубиками.
  6. Томатну пасту розбавляємо в теплій кип’яченій воді.
  7. Останні два інгредієнта кладемо в каструлю. Перемішуємо продукти.
  8. Всипаємо рис. Перемикаємо в режим “Суп”. Солимо, перчимо, додаємо спецій. Заливаємо все водою. Закриваємо кришку. Залишаємо кухонний прилад і займаємося своїми справами 25-30 хвилин.
  9. Як тільки таймер просигналізує про те, що суп готовий, заправити зеленню.
  10. Їмо перше блюдо зі сметаною з низьким відсотком жирності і сухарями з чорного хліба.

Неважливо, моделі якого виробника ви будете варити суп: moulinex, panasonic, rassolnik, redmond однаково добре справляються з поставленим завданням. Численні рецепти на нашому сайті дозволять вам переконатися в тому, що розсольник універсальний. Приготувати його можна абсолютно різними способами. Слідуючи всім радам і рекомендаціям, ви зможете радувати своїх домочадців цікавими рецептами старовинного російського страви.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: