Розсольник з перловкою і солоними огірками – 5 рецептів приготування

Це старовинне слов’янське блюдо, відомий на Русі з XV століття, тоді його ще називали калья. Головним інгредієнтом, виходячи з назви, є солоні огірочки і розсіл.

Перловка в цій страві не є основним інгредієнтом, але саме з її допомогою суп виходить більш наваристим і ситним. З якогось продукту бульйон, вибираємо на свій розсуд, він може бути як яловичий, курячий, грибний, овочевий і т. д. Буває так, що солоні огірки не дають необхідної насиченості, у цьому випадку вливаємо в бульйон трохи розсолу. Так само додаємо картоплю і заправку з овочів: цибулі і моркви.

Отже, той хто вже освоїв багато базові рецепти, потрібно дізнатися, як правильно зробити суп з перловкою і солоними огірками і як же модифікувати його під себе. А ці рецепти для тих, хто пропустив минулий статтю збірна м’ясна солянка.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Класичний розсольник з перловкою і солоними огірками — рецепт з фотографіями

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Інгредієнти:

  • Вода — 3-4 літра
  • яловичина на кістці — 500 гр
  • картопля — 3 шт
  • мариновані огірки -3 шт
  • огірковий розсіл — 150 мл
  • морква — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • перлова крупа — 70 гр
  • томатна паста — 2 ст. л
  • лавровий лист — 2 шт
  • приправи і сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

У каструлю наливаємо воду, кладемо в неї промите м’ясо на кості та з моменту закипання варимо на середньому вогні протягом однієї години.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Перлову крупу промиваємо і заливаємо окропом для розмикання.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Перед тим, як м’ясо закипить, не забуваємо зняти пінку, інакше бульйон вийде каламутним. Солимо за смаком накриваємо кришкою і варимо 60 хвилин.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

По закінченню часу, дістаємо м’ясо з каструлі, а бульйон проціджують і знову заливаємо в каструлю. Потім із замоченою перловки зливаємо рідину і кладемо в бульйон.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

М’ясо відокремлюємо від кісток, нарізаємо середніми кубиками і додаємо до перловке. При необхідності доливаємо води і продовжуємо варити ще пів години.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Далі нарізаємо соломкою картоплю, кладемо в суп і варимо ще 15 хвилин.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Тим часом у сковороду наливаємо дві столові ложки рослинної олії, злегка обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю, сюди ж кладемо натерту на тертці моркву, доводимо до напівготовності, додаємо маленькими квадратиками нарізані огірки, вливаємо розсіл, періодично помішуючи тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

В цю ж заправку кладемо томатну пасту, перемішуємо і перекладаємо в суп.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Додаємо лавровий лист, спеції і доводимо до готовності на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Після чого розливаємо по тарілочках, додаємо сметанку і зелень за бажанням.

Рецепт розсольнику в мультиварці з яловичиною

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Інгредієнти:

  • Вода — 2 літри
  • яловичина — 250 гр
  • картопля — 3 шт
  • цибуля — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • огірки солоні — 3 шт
  • томатна паста — 2 ст. л
  • перлова крупа — 70 гр
  • огірковий розсіл — й100 мл
  • часник — 3 зубчики
  • рослинна олія
  • сіль і спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

1. На великій тертці натираємо моркву, нарізаємо маленькими шматочками солоний огірок і цибулю, часник дрібно шаткуємо і кладемо все в одну миску.

2. У чашу від мультиварки наливаємо олію і перекладаємо всі вміст миски.

3. Туди ж додаємо томатну пасту, перемішуємо і закриваємо кришку.

4. Включаємо програму «Смаження», вигляд продукту «Овочі», і виставляємо час приготування 15 хвилин.

5. Натискаємо на кнопку «Старт» і періодично помішуючи доводимо до готовності.

6. За 5 хвилин до завершення відкриваємо кришку, вливаємо огірковий розсіл, закриваємо кришку назад і готуємо до завершення програми.

7. Тепер перекладаємо вміст чаші мультиварки в іншу ємність і очищаємо чашу.

8. Потім в цю ж, але вже чисту чашу викладаємо картоплю, м’ясо, перлову крупу і заливаємо все водою.

9. Солимо й додаємо спеції за смаком і закриваємо кришку.

10. Включаємо програму «Суп», вигляд продукту «М’ясо», і встановлюємо час приготування 1 годину 10 хвилин.

11. Натискаємо кнопку «Старт».

12. Не забуваємо за 40 хвилин до завершення приготування, відкрити кришку і додати обсмажені овочі, потім закриваємо і готуємо до закінчення програми.

Порада: при подачі цього чудового блюда додайте сметану і трошки зелені.

Супчик готовий, приємного апетиту!

Дієтичний з куркою

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Інгредієнти:

  • Курячий бульйон + м’ясо — 3,5 літра
  • перлова крупа — 1/2 склянки
  • морква — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • мариновані огірки — 2 шт
  • розсіл — 1 склянка
  • томатна паста — 2-3 ст. л
  • рослинна олія — 2 ст. л
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль і спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Першим ділом відварюємо на середньому вогні курку з додаванням лаврового листа, протягом однієї години.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

2. Тим часом перловку кілька раз промиваємо, потім заливаємо двома склянками холодної води, ставимо на плиту. Після закипання зменшуємо вогонь і відварюємо протягом 20 хвилин.

3. На великій тертці натираємо моркву, картоплю, цибулю і солоні огірки нарізаємо невеликими квадратиками.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

4. У бульйон перекладаємо картоплю і на половину готову перловку, продовжуємо варити ще пів години.

5. На сковороді в рослинному маслі обсмажуємо цибулю з морквою до напівготовності, потім додаємо томатну пасту, половину нарізаних солоних огірків і тушкуємо хвилин п’ять.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

6. Після 20 хвилин варіння вливаємо склянку розсолу, перекладаємо овочеву обжарку, половину огірків і солимо за смаком.

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Приємного апетиту!

Заправка для розсольнику на зиму

Рассольник с перловкой и солеными огурцами - 5 рецептов приготовления

Інгредієнти:

  • Огірок — 3 кг
  • цибуля ріпчаста — 1 кг
  • помідори — 1,5 кг
  • морква — 1 кг
  • перлова крупа — 0,5 кг
  • цукор — 4 ст. л
  • оцет 9 % — 100 мл
  • рослинне масло — 100 мл
  • вода — 100 мл
  • сіль — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. На великій тертці натираємо моркву, маленькими кубиками нарізаємо цибулю, солоний огірок, помідор обдаємо окропом, знімаємо шкірку і дрібно шаткуємо, або пропускаємо через м’ясорубку.

2. Перловку ретельно промиваємо і видаляємо все сміття.

3. У велику каструлю кладемо подрібнені помідори, додаємо воду, цукор, сіль і рослинне масло.

4. Потім туди ж перекладаємо інші інгредієнти і проварюємо протягом 20 хвилин періодично помішуючи.

5. Тепер вливаємо 9% оцет і тушкуємо ще 10 хвилин.

6. Киплячу заготівлю розкладаємо по стерилізованим баночках, щільно закручуємо, перевертаємо і закутуємо ковдрою приблизно на добу.

Як приготувати розсольник з перловкою без м’яса (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: